Pages

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Συγκέντρωση τώρα έξω απ' την βουλή (Βίντεο) - Συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο (Βίντεο)

Για 5-6.000 διαδηλωτές που βρίσκονται αυτή την στιγμή έξω από την βουλή και διαδηλώνουν ενάντια στο πολυνομοσχέδιοπ κάνει λόγο το πρώτο βίντεο από την τηλεόραση του Σκάι.
Σ’ αυτό επίσης ακούμε τις δηλώσεις που έκαναν στου συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα καθώς και ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ. Τα όσα είχαν προηγηθεί στην συζήτηση που έγινε μέσα στην βουλή τα παρακολουθούμε στο δεύτερο βίντεο που παραθέτουμε.



Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για έγκλημα που συντελείται για άλλη μια φορά μέσα στη βουλή και υποστήριξε ότι στο κοινοβούλιο συντελείται κοινοβουλευτικό πραξικόπημα .
 «Η κυβέρνηση απέρριψε τη δυνατότητα να συζητηθεί πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γ . Στουρνάρα και αυτό ενώ η κυβέρνηση την είχε αποδεχθεί για να ακολουθήσει τριήμερη συζήτηση, στη συνέχεια υπαναχώρησε επικαλούμενη σειρά νομικίστικων επιχειρημάτων. Δεν λογαριάζει το σύνταγμα, την κοινοβουλευτική διαδικασία ούτε τη δημοκρατία . Διαλύει τις επαγγελματικές τάξεις και τις εργατικές σχέσεις την ώρα που δίνει τα πάντα στις τράπεζες. Αποχωρήσαμε για να μην νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία αλλά θα επανέλθουμε και θα λάβουμε μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία. Ο λαός καλείται να δώσει τέλος στην κυβέρνηση των εθελόδουλων στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πλήρη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπας έχει ως εξής: «Όσο θα μεγαλώνει η σύγκλιση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , σε ουσιαστικά και στρατηγικά ζητήματα που αφορούν την ίδια τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, που αφορούν τα διαπιστευτήρια προς τον ΣΕΒ, το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια, τόσο θα δυναμώνει και μέσα στη βουλή η σικέ αντιπαράθεση, για επιμέρους διαδικαστικά ζητήματα, θα μεγαλώνουν οι «κοκορομαχίες». Ο ελληνικός λαός, η εργατική τάξη, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, οι νέοι και οι γυναίκες θα πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Θα πρέπει να οργανώσουν τη δική τους πάλη, τη γνήσια λαϊκή πάλη μέσα στους τόπους δουλειάς, να οργανώσουν τη δική τους λαϊκή συμμαχία, όλοι αυτοί μαζί, με ενότητα και αγώνες και με ισχυροποίηση στις επόμενες εκλογικές μάχες του ΚΚΕ, που είναι η μόνη ουσιαστική εγγύηση ότι θα μπορέσει έτσι να ανοίξει ένας δρόμος καλύτερος για τον λαό μας, για τα παιδιά μας, για την πατρίδα μας».

2 σχόλια:

  1. ο "Αριστερός" Καρατζαφέρης ΚΟΥΒΕΛΗς απέδειξε για ακόμα μια φορά ο,τι ούτε αριστερός ειναι ουτε δημοκράτης πάντα ένας λιγούρης για αξιώματα και οφισια ηταν και αυτό επεδίωκε αυτό δείχνει τώρα και στα αφεντικά του,(μπομπολα και λοιπούς ολιγαρχες) με την στάση του στην πρόταση μομφης περιμένοντας μια κάποια ανταμοιβή σε υπουργείο στο μέλλον ,αυτα για οποιος φαγανε αμάσητο το παραμύθι της Αριστερας της ευθύνης, που τους τάιζε το mega προεκλογικά και τωρα ετοιμάζονται να φανε και το ποταμι του δημοκρατικού, του ανεξαρτητου. του ατσαλάκωτου και αριστεριζων Θεοδωρακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πότε θα σταματήσουμε να νομίζουμε ότι δεν πρόκειται για θεατρικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή