Pages

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογή προέδρου Δημοκρατίας: Οργανα του κράτους μετατρέπονται σε πιστόλια του πολιτικού συστήματος...

Πιθανόν να γνωρίζει κάτι περισσότερο από μας ο εκπρόσωπος τύπου του Σύριζα Πάνος Σκουρλέτης, όταν χτες μίλησε για σχέδιο πολιτικής αποστασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, εν όψει της εκλογής νέου προέδρου της δημοκρατίας.
Ακούγοντας τον Γ. Σαραντάκο σήμερα το πρωί στο  Mega  να μας λέει ότι στην Ν.Δ θεωρούν αρκετά πιθανό το να συγκεντρώσουν 180 βουλευτές στην σχετική ψηφοφορία μπορούμε να ισχυριστούμε, με σχετική βεβαιότητα ότι έχουν βάση τα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Unfollow και Hot Doc.

Ξεκινάμε από το δεδομένο που γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας:
«"Λαδώνονται" οι βουλευτές; Αποκλείεται. Μας το είχε βεβαιώσει στο παρελθόν ο Τσοχατζόπουλος, μας το επιβεβαίωσε ο Μαντέλης, μας το ανέλυσε ο Παυλίδης, είχαμε διαβάσει την διατριβή που είχε κάνει για το θέμα ο Τσουκάτος και πρόσφατα το εμπεδώσαμε με την διάλεξη Μιχελάκη».


Περνάμε στο τεύχος του Αυγούστου, του περιοδικού Unfollow όπου υπήρχε κείμενο που υπέγραφαν ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος που κάνει λόγο για εκβιασμούς, χρηματισμό, «διευκολύνσεις» σε βουλευτές προκειμένου να συνταχτούν στις επιδιώξεις της συγκυβέρνησης. Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι υπάρχει «μαύρο ταμείο» -ευνόητο είναι ποιοι το έχουν συστήσει το οποίο έχει στην διάθεση του 20 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξαγοράσει βουλευτές ώστε να ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Και ερχόμαστε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Hot Doc και σε κείμενο που υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης.  «Η χώρα μοιάζει να έχει καβαλήσει το τρίκυκλο του παρακράτους που άφησε πίσω της στην ταραγμένη δεκαετία του ’60», αναφέροντας αποκλειστικές πληροφορίες που έχει το περιοδικό. Η μια αναφέρει πως θεσμικά όργανα, όπως το ΣΔΟΕ αλλά και η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, χρησιμοποιούνται για να εντοπιστούν αδύναμοι κρίκοι ανάμεσα σε βουλευτές της αντιπολίτευσης και να πιεστούν ώστε να υπερψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η δεύτερη μας γνωστοποιεί την μεθόδευση με την οποία βουλευτές θα χρηματιστούν για να αποσκιρτήσουν από τους κομματικούς τους μηχανισμούς και να ψηφίσουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας προκειμένου να μην γίνουν εκλογές. Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου