Pages

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Επικοινωνιακή κυβερνητική "φούσκα" η "αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας"

Απεγνωσμένες προσπάθειες καταβάλλουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ –κάτι που βλέπουμε και στις Κυριακάτικές εφημερίδες- να αφήσουν στο απυρόβλητο τον Σαμαρά με τα όσα προέκυψαν με το θέμα Μπαλτάκου, να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα και να σταθούν στις «επιτυχίες» του πρωθυπουργού γιατί, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, κατόρθωσε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις για να διαπιστώσει ότι όλο αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επικοινωνιακή φούσκα του κυβερνητικού επιτελείου, που μέσα από τις σελίδες του Ελεύθερου Τύπου ανακαλύπτει σκοτεινά σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης, ενώ από την φυλλάδα ρου Θέμου μας λέει πρωτοσέλιδα για το πώς «μοιράζετε το πλεόνασμα και πώς βγαίνουμε στις αγορές» για να συμπληρώσει στην ίδια κατεύθυνση η Realnews «ανεπίθεση με έξοδο στις αγορές».

Μάλλον άδικα θα ρωτήσει κανένας τους συντάκτες του Ελεύθερου Τύπου αν στα «σκοτεινά παιχνίδια την ώρα που η χώρα βγαίνει στο ξέφωτο», όπως γράφει, συμμετέχει και ο οίκος αξιολόγησης Μούντις που σε πρόσφατη έκθεση του προέβλεψε ότι η κυβερνητική αστάθεια «θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός των επόμενων 6 μηνών». Και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η εκτίμηση της Μούντις γιατί δείχνει ότι και οι αμερικανοί που στήριξαν με κάθε τρόπο την άθλια συγκυβέρνηση, τώρα την θεωρούν ξοφλημένη και ετοιμάζονται για την διάδοχη κατάσταση που θα προκύψει.

Εκτός αυτού όμως το ζήτημα δεν είναι αν θα «βγούμε στις αγορές» κάτι που είναι αναμενόμενο για μια σειρά λόγους. Η ουσία είναι γιατί θα μας δανείσουν και με τι όρους σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μας δίνουν λοιπόν λεφτά για να πληρώνουμε τόκους και χρεολύσια που έχουμε από περασμένα δάνεια για να βυθιστούμε ακόμα πιο βαθιά στο ξεζούμισμα των διεθνών τοκογλύφων. Κι αυτό γιατί μόνο σαν ανέκδοτο ακούγετε ότι είναι επιτυχία της κυβέρνησης ότι θα πάρει απ' τις λεγόμενες 'αγορές" δάνειο 2 δισ ευρώ με πενταετή διάρκεια και ονομαστικό επιτόκιο γύρω στο 5,5% όταν την ίδια περίοδο η Ισπανία δανείζεται πολύ μεγαλύτερα ποσά με επιτόκιο 1,76%, η Πορτογαλία με 2,72%, η Ιρλανδία με 1,32% ....

Τόσο χαχόλους μας θεωρούν τα κυβερνητικά φερέφωνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου