Pages

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Υπεύθυνα και εκσυγχρονιστικά


Βουλή, 3 Οκτώβρη, συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Κύριος αγορητής ο Γ. Δραγασάκης, λέει πολλά και διάφορα, μέχρι που φτάνει στο ζουμί:

«Καταργείστε αυτό τα περί αναπτυξιακού νόμου. Η ίδια η Εκκλησία πρέπει να ζητήσει την κατάργησή του. Είναι ντροπή! … Να υπάρξει ειδικό πρόγραμμα από το υπουργείο Πολιτισμού με δημόσιο χρήμα και με διαφάνεια να επιχορηγούνται ναοί, μοναστήρια, εκκλησίες, οτιδήποτε για έργα ανακαίνισης, για έργα ανάδειξης της παράδοσης, για οποιαδήποτε έργα σε σχέση με την αποστολή της Εκκλησίας. Δεν είμαστε αντίθετοι. Αλλά να μη γίνονται όλα αυτά τα πράγματα τα οποία είναι θερμοκήπια σκανδάλων, διαπλοκής κ.λ.π».

Ετσι υλοποιείται ο ..διαχωρισμός Εκκλησίας-κράτους. Με .. εκσυγχρονιστικό τρόπο. Να παίρνουν οι παπάδες οι δεσποτάδες, οι καλόγεροι ζεστό κρατικό παραδάκι για οτιδήποτε έχει σχέση με την δουλειά τους. Με τις μπίζνες τους δηλαδή, γιατί μπίζνες κάνουν, ακόμα και όταν λειτουργούν τους ναούς. Και βέβαια, να εισπράττουν και τους μισθούς τους ως δημόσιοι υπάλληλοι, πράγμα με το οποίο συμφωνεί και η … ultra επαναστατική δύναμη του Περισσού.

Ακόμα και σε ένα στοιχειώδες αστικοδημοκρατικό μέτρο, το οποίο έχει πρωτοθεσπίσει η γαλλική αστική επανάσταση, πριν από δυο αιώνες, εμφανίζονται μικροί, μίζεροι, υποταγμένοι στο παπαδαριό, μη τυχόν και χάσουν καμιά ψήφο από το εκκλησίασμα.
Αλλά στα μεγάλα λόγια και στα «χάπενιγκ» (όπως π.χ η απουσία τους από τον αγιασμό της βουλής, είναι πρώτοι.

Αν θέλετε, τέτοιες τοποθετήσεις είναι και ένα μέτρο για την πρακτική πολιτική τους, αν ποτέ βρεθούν στην εξουσία. Αυτοί που δεν τολμούν, τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, να ζητήσουν τον πλήρη διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος, να ζητήσουν να μην πηγαίνει ούτε δεκάρα τσακιστή στις εκκλησιαστικές μπίζνες, που δεν τολμούν να πουν αυτό ούτε τώρα που βοά ο τόπος από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, λέτε να έχουν τα κότσια(για να μην πούμε τη διάθεση, που και γι’ αυτή αμφιβάλλουμε) να συγκρουστούν με το μεγάλο κεφάλαιο υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων;

Πηγή: Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου