Pages

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Θέμα: Εχθρικό στους φτωχούς το νέο λύκειο, της Γιώτας Ιωαννίδου και του Γιώργου Κρεασίδη

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΡΙΝ, Κυριακή, 1 Σεπτέμβρη 2013

Θέμα: Εχθρικό στους φτωχούς το νέο λύκειο



Επιδίωξη των προωθούμενων αλλαγών είναι ένα εργατικό δυναμικό που θα γνωρίζει από την υποχρεωτική εννιάχρονη εκπαίδευση τα λεγόμενα «βασικά» (ανάγνωση, γραφή, αριθμητική) ενισχυμένα με στοιχειώδεις γνώσεις πληροφορικής και αγγλικών. Για το γενικό λύκειο των πολλαπλών εξετάσεων που θα διασφαλίζουν τη χειραγώγηση όσων πετύχουν την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προορίζεταιο πλέον μια μειοψηφία.

Γράφουν: Γιώτα Ιωαννίδου
Γιώργος Κρεασίδης

Κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων

    Ενώ τα ιδιωτικά ΙΕΚ έχουν εξαπολύσει ένα διαφημιστικό γιουρούσι για τις ειδικότητες που τους χάρισε η κυβέρνηση αφού τις κατάργησε από τα τεχνικά λύκεια, αλλά και τον αναβαθμισμένο ρόλο που τους χαρίζει το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, η κατάσταση στην εκπαίδευση μοιάζει με ναρκοπέδιο.
    Προχτές Παρασκευή η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο που καταργεί το 2014 τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ), δηλαδή  102 σχολεία, στα οποία δεν θα γίνουν εγγραφές φέτος, υποχρεώνοντας χιλιάδες μαθητές σε έξωση από το εκπαιδευτικό σύστημα και μετακίνηση σε σχολές κατάρτισης. Παράλληλα, και άλλοι εκπαιδευτικοί προορίζονται για διαθεσιμότητες, μετατάξεις και απολύσεις.
    Η κυβερνητική προπαγάνδα μιλάει για την ανάγκη να μην αναστατωθεί η κοινωνία όταν μειώθηκαν κατά 16.000 οι καθηγητές, καθώς 2.500 βρίσκονται σε διαθεσιμότητα με σκοπό την απόλυση, 5.000 περίπου βρίσκονται στη δίνη της διαδικασίας μετατάξεων, τουλάχιστον 5.000 από τους περσινούς αναπληρωτές δεν πρόκειται να ενταχθούν στο  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Όλα καλά,ωραίο άρθρο αλλά δεν δικαιολογείται με τίποτα η εκλογική(!!)συνεργασία με τις δυνάμεις του νεοπασοκικικού συριζα σε σειρά από ΕΛΜΕ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή