Pages

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Φυλακή υψίστης ασφαλείας στην ουσία σημαίνει έναε τσιμεντένιος τάφος, όπου ο κρατούμενος θάβεται για να πεθάνει.

Του Περικλή Κοροβέση - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Ο σύγχρονος εντοιχοσμός

Η γλώσσα της εξουσίας ποτέ δεν λέει την αλήθεια. Είναι μια μηχανή παραγωγής ψέματος που πρέπει να φανεί όσο γίνεται πιο αληθοφανές. Λένε εκσυγχρονισμό και εννοούν επιστροφή στον Μεσαίωνα. Ακόμα έχουμε την ελεύθερη αγορά που σημαίνει δικτατορία των πολυεθνικών. Mας μιλούν για ανάπτυξη και στην πραγματικότητα είναι η εξαθλίωση ενός λαού. Και, φυσικά, δημοκρατία σημαίνει ΜΑΤ. 

Τώρα μας μιλούν για φυλακέε υψηλής ασφαλείας
Ο καλοπροαίρετος άνθρωπος καταλαβαίνει πως κάποιοι πολύ επικίνδυνοι κακούργοι δεν θα έχουν καμία δυνατότητα να αποδράσουν και έτσι η κοινωνία μπορεί να κοιμάται ακόμα πιο ήσυχα. Και αυτό βέβαια είναι μύθος. Οι αποδράσει από τις φυλακές είναι σπάνιες, πράγμα που αποδεικνύει ncos είναι υψηλής ασφαλείας ως προς τις αποδράσεις.

Φυλακή υψίστης ασφαλείας στην ουσία σημαίνει έναε τσιμεντένιος τάφος, όπου ο κρατούμενος θάβεται για να πεθάνει. Είναι η επαναφορά της θανατικής ποινής και μάλιστα της μαρτυρικής. Ο εντοιχισμός είναι ένας τρόπος μαρτυρικού θανάτου που καταργήθηκε σχετικά πρόσφατα.

Γι' αυτόν που η πολιτεία χαρακτήριζε ένοχο, έχτιζε γύρω του έναν τοίχο και άφηνε μόνο το κεφάλι του απ' έξω για να μπορεί το θύμα να αναπνέει και το μαρτύριο να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο: Αλειφαν το κεφάλι του με μέλι για να προσελκύει τις σφήκες, του έδιναν με το ζόρι νερό για την παραγωγή περιττωμάτων και αυτά με τη σειρά τους πίεζαν βασανιστικά το σώμα. Δεν είχαν από πού να διαφύγουν. Και περιττό να πούμε πως αυτό ήταν δημόσιο θέαμα. Οι φυλακές υψίστης ασφαλείας μάς απαλλάσσουν από αυτό το θέαμα, εκσυγχρονίζοντας τον εντοιχισμό.

7 σχόλια:

  1. Δεν συνηθιζω να συγχαιρω,γνωστα,η,δημοσια προσωπα για ευνοητους λογους! Ομως μπορω με μεγαλη ευκολια και υποχρεωση να ευχαριστησω,και τον κ.Κοροβεση,για το κατατοπιστικο του αρθρο,καθως και εσας που το αναδημοσιευετε! ΕΤΣΙ..ειναι!! Ειναι θανατικη καταδικη με αλλο τροπο! Ειναι μια μορφη σταυρωσης....οπως τοσες στην σημερινη Συρια.....βοα το διαδικτυο! Για τ'ονομα του θεου(οποιος και αν ειναι για τον καθενα μας) ειναι ενα θεμα πολυ πιο προσδιοριστικο για το μελλον του λαου μας,τολμω να πω, στην κυριολεξια για την συνεχιση μας,ως κοινωνια ανθρωπων!! Εδω και τεσσερα χρονια,εχουμε γινει ξεφτερια στις οικονομικες αναλυσεις....οσο δε για τους "δεικτες"....αφηστε! Κθημερινα μεσα στις συζητησεις-αναζητησεις!
    Γνωμη μου,ειναι πιο μικρος ο κινδυνος αποδοχης τετοιων οικονομικων καταστροφων οπως ειναι το μνημονιο,απο το οτι ,ως κοινωνια κωφευουμε σε φαινομενα κανιβαλισμου!! Ο κ. υπ. Δικαιοσυνης,εαν θελει να περασει μαζι με την κυβερνηση,το νομοσχεδιο,να σκευτει καλα,μα...πολυ καλα,γιατι και οι"Γκεμπελς" και οι καθε λογης "ανωτεροι".....τοτε,δεν περιμεναν πως τα πραγματα θα ξεφυγουν απο τα χερια τους! Κι'ομως,πολυ μετα,με πολυ αιμα ειχαμε τις δικες στην Νυρεμβεργη! Οι φυλακες υψιστης ασφαλειας,ισοδυναμουν με εγκλημα κατα της ανθρωποτητας! Ειναι βαρβαροτητα! Ειναι μια μορφη φονου,θεσμοθετημενου,νομιμοποιημενου,σε δεδομενο πλαισιο συνθηκων! Η αντιπολιτευση,κυριως η αριστερα μας,η τοσο κατατρεγμενη απο θεους και δαιμονες....αναλυει ποιος ειναι πιο ηλιθιος απο τον αλλο!! Εδω που φθασαμε.....ολοι κρινομαστε!! Επρεπε να σταματησει,"το καθε μερα μας",ολων των ελληνων,εαν ειχαμε μια αριστερα αληθινη, που παλευει για ενα καλυτερο αυριο ,πιο δικαιο και ανθρωπινο! Φυσικα και η συναισθηματικη φορτιση ειναι μεγαλη! Ευτυχως!! Υπαρχουν προσωπα,που απο την θεση τους,μπορουν να κανουν "πολλα"!! Εμεις οι απλοι πολιτες
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!! Γιατι αυτη η σιωπη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΡΧΟΣ
    Καλα ρε συντροφοι ουτε μια αναφορα στην μικρη πορεια 4000 αναρχικων , στο κεντρο της αθηνας , εναντια στις φυλακες τυπου Γ .
    Τυφλα να εχουν τα καθεστωτικα ΜΜΕ που την θαψαν τελειως , αλλα εσεις?Μια απαντηση-τοποθετηση (απο καποιον υπευθυνο του σαιτ) θα ηταν ενδιαφερουσα και κατατοπιστικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις δίκιο αναρχε. Αυτές τις μέρες υπολειτουργούμε .... Γιατί δεν έστειλες εσύ μια ανταπόκριση για; την πορεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε αναρχε,αν μου επιτρεπεις.......σε περιμενα και την Παρασκευη,μπροστα στο υπ.Δικαιοσυνης,που ειχαν διαμαρτυρια οι συγγενεις και φιλοι! Δεν το αναφερω,με στοχο,ουτε να σε κανω να νιωσεις δυσκολα,ουτε να σε οδηγησω σε ενοχες! Μονο απο την σκεψη,οτι αν μαζευαμε και εκει 4.000 κοσμο και εκλεινε η ρημαδα η Μεσογειων,οπως κλεινει το Συνταγμα,θα ηταν απο πιο μπροστα γνωστο το ολο θεμα. Δεξου το,σαν μια αποψη καλυτερης οργανωσης και μονον ως ετσι! Τωρα εκανε και δηλωση συμπαραστασης μεχρι και η ΑΔΕΔΥ!! Ναι,συντροφοι εχουμε ψιλοχαλαρωσει! Ο αγωνας θελει και μια κανονικοτητα στις εκδηλωσεις! Που ξερεις ετσι μπορει να ντραπουν και οι αλλοι"συντροφοι"!! Οι "των σαλονιων σκυλακια",αλλα και τα αλλα των αλωνιων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλοι και συντροφοι πρεπει να αγωνιστουμε δυναμικα για την απελευθερωση ολων των φυλακισμενων και την καταργηση των φασιστικων σωματων ασφαλειαs! Εδω και τωρα καταργηση και γκρεμισμα συθεμελα των φυλακων αυτου του τεχνητου κρατουs που λεγεται ελλαδα.
    Η διακυβερνηση του τοπου πρεπει να γινεται μεσα απο λαικεs επιτροπεs,Kαι ο καθε τοποs πρεπει να εχει δικαιωμα στην αυτοδιαθεση.
    Αυτο θα γινεται μεσα απο δημοψιφησμα και δημοκρατικεs διαδικασιεs.
    Για τουs αμετανοητουs χρυσαυγητεs προτεινω να παρθουν μετρα διαφωτισμου οπωs των ερυθρων χμερ τηs Καμποτζηs.
    Επανασταση εδω και τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΑΡΧΟΣ
    Ευχαριστω το βαθυ για την απαντηση (αν και το εχουμε χαλαρωσει το βρισκω καπως...) θα εχω υπ οψην την επομενη φορα να συνεισφερω στην ενημερωση , αν και δεν γνωριζω τον τροπο , θα την βρω την ακρη.
    Προς τον φιλο-συγγενη , καταλαβαινω την συναισθηματικη φορτιση , αλλα και την λογικη σου πληρως , το θεμα της οργανωσης-συμπορευσης ακομα και χωρων με σχετικες διαφορες ειναι κατι που πρεπει να το δουμε-αναλυσουμε ολοι μας.Μετα τον φλεβαρη του 12 κινηματικα τραβηξαμε ολοι (ολοι ομως) τον δικο μας δρομο και πεσαμε στην λουμπα της αυτοαναφορικοτητας σε μεγαλο βαθμο , ισως και λογο της ηττας των προηγουμενων χρονων.Στο χερι μας ειναι να ξαναβρεθουμε ολοι μαζι στον δρομο (το ευχομαι) σε ενα κοινο αντικαπιταλιστικο και επαναστατικο μετωπο , απο τα κατω , οχι για ενα νεο μπλοκ εξουσιας οπως φωναζει ο συριζα (φτου κακα) , αλλα για ενα κινηματικο μπλοκ αντιστασης-ανατροπης σε κρατος και αφεντικα.Παντως πρεπει να παραδεχτεις πως το θεμα των φυλακων ως αναρχικοι το τρεχουμε δυναμικα και μπορει στο υπ δικαιοσυνης να μην ειμασταν , αλλα ειμασταν μαζι την πρωτοχρονια (οταν αλλοι πιναν μπυρες) και οι παρεμβασεις μας στην κοινωνια για το θεμα των φυλακισμενων συνανθρωπων μας , ειναι συνεχης.
    Παμε δυναμικα για να ανατρεψουμε στους δρομους τις επιλογες του φασιστικου υπ. δικαιοσυνης και ειναι χρεος μας να βρουμε κοινους τοπους οσοι πιστευουμε πως οι φυλακισμενοι συνεχιζουν να ειναι ανθρωποι ακομα και πισω απο τα καγκελα και αν ειναι δυνατο να καταργησουμε καθε φυλακη κλειστη η ανοιχτη.Καλο κουραγιο στους αγωνιστες των φυλακων , στους συγγενεις και φιλους...Συνεχιζουμε!!!
    Υ.Γ Προτεινω σε οσους ακομα νοιαζονται για αυτους τους ανθρωπους την επομενη πρωτοχρονια να αφησουν την ανεση του σπιτιου τους και να βρεθουν σε καθε φυλακη , ωστε απο 1000 που ειμασταν φετος να ειμαστε 10000.Μπορει για εμας τους εξω η πρωτοχρονια να ειναι μια μερα ρουτινας , σχετικα αδιαφορη, αλλα για τους εγκλειστους ειναι σημαντικη η υπενθυμιση πως οι εξω ακομα τους νοιαζονται.Τα συναισθηματα ειναι πολυ δυνατα , τοσο που σε πνιγουν , ειναι αδυνατο να μην κυλησει ενα δακρυ γι αυτους τους ανθρωπους.Το υ.γ ειναι σχετικα (που σχετικα) ασχετο με το θεμα σημερα , αλλα ειναι μια καλη ευκαιρια να ειπωθει.
    Η αλληλεγγυη ειναι το οπλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαστε μια μικρή παρέα άναρχε και παράλληλα με τις όποιες κινηματικές διαδικασίες συμμετέχουμε πρέπει να "τρέξουμε", μπλοκ, ιστοσελίδα και διαδικτυακό ραδιοσταθμό. Αν απουσιάζουν και κάποιοι σύντροφοι, που πήγαν να πάρουν καλοκαιρινές ανάσες στους τόπους καταγωγής τους, καταλαβαίνεις...

    Το μαιηλ μας είναι kokkinos111@gmail.com και μπορείς να μας ενημερώνεις για κινηματικά γεγονότα που πιθανόν μας ξεφεύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή