Pages

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Θα πετύχουν οι Αμερικάνοι το στόχο τους με την Ουκρανία;

Υπάρχει διάχυτη δυσαρέσκεια στη Γερμανία για την τροπή των πραγμάτων στην Ουκρανία. Σημαντικό κομμάτι της γερμανικής ελίτ είναι αντίθετο στην πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της Μέρκελ ακολουθώντας τους Αμερικάνους. Από το 1990 και μετά, υπήρξε αξιοσημείωτη ανάπτυξη των ρωσογερμανικών σχέσεων, που δεν περιορίζονται στη μεταφορά πετρελαίου και αερίου, που προβάλλεται μονομερώς από τα διεθνή μέσα.

Η δυναμική της γερμανικής οικονομίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις νέες αγορές της Κίνας και της Ρωσίας, όπου η μεσαία τάξη, με νέες και προς το παρόν απεριόριστες δυνατότητες κατανάλωσης, αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν μπο-ρούν οι Γερμανοί να πουλήσουν τόσα πολλά αυτοκίνητα πολυτελείας, BMW και Mercedes, και άλλα προϊόντα υψηλής τεχνολογικής-βιομηχανικής αξίας και μεγάλου ποσοστού κέρδους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώην καγκελάριοι Σμιτ, Σρέντερ και Κολ, διαφοροποιήθηκαν αναγνωρίζοντας το δίκιο της Ρωσίας, ενώ οι επικεφαλής γερμανικών κολοσσών έσπευσαν να παρέμβουν πυροσβεστικά για να μην διαταραχτούν οι ρωσογερμανικές εμπορικές σχέσεις.

Ο επικεφαλής του βιομηχανικού γίγαντα Krupp Heinrich Hiesinger, ο επικεφαλής της Adidas, που έχει χίλια καταστήματα στη Ρωσία και ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

  

1 σχόλιο: