Pages

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Με μαζικότητα και παλμό οι σημερινές διαδηλώσεις. Και απεργία δίψας θα ξεκινήσει ο Ν. Ρωμανός

 Επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά και δακρυγόνα  είχαμε στις σημερινές πορείες σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και προσαγωγές πολιτών.

 Κι ενώ υπάρχει  νέο κάλεσμα στις 6 μ.μ. από συλλογικότητες του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου για συγκέντρωση στα Προπύλαια η πορεία των δυνάμεων του Σύριζα, πρωτοβάθμιων εργατικών σωματίων όπως μαθητών και φοιτητών είχε μαζικότητα και παλμό.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κάνει η ιστοσελίδα left οι διαδηλωτές ήταν 10.000.

«Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες», «Δε θα ανεχτούμε άλλο νεκρό» ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριαρχούσαν.  «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι» το σύνθημα που ακούστηκε καθώς η πορεία περνούσε μπροστά από τους Σύρους απεργούς πείνας.

Η ιστοσελίδα του «Βήματος» επικαλείται δηλώσεις του Φραγγίσκου Ραγκούση, συνηγόρου του Ν. Ρωμανού, σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός αναρχικό απεργός πείνας  προτίθεται να ξεκινήσει και απεργία δίψας προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά του.

3 σχόλια:

  1. «Την ώρα που όλοι αγωνιούμε για την ζωή του Νίκου Ρωμανού, την οποία παίζει στα ζάρια ο Σαμαράς με τον Αθανασίου για χάρη της ακραίας επίδειξης δύναμης της ετοιμόρροπης συγκυβέρνησης, δύο Σύριοι πρόσφυγες πέθαναν χωρίς ποτέ να ολοκληρώσουν το ταξίδι στην Ευρώπη.

    Ο ένας έχασε τη ζωή του από καρδιακό πρόβλημα χθες. Είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο πριν από δύο μέρες και οι Σύριοι είχαν θορυβηθεί έντονα. Το μακρύ ταξίδι, η καταπόνηση αλλά και η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οδήγησαν σε άλλη μια «παράπλευρη» απώλεια εξ αιτίας των ρατσιστικών περιορισμών σε βάρος των προσφύγων πολέμου από την Συρία.


    Ο δεύτερος Σύριος πρόσφυγας έχασε τη ζωή του όταν απελπισμένος μετά δώδεκα μέρες παραμονής στο Σύνταγμα αποφάσισε να διασχίσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα για να συνεχίσει το ταξίδι στην Ευρώπη. Έχασε τη ζωή του στα σύνορα σε επίθεση που δέχτηκε υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες».
    Απο κεερφεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι ομως αναφερεται ο συριζα στην πορεια;
    Εδω βλεπω να καλει το εεκ, ενα συντονιστικο νεολαιας περιστεριου, το δικτυο (οκ), λαικη συνευλευση Κολωνου Σεπολιων Πλατωνος
    , ανταρσια (με γενικα καλεσματα?) , μαθητες αντικαπιταλιστα (σεκ) .
    Δεν ξερω ο συριζα ποτε καλουσε και αν.
    Στο κινηματοραμα αυτα βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ανταρσια καλουσε στις 1 τελικα.
    Οποτε ητανε εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή