Pages

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Απολαυστικός διάλογος


 Εδώ και χρόνια το συγκρότημα ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής Αλαφούζος έχει αποτελέσει την δύναμη κρούσης για να περάσουν οι μνημονιακές πολιτικές, για να συκοφαντηθεί κάθε εργατικός αγώνας. Αντικομουνισμός, διαστρέβλωση της πραγματικότητας,  χυδαία αναμασήματα, ιδεολογημάτων βγαλμένα λες από το αντιδραστικό μετεμφυλιακό οπλοστάσιο, εκτοξεύουν καθημερινά τα δημοσιοκαφρικά στρατευμένα φερέφωνα της εξουσίας, που σιτίζονται από το ταμείο του εφοπλιστή-εκδότη-καναλάρχη. Το ότι στα μαγαζιά του Αλαφούζου υπάρχουν και λίγες πέννες και φωνές αξιόλογες που επιλέγουν να κρατούν την αξιοπρέπεια τους δεν αλλάζει την γενικότερη εικόνα.

Αυτός είναι και ο λόγος που χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν μαρκουτσοφόρος της τηλεόρασης του Σκάι πήρε πληρωμένη απάντηση από έναν αγρότη που ουσιαστικά τον θεώρησε υπεύθυνο, αυτόν και τους άλλους ξωμάχους της γης, τώρα που οι μνημονικές πολιτικές οδηγούν σε ξεκλήρισμα όλη η φτωχή αγροτιά.

Απολαύστε διάλογο:

Δημοσιογ: «Μα γιατί λέτε ότι σας φταίει το κράτος; Γιατί δεν κάνατε την παραγωγή σας ανταγωνιστική; Και η Ινδία και η Αφρική έχουν αντίστοιχα προϊόντα. Γιατί να πάρουν τα δικά σας;».

Αγρότης: « Και στην Ινδία και την Αφρική έχουν πολύ καλούς δημοσιογράφους μου αμείβονται με 10 ευρώ. Να τους φέρουμε λοιπόν και να φύγετε εσείς, που είστε ακριβοί».

Μετά απ’ αυτό τουμπεκιάστηκε ο δημοσιοκάφρος και κατάπιε την γλώσσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου