Pages

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Αιφνιδιάστηκαν οι νεοδημοκράτες βουλευτές. !7 Δεκέμβρη η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Για αιφνιδιασμό που είχαν να ζήσουν χρόνια οι βουλευτές της Ν.Δ κάνει λόγο το ρεπορτάζ του Mega μόλις ανακοινώθηκε η κυβερνητική απόφαση ότι στις 17 Δεκέμβρη θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Ο Σύριζα δεν φάνηκε να μην ανέμενε αυτή την απόφαση που έλαβαν Σαμαράς και Βενιζέλος «για να σταματήσει στην χώρα η πολιτική αστάθεια». Αυτή την ώρα υπάρχει έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου και νωρίτερα ο Α. Τσίπρας χαρακτήρισε αυτή την κίνηση αναμενόμενη απόρροια της πίεσης των εξελίξεων και του Σύριζα καθώς και την απόσταση που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στους βουλευτές που ψήφισαν τον προϋπολογισμό και τους 189 που απαιτείται για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κίνηση της αυτή η κυβέρνηση ορίζει ημερομηνία εκλογών.  Η εκτίμηση αυτή προκύπτει από την βεβαθότητα που εκφράζει το Σύριζα ότι δεν θα υπάρξουν οι «πρόθυμοι»180, μια εκτίμηση που ασπάζεται και ο Φώτης Κουβέλης.

Παρόμοια εκτίμηση είχε και το ρεπορτάζ του Mega αναφερόμενο στην στάση των ανεξάρτητων βουλευτών κατά την ψηφοφορία για την εκλογή νέου «τελετάρχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου