Pages

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Κυνικός και αδίστακτος ο ΓΑΠ

Θα του μείνει αξέχαστη η σημερινή επέτειος γενεθλίων που έχει ο κατά τύποις πρωθυπουργός. Οσο και να προσπαθεί να προσποιηθεί ότι ελέγχει την κατάσταση η εικόνα που μας παρουσίασε μιλάει από μόνη της. Και φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε το τι και αν θα διαδραματιστεί στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Όπως και να εξελιχθεί όμως όλοι/ες γνωρίζουν το κοινό αίσθημα που επικρατεί σήμερα.

Παρακολουθήσαμε όλη την ομιλία του ΓΑΠ στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Μια κακογραμμένη έκθεση ιδεών ήταν με έντονο το στοιχείο αυτοπροβολής. Εφτασε στο σημείο να επικαλείται «άθλους» που έχει κάνει η κυβέρνησή του,  ενώ επιδόθηκε σε μια επιφανειακή αυτοκριτική του τύπου «έχουμε κάνει και λάθη».
Καρικατούρα του εαυτού του με τα σαρδάμ του να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο (αγωνίζεται «να σώσει το έθνος να σώσει την κρίση να σώσει τον ελληνικό λαό» μας είπε μεταξύ άλλων), προσπάθησε να ασκήσει ψυχολογικό εκβιασμό στους βουλευτές του κατηγορώντας αυτούς που παραιτήθηκαν για «φυγομαχία», κάτι που επανέλαβαν τα πρωτοπαλίκαρα της κλίκας του. (Μέχρι «δειλούς και ένοχους» χαρακτήρισαν όσους βουλευτές διαχώρισαν την θέση τους απ’ τα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος του ελληνικού λαού και της χώρας ο ΓΑΠ και η συμμορία του)
(Φυσικά και είναι λάθος να επικεντρώνεις την κριτική σου σε συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά και η ψυχοσύνθεση του ανθρώπου που παρουσιάζεται σήμερα να ηγείται της χώρας έχει την σημασία της).

Ο λαός έχει μιλήσει και έχει πει ότι δεν θέλει τον ΓΑΠ στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας. Τα ίδια τα στελέχη του κόμματος του και της κυβέρνησης τον αμφισβητούν.

Και προκύπτει το απλό ερώτημα μετά αυτά που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες και ώρες. Ακόμα και αν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη της για το πρόσωπο του ΓΑΠ, αυτός με ποια πολιτική και ηθική νομιμοποίηση θα εξακολουθεί να παριστάνει τον πρωθυπουργό;

Εντάξει. Καταλαβαίνουμε ότι έχει αναλάβει δεσμεύσεις, ο Παπανδρέου, απέναντι στους δανειστές τοκογλύφους - δανειστές του ελληνικού κράτους και στην ντόπια αστική τάξη, και θα κάνει τα πάντα να εκπληρωθεί η αποστολή που του έχει ανατεθεί. Και δεν την θεωρούμε σχιζοφρενική κατάσταση να επιμένει με κάθε τρόπο να παραμείνει γαντζωμένος στην πρωθυπουργική καρέκλα. Είναι πολυτέλεια να ζητάς τσίπα, φιλότιμο και αξιοπρέπεια από το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης.  Απλώς τα τονίζουμε αυτά για να δείξουμε πόσο κυνικά αδίστακτος είναι ο τύπος για να εκτελέσει την αποστολή που του ανέθεσαν ντόπιοι και ξένοι πλουτοκράτες.

2 σχόλια:

  1. Ο Αντωνακόπουλος χαρακτήρισε όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν παραιτήσεις ως "αποστάτες που οργανώνουν νέα Ιουλιανά"!
    Τα σκυλιά της εξουσίας ξερνάνε τη βρωμιά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο Πάγκαλος!
    Στην τελαυταία του δήλωση σαν αντιπρόεδρος είπε: "Ξαναζούμε μέρες του 65!". Οι άνθρωποι εξευτελίζουν και την ιστορία!
    Ο ίδιος ανώνυμος.

    (Βέβαια το ποιόν των διαφωνούντωνν το ξέρουμε όλοι. Βλέπε Λιάνης....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή