Pages

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η κρίση και η ανεργία στον κατασκευαστικό κλάδο και η απάντηση των εργατών Μέρος 1ο


Του Δημήτρη Κάβουρα


Την Κυριακή, 18/11/2012, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας και το Συνδικάτο της Αθήνας, πραγματοποίησαν Ημερίδα με θέμα: «Αντιμετώπιση της ανεργίας και της αναδουλειάς στον κλάδο των κατασκευών - Η πρότασή μας για την ανάπτυξη του κλάδου».

Στην ημερίδα συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσίευσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων και τον οποίο έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, οι εξής:

Γιάννης Πάσουλας, Προέδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Αθανάσιος Στρουμπούλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, Γεράσιμος Χιόνης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αττικής, Ζίλφο Ερμάλ, Μέλος Δ.Σ της Ένωσης Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής, Γιώργος Κοβιός, Πρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μηχανικών, Τεχνολόγων, Γεωλόγων, Σχεδιαστών, Μανώλης Δανδουλάκης, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Α.Ε., Νίκος Ασβεστάς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, Βασίλης Τσατσούλης, Πρόεδρος Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής, Αφροδίτη Αυγερινού, Επιτροπή Ανέργων Μισθωτών Τεχνικών.

Τα αποτελέσματα της ημερίδας συμπυκνώθηκαν στο «πόρισμα κοινής δράσης για την ανεργία στον κλάδο των κατασκευών», το οποίο καταγράφει μέσα σε έξι σημεία τη συμφωνία και το διεκδικητικό πλαίσιο των φορέων που συζήτησαν και συμφώνησαν:

1.Ο σταθερός συντονισμός όλων των δυνάμεων του κλάδου απαιτεί τη δημιουργία μιας μόνιμης επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από τους συνδικαλιστικούς φορείς που οργανώνουν τους εργαζόμενους του κλάδου.
2.Ανοίγουμε πλατιά διαφωτιστική δουλειά σε όλους τους χώρους με στόχο: Να φωτιστεί η αιτία της κρίσης, ο πραγματικός λόγος της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων, να αναδειχθεί η επικαιρότητα και η ρεαλιστικότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης. Από τα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα, μέχρι κάθε εργασιακό χώρο πρέπει να διοργανωθούν πλατιές συσκέψεις και συζητήσεις με βάση τα υλικά της ημερίδας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου