Pages

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Επαγγέλματα με προοπτική


Οσα γίνονται μέσα στα χοιροστάσια της μπασκηναρίας σπάνια γίνονται γνωστά. Κάποιες φορές που βγαίνουν στον αφρό της δημοσιότητας σε αφήνουν άφωνο για το πόσο διεφθαρμένοι είναι οι «ένστολοι φρουροί του νόμου».

Αναφερόμαστε στην δίκη των νονών της Πάτρας που γίνετε τώρα. Σ’ αυτήν ένας μαφιόζος πέρασε στην κατηγορία των «προστατευομένων μαρτύρων» για να την σκαμπουλάρει όσο πιο μαλακά μπορεί.
Κάρφωσε δηλαδή τους πρώην συνεργάτες του και παράλληλα ξεδίπλωσε την σχέση της συμμορίας του με τους μπάτσους.

Και τι δεν είπε στην κατάθεση του! Ότι η συμμορία του που εκβίαζε και πουλούσε νταβατζιλίκι είχε απόλυτη συνεργασία και κάλυψη από αξιωματικούς της αστυνομίας που είχαν αρχηγό στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που έφτασε ώς τα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας! Ανέφερε μάλιστα ένα χαρακτηριστικό περιστατικό στο οποίο ο αρχινονός της Πάτρας και πρώην πυγμάχος Ανδρέας Παΐζης χαστούκισε τον τότε προϊστάμενο της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, Γεώργιο Ξάνθη, μέσα στο γραφείο και μπροστά στα μάτια του ανώτατου αξιωματικού, ο οποίος δεν αντέδρασε!

Απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα, ο μάρτυρας είπε ότι μέρος των χρημάτων που έδιναν οι επιχειρηματίες για προστασία πήγαινε σε συγκεκριμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για να μην τους ενοχλούν! Ανέφερε ακόμη ότι μπήκε στην συμμορία γιατί γνώριζε ότι δεν θα είχαν πρόβλημα με τους μπάτσους αφού τους λάδωναν εξασφαλίζοντας την ασυλία τους.

Την σήμερον ημέραν δηλαδή για να παντελωνιάζεις χοντρά μπακίρια, άνετα και ξεκούραστα πρέπει να είσαι μπάτσος ή καλόγερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου