Pages

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Οι ... ορνιθώνες


Διαβάσαμε σε σημερινή εφημερίδα ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερόνυμος πήγε στην «Ιερά Μονή Πεντέλης» και στην ομιλία που έκανε «ζήτησε κάθαρση από τους μοναχούς της Μονής Βατοπεδίου».

Αυτή κι αν είναι πρόκληση. Δεν ξέρει ο αρχιεπίσκοπος ότι οι καλόγεροι της «Ι.Μ. Πεντέλης» ήταν απ’ τους πρώτους που «δίδαξαν» το πώς θα καταπατάς δημόσιες εκτάσεις και θα προχωράς στις αυθαίρετες ανεγέρσεις οικοδομών;

Αν δεν το γνωρίζει να ρου το θυμίσουμε εμείς. Όταν ξέσπασαν οι «ύποπτες» πυρκαγιές στην Πεντέλη το 1998 και 1999 οι καλόγεροι του μοναστηριού που βρίσκετε σ’ αυτή την περιοχή έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση.
Όχι μόνο δεν φύτεψαν ούτε ένα πεύκο προσπαθώντας να συμβάλουν στην αποκατάσταση της οικολογικής καταστροφής που συνέβη εκεί, αλλά σε ελάχιστο χρόνο μετά πέντε πολυτελείς αυθαίρετες μονοκατοικίες «ξεφύτρωσαν» δίπλα απ’ το μοναστήρι με πρωτοβουλία των καλογέρων.

Και όταν, μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής η Πολεοδομία πήγε εκεί οι καλόγεροι ισχυρίστηκαν ότι «πρόκειται για... ορνιθώνες που ανακατασκευάστηκαν».

Το θέμα μπλέχτηκε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας (πιθανόν ρασοφόρος από εκεί να έχει κάποιον υπουργό «πνευματικό τέκνο του») και ..καταλαβαίνεται …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου