Pages

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Αναβιώνουν μέρες της αποστασίας του '65; -Απόπειρα εξαγοράς βουλευτών των ΑΝΕΛ καταγγέλει ο Π. Καμένος

Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και άλλα που γίνονται και δεν λέγονται είχε πει ο «εθνάρχης» Καραμανλής. Και μπορεί να είναι συζητήσιμη η αξιοπιστία του Πάνου Καμμένου, όμως τα όσα δηλώνει στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», έρχονται να «δέσουν» με σχετικά δημοσιεύματα που έχουν υπάρξει.

Όπως είχαμε γράψει θεωρούμε σαν δεδομένο ότι αυτή η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου θα προχωρήσει σε εκβιασμούς, χρηματισμό, ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών εξαγορά "τελειωμένων" βουλευτών και ότι άλλο θεωρήσει πρόσφορο για να εκλέξει πρόεδρο δημοκρατίας απ’ αυτή την βουλή.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση και ο Π. Καμμένος ισχυρίζεται, ότι έγιναν απόπειρες χρηματισμού βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ: «Η κυβέρνηση και οι οικονομικοί πάτρωνές της χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα, για να βρουν τους 180. Προσπάθειες εκβιασμού των βουλευτών έγιναν με το ΣΔΟΕ. Δεν είναι τυχαίο πως επτά βουλευτές μας τους επισκέφθηκε το ΣΔΟΕ και έκανε έλεγχο για διάφορες υποθέσεις, προκειμένου να εκβιάσει. Υπήρχαν πιέσεις, πιθανόν με οικονομικά ανταλλάγματα, τα οποία δεν μπορώ να γνωρίζω», αναφέρει χαρακτηριστικά στην συνέντευξη που επικαλεστήκαμε.

Χειροπιαστό στοιχείο όμως που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς του δεν διαθέτει, παρά μόνο τις πολιτικές του εκτιμήσεις: «Εάν είχα συγκεκριμένα στοιχεία για χρηματισμό, θα το κατέθετα. Για απόπειρα χρηματισμού μου έχουν μιλήσει αρκετοί βουλευτές, ότι τους πλησίασαν, όμως αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω νομικά, ώστε να τους οδηγήσω στη Δικαιοσύνη. Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς από τους τέσσερις βουλευτές που έφυγαν από τους ΑΝ.ΕΛ. δεν είχε ένα πολιτικό επιχείρημα, κάποια πολιτική δικαιολογία. Θα υποστούμε και απόπειρες αποστασίας και απόπειρες εκβιασμών και το κυνήγι από τον κρατικό μηχανισμό», εκτιμάει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Στην ίδια συνέντευξη του ο Π. Καμένος, ζήτησε εκλογές, παραίτηση του προέδρου της δημοκρατίας ενώ δεν αποκλείει συμπόρευση των ΑΝΕΛ με τον Σύριζα «που έχει βελτιώσει πολλές θέσεις του».

Ασχετα πάντως απ’ την βαρύτητα των καταγγελιών του προέδρου των ΑΝΕΛ, όπως είχαμε ξαναγράψει, ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για "Μαύρο ταμείο" της συγκυβέρνησης. 20 εκατ. ευρώ για εξαγορά βουλευτών. Το πολιτικό σκηνικό σήμερα θυμίζει τις εποχές με τις «βαλίτσες» του Τομ Πάπας και τα γεγονότα της αποστασίας του 1965 τότε που ο ελληνοαμερικανός μεγιστάνας εξαγόραζε με χρήμα την ψήφο κάποιων βουλευτών. Υπήρχε μάλιστα αναφορά στο ότι: «τα πολιτικά στέκια βοούν ότι αναβιώνουν μέρες του ’65 και κάνουν λόγο για "ταρίφα" ενός εκατομμυρίου ευρώ το κεφάλι».

Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον για να προσελκύσουν βουλευτές φτάνοντας τον μαγικό αριθμό 180 για να μην τους συμβεί «ατύχημα» και να συνεχίσουν το καταστροφικό για την ελληνική κοινωνία έργο τους μέχρι τον Ιούνη του 2016 που εξαντλείται η τετραετία. (Διαμάστε αυτή μας την ανάρτηση)

1 σχόλιο:

  1. το αθλιο παιχνιδι της εξαγορας βουλευτων συνεχιζεται και απο τις δυο μεριες για το ποιος θα βγει ΧΑΛΙΦΗΣ την ωρα που ο καπιταλισμος εξαθλιωνει τον λαο. ο συριζα λεει ο εθνικιστης καμμενος εχει βελτιωσει τις θεσεις του και μπορει να συνεργα στουμε. ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ αχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή