Pages

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αριστερή Συσπείρωση: Διακήρυξη της νέας οργάνωσης

Διακήρυξη 

Η Αριστερή Συσπείρωση αποτελεί μία νέα πολιτική οργάνωση του χώρου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Συγκροτήθηκε μετά τη μαζική αποχώρηση της πλειοψηφίας μελών της ΑΡΑΣ και προέρχεται από το ρεύμα και την πολιτικοποίηση των κοινωνικών κινημάτων των τελευταίων 15 ετών με προσδιορισμό στο Συσπειρωσιακό αντισυνδιαχειριστικό μοντέλο και τη συγκρότηση αριστερών συσπειρωσιακών κοινωνικο-πολιτικών σχημάτων στους κοινωνικούς χώρους.

Συγκροτείται στη βάση των αρχών του επαναστατικού μαρξισμού, στις θεωρητικές επεξεργασίες των Μαρξ και Ένγκελς, στις λενινιστικές αρχές. Στη συμβολή των κομμουνιστικών ρευμάτων του 2ου μισού του εικοστού αιώνα, για το ρόλο της εργατικής τάξης και του κόμματος, τη συγκρότηση και ηγεμονία των παραγωγικών σχέσεων πάνω στις παραγωγικές δυνάμεις, τον ειδικό ρόλο του πολιτικού επιπέδου και το ρόλο της ιδεολογίας. Στην κριτική απέναντι στο ρεφορμισμό, τις στρεβλώσεις και την τελική ήττα του ιστορικού κομμουνιστικού κινήματος, στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού.

Αναφέρεται στην κληρονομιά των μεγάλων σοσιαλιστικών επαναστάσεων στη Ρωσία και την Κίνα, στα αντιιμπεριαλιστικά - απελευθερωτικά κινήματα και επαναστάσεις μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, στο ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα και τους αγώνες της εργατικής τάξης στα χρόνια της οικοδόμησης του καπιταλισμού στην Ελλάδα, στις ιστορικές παρακαταθήκες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και των οργανώσεων τους, στον αγώνα για την εξουσία του ΔΣΕ. Τέλος, στους εργατικούς αγώνες τις δεκαετίες του ‘50 και ‘60, στην αντιδικτατορική πάλη, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, στα κοινωνικά κινήματα που ακολούθησαν, στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες για τη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους της Μέσης Ανατολής και της Γιουγκοσλαβίας.

Η Αριστερή Συσπείρωση είναι μία πολιτική οργάνωση που ορίζεται ως μεταβατική με στόχο την αναζήτηση και συμβολή στη συγκρότηση μίας επαναστατικής στρατηγικής για την ανατροπή των καπιταλιστικών σχέσεων και μέσω του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού στη μετάβαση στον κομμουνισμό. Υπό αυτή την έννοια βασικό στοιχείο της πολιτικής στρατηγικής της οργάνωσης είναι η συμβολή στην οικοδόμηση και ενσωμάτωση τελικά στον επαναστατικό φορέα της εργατικής τάξης.

Στο δρόμο αυτό απορρίπτουμε κάθε στρατηγική κυβερνητισμού και συνδιαχείρισης. Διαχωριζόμαστε από τις στρατηγικές συγκρότησης συμμαχιών του κεφαλαίου και της εργατικής τάξης. Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της υλοποίησης του στόχου για τη συγκρότηση μίας ταξικής συμμαχίας υπό την ηγεμονία της εργατικής τάξης με στόχο την επαναστατική κατάληψη της πολιτικής εξουσίας και τη συντριβή των κοινωνικών σχέσεων που συγκροτούνται στη βάση του καπιταλιστικού καταμερισμού εργασίας.

Εμμένουμε στην ανάγκη σύνδεσης, αλληλεπίδρασης και αλληλεξάρτησης του στρατηγικού στόχου με την τακτική μας, χωρίς να στρατεύουμε το δυναμικό μας σε τακτισμούς, όπου κάθε τακτικός ελιγμός θα αποκλείει συντρόφους από την πολιτική της οργάνωσης, αλλά και μετατρέπει το πολιτικό υποκείμενο έρμαιο των τακτισμών σε βάρος του στρατηγικού στόχου.

Επιδιώκουμε την παρέμβαση στην κατεύθυνση όξυνσης των αντιφάσεων της καπιταλιστικής συγκρότησης
και των διαμεσολαβήσεων των κρατικών μηχανισμών, στην οικοδόμηση και πολιτικοποίηση κοινωνικών μετώπων ως σημείων συμπύκνωσης των αντιθέσεων της καπιταλιστικής στρατηγικής. 

Η Αριστερή Συσπείρωση παρεμβαίνει στα κοινωνικά μέτωπα στην προσπάθεια οικοδόμησης μίας μαζικής γραμμής, με στόχο τη νικηφόρα έκβαση. Συμμετέχουμε και πρωτοστατούμε στην ίδρυση σχημάτων και συσπειρώσεων σε σωματεία και χώρους εργασίας, σε σχήματα γειτονιών , σε σχήματα συσπείρωσης και κοινής δράσης στο χώρο της νεολαίας. Επιδιώκουμε και συμμετέχουμε στον αγωνιστικό συντονισμό αυτών των σχημάτων με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, τη σύνθεση και την κοινή δράση. 

Η Αριστερή Συσπείρωση εκτιμά ότι έχει ιδιαίτερη αξία για την αυτοτελή συγκρότηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς η λειτουργία συσπειρωσιακών σχημάτων, την οποία επιδιώκουμε να διευρύνουμε συναντώντας αγωνιστές και συντρόφους που έχουν συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Η παρέμβαση στους κοινωνικούς χώρους και τις κοινωνικές συγκρούσεις, η παραγωγή μαζικής πολιτικής γραμμής αποτελεί το στοιχείο εφαρμογής της θεωρίας, δοκιμασίας της γραμμής της οργάνωσης και των μελών και αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη συγκρότηση της οργάνωσης και συμβολής στη σύνθεση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς των αγώνων σε αντιπαράθεση με την αριστερά των σαλονιών, του παραγοντισμού και της ήττας.

Ιδιαίτερα στην εποχή της έντασης της καπιταλιστικής κρίσης και της μνημονιακής σάρωσης, η διαμόρφωση ενός ευρέος αριστερού κοινωνικού μετώπου για την ανατροπή αποτελεί αναγκαίο μονόδρομο για τον κόσμο της εργασίας και προστασίας του λαϊκού εισοδήματος. Ενός μετώπου που θα συγκροτείται στη βάση της αποδέσμευσης από τις αυταπάτες της συνδιαχείρισης και της βελτίωσης των όρων υπαγωγής στις επιλογές της αστικής τάξης, της εξόδου από τη ζώνη του € και την Ε.Ε, της πλήρους διαγραφής του χρέους χωρίς υποσημειώσεις, της εθνικοποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα και κομβικών επιχειρήσεων, των μέτρων διασφάλισης του λαϊκού εισοδήματος.

Η Αριστερή Συσπείρωση στοχεύει στην οικοδόμηση ενός αυτοτελούς πολιτικού μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η δυνατότητα συγκρότησης του μετώπου καθορίζεται από την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα και τη στρατηγική των συνιστωσών της επαναστατικής αριστεράς. Επιβεβαιώνεται μέσα από τις παρεμβάσεις των οργανώσεων στις συσπειρώσεις κοινωνικών και εργασιακών χώρων. Κυρίως όμως, συγκροτείται και θα συγκροτηθεί στη βάση των αντιστάσεων και αγώνων των λαϊκών στρωμάτων στην επίθεση της αστικής τάξης την εποχή του μνημονίου.

Για αυτό το λόγο συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε και να επιχειρούμε στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Συμμετέχουμε στo ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως μετωπικό σχήμα οργανώσεων και αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, επιδιώκοντας τη διεύρυνση του μετώπου, το βάθεμα του πολιτικού διαλόγου και την ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας του, την εμπλοκή του με τα κοινωνικά κινήματα και τους αγώνες, την ενίσχυση του μέσα από τις ανακατατάξεις, ρήξεις και αποδεσμεύσεις κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς.

Τέλος η συγκρότηση της Αριστερής Συσπείρωσης γίνεται στη βάση της δημοκρατικής λειτουργίας,
κατοχυρώνοντας το δικαίωμα της διαφωνίας για τα μέλη της, κόντρα σε λογικές ηγεμονισμού και γραφειοκρατικών συμβουλίων, με υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων.
                                                             
                                                               Αριστερή Συσπείρωση

Αθήνα 25 Οκτώβρη 2012

20 σχόλια:

  1. με 2 λόγια , αυτή είναι η διάσπαση της ΑΡΑΣ? ΑΡΑΣ υπάρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΑΣ
    ΑΡΑΣ 1
    ΑΡΑΣ 2
    .
    .
    .
    ΑΡΑΣ 1013
    Ο ΚΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΑΣ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο πιο αριστερά τόσο λιγότερο κατανοητά.
    Είναι παρατηρημένο ότι οι ανακοινώσεις των αριστερών κομμάτων, κινήσεων, οργανώσεων είναι μαλωμένες με τις κύριες προτάσεις αλλά και τα ρήματα. Πώς να εξηγηθεί ότι στις ανακοινώσεις τους συνθέτουν μια περίοδο χωρίς ρήμα ή αφήνουν μια δευτερεύουσα πρόταση μόνη της στο λόγο;
    Σ' αυτό το ποστ:
    Στη συμβολή των κομμουνιστικών ρευμάτων... στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού.
    Δυο περίοδο χωρίς ρήμα

    Στην ανακοίνωση του ΝΑΡ:
    http://xronika05.blogspot.gr/2012/10/2_28.html
    Τα κόμματα του κεφαλαίου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και οι σύμμαχοί τους.
    Μια περίοδος χωρίς ρήμα.

    Στην ανάλυση του Εργατικού Αγώνα:
    http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-01-31/465-2012-09-23-21-11-09
    Στην εύκολη αλλά απολύτως καταστροφική άποψη για κρατικοποίηση των συνδικάτων.
    Μια περίοδος χωρίς ρήμα.

    Στο άρθρο του Γ. Μαρίνου
    http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=21/10/2012&id=14246&pageNo=11&direction=1
    Στο βασικό νόμο της απόκτησης υπεραξίας, απλήρωτης εργασίας και κέρδους για τα μονοπώλια που είναι η καρδιά της εκμεταλλευτικής φύσης του καπιταλισμού και δεν αλλάζει από καμία διαχείριση όπως και να ονομαστεί.
    Δυο δυετερεύουσες προτάσεις

    (έτσι κι εγώ επηρεασμένος απ' αυτούς δεν έχω βάλει ρήμα στα σχόλιά μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή δύναμη παιδιά!
    Εγώ δεν θα πώ κατινιές. Στο δρόμο όλοι χωράνε και όλοι μαζί μπορούμε. Ο καθένας με τις δυνάμεις του στον κοινό σκοπό και στον αγώνα. Συνήθως μετά από κάθε διάσπαση μας έρχεται θλίψη, αλλά όταν ξεκινάει κάτι καινούργιο αισιοδοξούμε. Καλη δύναμη λοιπόν και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν κάνω λάθος, ΑΡΑΣ σημαίνει Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση. Η νέα οργάνωση, Αριστερή Συσπείρωση, "έφαγε" το 'Αντικαπιταλιστική'. Σημαίνει κάτι αυτό πολιτικά, ή όχι; Η ερώτηση είναι καλοπροαίρετη, δεν γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα, σκέφτομαι όμως ότι στις μέρες μας οι διασπάσεις ενδεχομένως έχουν σαν επίδικο τη στάση προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή και το περιοδικό της ΑΡΑΣ που λέγεται "Αριστερή Συσπείρωση" ρε Ανώνυμε 31 Οκτωβρίου 2012 8:46 μ.μ. υποδηλώνει κάτι ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ;;; Μη διυλίζουμε τον κώνωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΩΣΤΑ ΡΩΤΑΣ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΑΝ ΤΟ ΑΡΑΣ( ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ( ΑΡΣΥ)ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ....ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ....
    ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΕ ΤΖΑΜΠΑ...ΠΑΝΕ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΚΑ ΚΛΠ ΤΑ ΞΟΡΚΙΖΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ, ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΑΥΤΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΩΝ( ΚΕΑ-Ε.Ε.)
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΙΜΙΚΟΥ ΕΥΡΟΛΑΓΝΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ.
    ΠΑΤΡΑ-ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ-ΠΡ. ΜΕΛΟΣ Σ-Ε.Α.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θ' αλλάξει ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχεις πολύ πλάκα'πρώην' ΣΕΑΜ.Στον ύπνο σου βλέπεις συνιστώσες.Αφού το 'κομμα του λαού'ΔΕΝ κατάφερε να κάνει συνιστώσα του την ΑΝΤΑΡΣΙΑ,τώρα βλέπει ότι γίνεται συνιστώσα του...συριζα!Τρικυμία εν κρανίω!!Αποφάσεις μαζί με τα λαμόγια του πασόκ παίρνει το παμε και το κκε.Βλέπε ΑΔΕΔΥ και βουλή που μαζί με ΝΔ και πασόκ απέριψαν πρόταση για να καταθέσει ο ΓΑΠ.Όσο κάνετε ότι τα ξεχνάτε,τόσο θα σας τα θυμίζουνε όσοι δεν ξεχνάνε.Είπαμε ότι τα χαμηλά εκλογικά ποσοστά βλάπτουν τον εγκέφαλο,αλλά όχι και έτσι.Θα ακολουθήσουν και χειρότερα για το κκε,πρέπει να τα αντέξετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΩΝ
    H αποχώρηση μίας ομάδας μελών από την ΑΡΑΣ επικύρωσε μία διεργασία, η οποία χαρακτηριζόταν από στρεβλά και απολιτικά χαρακτηριστικά και εξελισσόταν στην οργάνωση τους τελευταίους μήνες.
    Δυστυχώς είναι απολύτως τραγελαφικό να παράγονται διασπάσεις με τέτοια απολίτικα χαρακτηριστικά μέσα στη συγκυρία της σκληρότατης επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στις δυνάμεις της εργασίας, μέσα στη συγκυρία της όξυνσης της ταξικής πάλης και ενώ είναι απολύτως αναγκαίο να συσπειρωθούν και να συστρατευθούν ευρύτερες δυνάμεις προκειμένου:
    α) ενιαιομετωπικά και χωρίς πολιτικές προϋποθέσεις να συστρατευθούν στο κίνημα όλες οι δυνάμεις προκειμένου να μην περάσουν τα μέτρα με παλλαϊκό ξεσηκωμό, οργάνωση της αλληλεγγύης και πάλη ενάντια στο φασισμό,
    β) να συγκροτηθεί το αριστερό ριζοσπαστικό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο που θα παλέψει ενιαία το αναγκαίο σήμερα πρόγραμμα ανατροπής (διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ΟΝΕ και την ΕΕ, εθνικοποιήσεις, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα διασφάλισης του λαϊκού εισοδήματος) προκειμένου οι εργαζόμενοι και τα καταστρεφόμενα λαϊκά στρώματα να αντιτάξουν τη δική τους ισχύ απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου,
    γ) να ενισχυθεί η αντικαπιταλιστική πτέρυγα του κινήματος που αντιλαμβάνεται ότι η λύση για τους εργαζόμενους και τη νεολαία περνά από την σύγκρουση με το σύνολο των δυνάμεων του κεφαλαίου και όχι με έναν ανέφικτο κοινωνικό συμβιβασμό.
    Αυτού του είδους οι διασπάσεις ενισχύουν αντικειμενικά αντίπαλα σχέδια που είτε υποτάσσουν την οργή σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες, εν αναμονή κυβερνήσεις και κοινωνικά συμβόλαια, είτε προκρίνουν αδιέξοδες σεχταριστικές λογικές ενισχύοντας τον κατακερματισμό και την απογοήτευση. Δεν θα μας κάνει συνεπώς εντύπωση να δούμε πολλούς που δεν ενδιαφέρονταν ποσώς ούτε για την ΑΡΑΣ, ούτε για την αντικαπιταλιστική αριστερά να επιχαίρουν για αυτή την αποχώρηση.


    Eμείς καθόλου δεν επιχαίρουμε. Όσο κι αν η διαδικασία που ακολουθήθηκε γι’αυτή την αποχώρηση είναι εντελώς απαράδεκτη, αφού η ομάδα αυτή αποχωρεί εν κρυπτώ και με συνωμοτικό τρόπο χωρίς να διατυπώσει στο πλαίσιο των πολιτικών διαδικασιών της ΑΡΑΣ, αλλά ούτε και τώρα, κάποια διαφοροποίηση προς τις πολιτικές κατευθύνσεις της ΑΡΑΣ, εμείς θα ήμασταν απόλυτα διατεθειμένοι να ευχηθούμε στην ομάδα που αποχωρεί καλή επιτυχία και πρωτίστως να τους δούμε να ενεργοποιούνται συστηματικά στο κίνημα και στην αντικαπιταλιστική αριστερά (αυτό ισχύει πολύ περισσότερα για άτομα που υπογράφουν τα κείμενα και που είτε δεν είχαν καμία σχέση με την ΑΡΑΣ, είτε δεν συμμετείχαν τα τελευταία 5 χρόνια σε καμία διαδικασία της ΑΡΑΣ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -δεν ισχύει βέβαια για υπογράφοντα που απομακρύνθηκε από την ΑΡΑΣ λόγω του ότι κατέβηκε υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ). Δυστυχώς πολύ φοβούμαστε ότι ο τρόπος που αρχίζουν την πολιτική τους σταδιοδρομία δεν οδηγεί εκεί, καθώς αντί για πολιτικές κατευθύνσεις τα μόνα που αναφέρονται στο κείμενο αποχώρησης είναι χονδροειδή ψέματα: ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα τα οποία είναι αυταπόδεικτα όπως για κυκλική σταυροδοσία στις βουλευτικές εκλογές ( δυνατότητες που σε κάθε περίπτωση δεν έχει η ΑΡΑΣ...), για συντονισμό με άλλες οργανώσεις για μεταβολή του συσχετισμού στο εσωτερικό της ΑΡΑΣ, για την χρησιμοποίηση στελεχών εν είδει αποδιομπαίου τράγου για την βελτίωση των πολιτικών σχέσεων με άλλες οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρόκειται για ένα μείγμα εσκεμμένης διαστρέβλωσης και φαντασιοπληξίας που μόνο σκοπό έχει να πλήξει την ΑΡΑΣ και να δημιουργήσει πολιτική σύγχυση, διαλυτικά φαινόμενα και φθορά. Αυτό αποδεικνύεται ακόμα πιο ξεκάθαρα από την απαράδεκτη προσπάθεια, η διασπαστική ομάδα να ονομασθεί με το όνομα ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, δηλαδή το όνομα του περιοδικού της ΑΡΑΣ που εκδίδεται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ως όργανο της οργάνωσης και στην παραγωγή του οποίου το σύνολο της ομάδας που αποχώρησε είχε ελάχιστη συμβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η οργάνωση έχει σημαντική ευθύνη για αυτή την εξέλιξη, κυρίως γιατί στην προσπάθειά της να παράγει πολιτικά αποτελέσματα αλλά και να μην τραυματίσει τη δυναμική της, συμβιβάστηκε με την αποπολιτικοποίηση, τη συγκρότηση προσωποπαγών κύκλων, αλλά και γιατί υποτίμησε την ανάγκη για την εσωτερική πολιτική συγκρότηση προνομοποιώντας την εξώστρεφη πολιτική παρέμβαση, κάτι που σε συνδυασμό με τις κοινωνικές πιέσεις, την κρίση αλλά και τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της άκρας αριστεράς, αποδυνάμωσε την πολιτική συνοχή της οργάνωσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα καθοδηγητικά όργανα φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το ότι δεν αντιμετώπισαν αυτή την κατάσταση επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα έφεραν όμως ακόμα μεγαλύτερο αν ανέστειλαν τη διαδικασία ανασυγκρότησης της οργάνωσης στο όνομα νέων συμβιβασμών δικτύων.
    Κάθε αποχώρηση συντρόφων από μια οργάνωση συνιστά πλήγμα στη δυνατότητα της να αναπτύσσεται και να ενοποιείται. Η συνύπαρξη όμως σε μια πολιτική οργάνωση οφείλει να σημαίνει κοινή πολιτική κατεύθυνση και πρακτική, σπάσιμο των στεγανών και των προσωπικών δικτύων, της πολιτικοποίησης κυρίως γύρω από τα σχήματα κοινωνικών χώρων, ρήξη με τους συμβιβασμούς και τη διαλυτοποίηση. Σημαίνει επίσης ανοικτή πάλη απόψεων στα όργανα, προσπάθεια κερδίσματος της πλειοψηφίας, αλλά και σεβασμός στις αποφάσεις. Χωρίς τα παραπάνω δε μπορεί να υπάρξει καμία πολιτική οργάνωση, με αυτά δεδομένα μπορεί να προχωρήσει μπροστά.
    Η ΑΡΑΣ δεν πρόκειται να διαλυθεί επειδή αποχώρησε μια μειοψηφία. Μέσα από τις διαδικασίες της πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης θα βγεί πιο δυνατή. Άλλωστε η ΑΡΑΣ με τις πολιτικές απόψεις της και την πρακτική της καλύπτει μία σημαντική πλευρά στην ριζοσπαστική και την αντικαπιταλιστική αριστερά, έχει νομίζουμε προσφέρει πολλά και έχει να προφέρει πολλά περισσότερα στο μέλλον.
    Τέλος, κάθε προσπάθεια να εμφανισθεί η ΑΡΑΣ σε κατάσταση διάλυσης, κάθε διασπορά φημών και μάλιστα από πρόσωπα, διαδικτυακούς τόπους ή και μηχανισμούς που δεν είχαν καμία οργανωτική σχέση με την ΑΡΑΣ θα καταγγελθεί.


    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

    http://www.aras.gr/politikes-apofaseis/apofaseisorganon/82-2012-10-23-08-26-34

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά το σχόλιο του τελευταίου που ευαγγελίζεται την εξόντωση του ΚΚΕ δια μέσου της ψήφου, από πιο ντουλάπι του συνδικαλιστικού της ασφάλειας βγήκε;; Πανάθεμά σας επαναστάτες που στηρίζεται την επαναστατική σας ύπαρξη με βάση την MRB!!! Δεν μ' αρέσει η επιθετικότητα στον αντικαπιταλιστικό πολιτικό χώρο, αλλά είναι χάλι να υπάρχουν άνθρωποι σ' αυτόν τον χώρο που να μην γνωρίζουν στοιχειώδη ιστορία. Τίποτα για τον Μεταξά, το Ιδιώνυμο, το 3ο ψήφισμα, τον 509, τον άλλον μετά που τον βάφτισε κρέας η χούντα (;) τίποτα δεν ακούσαμε;; Ή μήπως επί Μεταξά το ΚΚΕ κατέβαινε στις εκλογές κι έβγαινε στη Βουλή; Ή το '46 που με δική του πρωτοβουλία δεν κατέβηκε στις εκλογές διαλύθηκε;; Τέλος πάντων , τις ρίζες με την εργατική τάξη δεν τις τρώνε οι τερμίτες μάγκες, και το ΚΚΕ έχει όλες του τις ρίζες χωμένες βαθιά στο χώμα της εργατικής τάξης, και λάθη κάνει, και πολλά λάθη μάλιστα, αλλά δεν διαλύεται έτσι απλά, και δεύτερον δεν θεωρώ σύντροφο έναν άνθρωπο με τόσο διαβρωμένη πολιτικά συνείδηση που να θεωρεί ότι η συρρίκνωση του εκλογικού ποσοστού θα οδηγήσει στην διάλυση του ΚΚΕ, αυτά είναι μειλίχιος πόθος της άρχουσας τάξης εδώ και έναν αιώνα περίπου.
    Άλλωστε πως θα ετεροκαθορίζει την πολιτική της όλη η αριστερά χωρίς το ΚΚΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΒΡΕ ΨΕΥΤΑΡΑΚΟ ΑΝΩΝΥΜΕ ...ΤΟ ΚΚΕ ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΕΡ...ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΟΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-(ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ/ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ/ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΔΕΝ ΒΓΕΝΟΥΝ-) ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.....ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ/ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ?
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΘΟΛΗ ΑΠΟΨΗ.....ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ(ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΚΕ)....ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ(ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ) ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΤΕΒΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ....ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ Η ΙΔΙΑ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,,,,,,ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ.
    ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ. ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΡ(ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 89 ΗΤΑΝ Η ΡΙΞΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ,,,ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΕΣ ΚΛΠ) ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΑΡ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝ/)ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟ ΝΑΡ ΝΑ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ.
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ.....ΑΓΓΕΛΕ ΧΑΓΙΟ, ΠΑΛΙΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΚΟΥ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΗ, ΜΕ ΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΩΡΑ ΤΟ ΝΑΡ ΝΑ ΠΕΙ .....΄΄ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΩ!!!(Γ. ΓΡΑΨΑΣ 21-9-1989 ΩΡΑ 21:45, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Κ.Σ. ΤΗΣ ΚΝΕ )ΟΡΘΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ 4ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ. Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ!!!! ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΘΩΡΙΑΣΕΤΕ ΣΕ ΡΟΖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΚΚΕ είναι ένα γραφειοκρατικό κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να αναπαράγει τον εαυτό του. Όσο για τις διασπασεις στο χώρο των οργανώσεων που απότελουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν έχουν κάμμια ιδιαιτέρη σημασία μια και η ίδια η ΑΝΤΑρσυα στο σύνολο της παρμένει δεν είναι παρά ένα άδειο πουκαμισο, που το περίφερουν οι μικροαστοι αρχηγοι της αναλόγως τη συγκηρία και τις προσώπικες τους επιλογες.
    ενωθείτε ρε, γιατί θα μας γαμ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολυ πλάκα ,λενε οτι τους κατέβει για το ΚΚΕ ,ακομα και
    με τροπο αστικής προπαγάνδας οπως σωστά παρατήρησε
    και ενας παραπάνω συνομιλητής...τι να πεις σε τετοια φαινόμενα
    ..μεχρι τωρα αυτα τα έκανε μονο ο συριζα που οι αρχες του λέγονται
    λάστιχο..
    Τωρα δυο εκδοχές υπαρχουν η" πρόκειται για μεταδιδόμενο νόσημα
    η"... η γελοιότητα του να κανεις καμουφλαρισμένα σχόλια στην νεολαία της
    Κουμουνδούρου εχει γίνει επαναλαμβανόμενο μεσο "παλης" ...Εχουν τελειώσει οι εκλογές
    δεν αξιζει να αυτογελοιοποιήστε αλλο...Λιγη ντροπη ρε παιδια ..αλλα
    που να έχετε απο αυτο ,η αστικη σας φυση ειναι πανταχού παρών...Δικαίωμα σας
    βέβαια αλλα σας βλέπουμε μην κοροϊδεύεται τον εαυτο σας ..τουλάχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Περισσός βγήκε στα κεραμίδια!Κατηγορεί όποιον κριτικάρει το κκε,ότι έχει αστική φύση.Το κατ'εξοχήν αστικό και συστημικό κόμμα.Το κόμμα εργολάβος της εργατικής τάξης που όμως εργατική τάξη του έχει γυρίσει την πλάτη χρόνια τώρα.Βαυκαλίζεται και προσπαθεί να πείσει πως η αστική τάξη προσπαθεί να το εξοντώσει,να το εξαφανίσει,πως όλοι είναι εναντίον του κλπ.Κορόιδο είναι το σύστημα να χάσει ένα απο τα βασικά του διαχρονικά στηρίγματα!Θα το κρατήσει με νύχια και με δόντια στο πολιτικό γίγνεσθαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς ΑΡΑΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
    Δεν καταλαβαίνω το κατεβατό με τη γνώμη της ομάδας σου για την αποχώρηση μελών της ΑΡΑΣ. Διακύρυξη νές οργάνωσης έχουμε ποιος νοιάζεται τη λέει για τον καιρό η ΑΡΑΣΥΣΠΥΡΩΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΡΑΣ ΜΑΡΑΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εσυ φιλε μου για να διαμαρτύρεσαι στο σχόλιο που εχει μεσα Κουμουνδούρου
    τοποθετείς μονος σου τον εαυτο σου εκει,,και μιλας για συστημικο κομμα
    εχεις πλακα και πολυ μαλιστα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγκροτήθηκε μετά τη μαζική αποχώρηση της πλειοψηφίας μελών της ΑΡΑΣ

    ερωτηση

    αφου εισασταν πλειοψηφια και δεν τα καταφερατε να κανετε κουμαντο μια αισχρα μειοψηφια που κρατησε τον τιτλο μου δημιουργητε μια σχετική δυσπιστία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή