Pages

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Σενάρια, συνωμοσίες και πολιτικά παιχνίδια με φόντο 550 εκ.


Του Κώστα Βαξεβάνη -HOC DOC

Εκατοντάδες offshore εταιρίες ή καταθέτες με κωδικό όνομα είναι οι άγνωστοι της λίστας Λαγκάρντ που συνοδεύουν τα γνωστά ονόματα. Πρόκειται για πολιτικούς, για ανθρώπους που ξεπλένουν μαύρο χρήμα, για επιχειρηματίες που φοροδιαφεύγουν; Μόνο η επίσημη έρευνα από τις επίσημες αρχές μπορεί να το αποκαλύψει. Τα Μέσα Ενημέρωσης μπορούν να παίξουν τον δικό τους ρόλο, αποκαλύπτοντας τις εμφανείς αναντιστοιχίες καταθετών και δραστηριοτήτων τους.

Τίποτα από τα δύο δεν έχει γίνει. Η κυβέρνηση σιώπησε. Όσο για τον υπουργό Οικονομικών, δήλωσε πως παρήγγειλε τη Λίστα ξανά από τη Γαλλία. Αυτό πάλι σημαίνει τρία πράγματα. Ή παραδέχεται πως Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος παραποίησαν τη Λίστα που παραδόθηκε στον Πεπόνη, ή προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ή θέλει να ακυρώσει τη σημασία των όσων αποκαλύπτει η Λίστα κι επειδή δεν τολμά να την αμφισβητήσει αφήνει να εννοηθεί πως τώρα θα έρθει η «καθαρή Λίστα».

Με όλη αυτή τη σιωπηλή αποχή από τη λύση του προβλήματος, για μια ακόμη φορά επιχειρείται η συγκάλυψη. Η σύγχυση είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για τη συγκάλυψη. Και όπως πριν αποκαλυφθεί η Λίστα κατάφερνε να μην αποδίδονται ευθύνες, έτσι και τώρα που έχει αποκαλυφθεί φροντίζει να δημιουργεί δαίμονες. Αλλά όχι υπεύθυνους που θα μπουν φυλακή.

Στη θέση 974 της λίστας είναι το όνομα Παντελή Μαρία.
Η Παντελή φαίνεται να είναι το πρόσωπο επαφής με την τράπεζα HSBC για τη διαχείριση 550 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό των 550 εκατομμυρίων είναι επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια της εταιρίας CMA. Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, είναι ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής. Ο λογαριασμός αυτός προφανώς δεν ανήκει στην Παντελή, μια απλή υπάλληλο της CMA, αλλά στην εταιρία. Πρόκειται για έναν από τους πιο μεγάλους λογαριασμούς καταθέσεων, μάλλον όμως από τους πιο καθαρούς. Μεγάλες εταιρίες, πιστωτικά ιδρύματα, Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου