Pages

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Προς ΠΟΛΑΝοποίηση η Ν.Δ μετά την εκλογική συντριβή (Βίντεο)

Μετά την εκλογική συντριβή της Ν.Δ ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου επικρατεί στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης. Και μπορεί ο Α. Σαμαράς να δείχνει διατεθειμένος να μείνει γαντζωμένος στην αρχηγία της αλλά ήδη αρκετοί μιλούν πια για ΠΟΛΑΝοποίηση της Ν.Δ και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας – όπως αυτά που παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε -δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου.

Ηδη ο φραξιονισμός –για να χρησιμοποιήσουμε μια λέξη απ’ το δικό μας λεξιλόγιο- δίνει και παίρνει με δυο διακριτές ομάδες να έχουν σχηματιστεί. Στην μια με κύριους εκφραστές Μπακογιάννη, Δένδια, Χατζηδάκη, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, που θέλουν η Ν.Δ να αλλάξει πολιτικό προσανατολισμό και αμφισβητούν ανοιχτά τον Α. Σαμαρά και στην άλλη ομάδα ακροδεξιά στελέχη όπως Βορίδης, Γεωργιάδης, Ασημακοπούλου που διεκδικούν μερίδιο εξουσίας μετά την αποχώρηση της σημερινής ηγετικής ομάδας.

Ο συνθετικός κρίκος που ήταν η κουτάλα της εξουσίας έσπασε, ελάχιστοι πια πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια «αριστεροί παρένθεση» και ήδη ακούγεται το όνομα του Β. Μεϊμαράκη σαν μεταβατικού προέδρου της Ν.Δ ώστε η δεξιά παράταξη να οδηγηθεί σε συνέδριο και εκλογή νέου προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου