Pages

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κρατάτε ρε

Γράφει ο mitsos175

Είναι κωμικό έως γελοίο. Μου θυμίζει μια κωμωδία όπου ο αξέχαστος Χατζηχρήστος έλεγε: μαλώνεις ρε; Mαλώνω! έλεγε ο αείμνηστος Νίκος Ρίζος. Μάλωσε μονάχος σου δε μαλώνω εγώ! Απαντούσε ο Χατζηχρήστος και ξεραινόμασταν όλοι στο γέλιο στην αίθουσα του κινηματογράφου.
Που να φανταστούν ότι αυτή την κωμωδία την παίζει σήμερα η κυβέρνηση με τους δανειστές. Ο σαμαράς λέει ότι θα κάνει πόλεμο με "νύφες και μ αγγόνια" ίσως επιστρατεύσει και τους υπόλοιπους διορισμένους συγγενείς του.

Θα πολεμήσει κατά της Τρόικας! Σώωωπα! Τόσα χρόνια υπό, έγλυφε τις ποδάρες του κάθε τοκογλύφου και τώρα τον έπιασε το πολεμικό μένος; Θυμήθηκε ξαφνικά το Ζάππειο, ή μήπως τον έπιασε σύγκρυο στην προοπτική να χάσει την κουτάλα;

Και πιστεύετε σοβαρά ότι θα κάνει εκλογές; Για να τις χάσει και να βρεθεί μια ώρα αρχύτερα κατηγορούμενος; Για να σταματήσει τη μάσα; Τότε προς τι οι εκβιασμοί βουλευτών για την εκλογή Προέδρου;

Κόλπο είναι. Έχει την άδεια των αφεντικών να κάνει λίγο το "τσάμπα μάγκα" μπας και δεν του φύγουν όλοι. Αλλά δε πείθει κανένα. Ο μόνος λόγος που ο σαμαράς θα έκανε μια τέτοια απελπισμένη κίνηση είναι ότι η χώρα βαδίζει σε νέα χειρότερη χρεωκοπία και οι τοκογλύφοι ετοιμάζουν νέο μνημόνιο - φέρετρο για τη χώρα, το οποίο αν φέρει στη βουλή, δεν είναι σίγουρο, αν την άλλη μέρα θα φορά γραβάτα ή θηλιά.

Ακόμα κι όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυξάνει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι με την πλάτη στο τοίχο και θα κατσικωθεί όσο το δυνατό περισσότερο. Είναι πολύ εγωιστής και συνάμα τρομοκρατημένος για να αφήσει την αρχηγία. Θα πάρει τη ΝΔ και τα δεκανίκια της μαζί του, όπως ο πολιτικός του πατέρας ο Χίτλερ, πήρε τη Γερμανία μαζί του στην καταστροφή.

Οτιδήποτε άλλο λέγεται λοιπόν είναι καθαρό θέατρο για να τρομάξει τα γίδια του. Να τους δώσει από τη μια κουτόχορτο ώστε να πούνε κάτι κι αυτά (τα καημένα) που τα φτύνουν όλοι, κι από την άλλη να συμμαζέψει την διαλυμένη του κοινοβουλευτική ομάδα, που το μόνο που τους κρατά είναι η κουτάλα.

Εκλογές μόνο ο κόσμος θα τον εξαναγκάσει να κάνει. Το τσιμπούρι δύσκολα φεύγει από μόνο του. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου