Pages

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Για την σημερινή απεργία των δημοσιογράφων

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν γύρω στους 25.000 δημοσιογράφους. Οι μισοί απ’ αυτούς είναι άνεργοι –στην ταξική-μνημονιακή εποχή τα παλιά Μέσα των εκδοτών πεθαίνουν γιατί πεθαίνει ο τρόπος εξάρτησης τους με το κράτος- και από τα πρώτα θύματα της είναι οι δημοσιοκάφροι.

Μιλάμε, τώρα για την μάζα των «διαμορφωτών» της λεγόμενης «κοινής γνώμης», γιατί οι μεγαλοδημοσιογράφοι εξακολουθούν να αμείβονται πλουσιοπάροχα, και να έχουν τα «έξτρα» τους. Πρόσφατα μάθαμε για δυο τέτοιους που «ευεργετήθηκαν» από τον καπιταλιστή Ρέστη, άλλους που ξέπλεναν χρήματα αγοράζοντας ακριβούς πίνακες και παριστάνοντας τους συλλέκτες και τους φιλότεχνους, διαβάσαμε για δημοσιογράφους που είναι στα payroll τραπεζών, ενώ έχουν ακουστεί πάρα πολλά για τον ρόλο τους στην ληστεία του Χρηματιστηρίου, στην ανάμιξη τους με μυστικά κονδύλια κλπ). Ολοι αυτοί και σήμερα είναι ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του συστήματος προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, κινδυνολογώντας, παραπληροφορώντας, έχοντας κάνει επιστήμη την διαστρέβλωση της αλήθειας.

Είναι, όμως, μια μικρή μειοψηφία οι βολεμένοι –και με την ευκαιρία να επαναλάβουμε ότι στις προσεχείς ευρωεκλογές εμείς ψηφίζουμε Σπυράκη-. Ολοι οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι, ακόμα κι αυτοί που έχουν σήμερα δουλειά θεωρούνται αναξιόπιστοι απ’ την κοινωνία ενώ η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ξεζουμισμένοι από την υπερεντατικοποίηση και τις τεράστιες περικοπές στον μισθό τους.

Αυτό εξηγεί και την μαζικοποίηση και τον παλμό που είχε σήμερα η πορεία τους που ξεκίνησε το πρωί απ’ τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
Οι δημοσιογράφοι ζητούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, να σταματήσουν οι μειώσεις μισθών, οι απολύσεις και οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και να καταργηθούν οι μνημονικοί νόμοι που μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις.

Λόγω αυτής της απεργίας δεν θα έχει σήμερα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και αύριο δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες.

Διαβάστε ένα σχετικό κείμενο που μας είχε στείλει το 2010 ένας «δημοσιογράφος με μπλοκάκι όπως υπέγραφε.

Υ.Γ. Το παζλ της φωτογραφίας το αλιεύσαμε από το φ/β του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου