Pages

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Πλεόνασμα

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - "Realnews"

ΟΝΤΩΣ, υπάρχει πλεόνασμα. Ανέργων. Στο 1,5 εκατομμύριο οι εμφανώς άνεργοι. Κοντά στο 1 εκατομμύριο οι αφανώς άνεργοι, που ενώ εργάζονται παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.

Οντως, υπάρχει πλεόνασμα. Φτώχειας. Στα 600.000 τα παιδιά που, σύμφωνα με τη Unicef, υποσιτίζονται. Τι ντροπή!

Υπάρχει πλεόνασμα. Κοινωνικής αδικίας. Επί «σωτηρίας», οι φόροι σε μισθωτούς και μικροβιοπαλαιστές αυξήθηκαν κατά 7 και 9 φορές. Αλλά στις «εξωχώριες» εταιρείες μειώθηκαν. Κατά 16 φορές!

Αυτά τα χρόνια -της «σωτηρίας»- η ψαλίδα της εισοδηματικής ανισότητας των πλουσιότερων με τους φτωχότερους Ελληνες διευρύνθηκε κατά 7,5 φορές!

Οντως, υπάρχει πλεόνασμα. Υποκρισίας. Που γίνεται αβάσταχτα εξοργιστική όταν οι υπαίτιοι της λαϊκής δυστυχίας πανηγυρίζουν και, για να θαμπώσουν τα θύματα, επιλέγουν την παλιά γνωστή μέθοδο: Επιδεικνύουν αριθμούς που... ευημερούν.

Οντως, υπάρχει πλεόνασμα. Μόνο που είναι βουτηγμένο στην απελπισία. Για να βγάλουν πλεόνασμα (3,9 δισ. ευρώ ήταν η τελευταία του μέτρηση) αφαίμαξαν πάνω από 63 δισ. ευρώ (!) από τον ελληνικό λαό. 

Αλήθεια, με τέτοιες «επιδόσεις», για να μειώσουν το χρέος των 320 δισ. ευρώ, πόσα... τρισεκατομμύρια σε μέτρα θα κληθεί να επωμιστεί ο λαός; Ναι, αλλά έχουμε πλεόνασμα, θα χρησιμοποιηθεί, λένε, στις διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους», θυμηθείτε: θα το χρησιμοποιήσουν για δύο λόγους: Πρώτον, για το ψηφοθηρικό λάδωμα της προεκλογικής τους μηχανής. Δεύτερον, και κυριότερο: Για να εμφανίσουν σαν «δικαιωμένη» την πολιτική της βαρβαρότητας και σαν «αδήριτη ανάγκη» τη συνέχισή της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου