Pages

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Αν έχει τσίπα...


Όταν ο Σανιδάς μιλούσε για «παραπλανηθέντες υπουργούς» και ουσιαστικά έδινε συγχωροχάρτι στους υπουργούς που πήραν μέρος στα αλισβερίσια του κράτους με τους καλογέρους (λέτε να το έκαναν με το «αζημίωτο»;) ήξερε πολύ καλά τι έκανε.
Στερούσε την δυνατότητα σε κάποιον εισαγγελέα να κάνει προκαταρκτική έρευνα για τα πολιτικά πρόσωπα που πήραν μέρος σ’ αυτό το σκάνδαλο.

Το καταπληκτικό είναι όταν αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Σ. Μπάγιας, τον έσφαξε κανονικότατα, δηλώνοντας το αυτονόητο για κάθε νομικό: «Η μόνη αρμόδια αρχή για να αξιολογήσει και να εκφράσει άποψη για την ποινική συμπεριφορά υπουργών είναι η Βουλή», ο Σανιδάς έκανε τον Κινέζο.
Ταμπουρωμένος στην πολιτική κάλυψη που έχει δεν θεώρησε απαραίτητο να ψελλίσει το οτιδήποτε.

Σήμερα ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθήνας, Μ. Σταθόπουλος, με άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία» κάνει τον Σανιδά κανονικά ρόμπα. Σε μια τεκμηριωμένη παρέμβαση του γράφει ανάμεσα στ’ άλλα: «Οι πράξεις της διοίκησης (υπουργικές αποφάσεις κ.λπ.), στο μέτρο που αναγνωρίζουν ανύπαρκτη κυριότητα της μονής είναι (πέρα από τις τυχόν ποινικές ευθύνες) παράνομες και πρέπει να ανακληθούν».

Αν έχει την παραμικρή τσίπα πάνω του ο Σανιδάς, μετά απ' αυτό, θα έπρεπε να παραιτηθεί. Αλλά τι ψάχνουμε τώρα….

Στο ίδιο θέμα η Σίβυλλα αναρωτιέται απ’ το μπλοκ της: Γιατί αυτή η προκλητική συμπεριφορά κ. Σανιδα; Ποιους συγκαλύπτεις και γιατί;

1 σχόλιο:

  1. Γιατί αυτή η προκλητική συμεριφορά κ. Σανιδα; Ποιους συγκαλύπτεις και γιατί;

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/10/blog-post_6730.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή