Pages

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Πώς αλλάζουν οι καιροί


Ρε πως αλλάζουν οι καιροί. Δεκάδες συνεντεύξεις έχει δώσει ο υπουργός οικονομίας Αλογοσκούφης, καθώς και άλλα κυβερνητικά στελέχη για να «επιχειρηματολογήσουν» γιατί υπάρχει δημοσιονομική λιτότητα γιατί δεν γίνετε να αυξηθούν τα μεροκάματα και οι συντάξεις.

Μόνιμο ρεφρέν στις συνεντεύξεις τους ότι αφού η Ελλάδα υπέγραψε το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο προβλέπει δημόσιο έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ και μηδενισμό του μέχρι το 2010 πρέπει να υποστούμε την οικονομική αφαίμαξη του εργαζόμενου λαού για το καλό της «εθνικής οικονομίας».

Ακόμα και όταν πριν ένα περίπου μήνα ο Γ. Παπανδρέου μίλησε στην ΔΕΘ και υποσχέθηκε κάποιες οικονομικές ενισχύσεις σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους όλα τα κυβερνητικά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια άρχισαν το ίδιο ποίημα: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μας λέει που θα βρεθούν τα λεφτά για να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του αφού το κρατικό ταμείο είναι μείον».

Αλήθεια, τι έχουν να μας πουν όλοι αυτοί τώρα που ο Αλογοσκούφης χαρίζει στους τραπεζίτες 28 δισ ευρώ για να στηρίξει, λέει, το «χρηματοπιστωτικό κλάδο της χώρας»;;;;!!!

Για να καταλάβει κάποιος για τι τεράστιο ποσό μιλάμε, που χαρίζετε στους πλουτοκράτες, αρκεί να πούμε ότι όλη η φοροκαταιγίδα που προβλέπετε απ’ το σχέδιο προϋπολογισμού του 2009 θα αποφέρει στα κρατικά ταμεία 7,4 δισ ευρώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου