Ηταν 30 Απριλίου του 1945 και ώρα 21.50 όταν ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ. Αμέσως μετά, ο διοικητής της 3ης στρατιάς κρούσης στρατηγός Β. Ι. Κουζνετσόφ, που παρακολουθούσε προσωπικά την ιστορική μάχη κατάληψης του Ράιχσταγκ, πήρε στο τηλέφωνο το κέντρο διοίκησης και ανακοίνωσε στο στρατάρχη Ζούκοφ: «Στο Ράιχσταγκ κυματίζει η κόκκινη σημαία! Ζήτω, σύντροφε στρατάρχη!»1.
Παρόλο που δεν είχαν τελειώσει οι μάχες και τα ναζιστικά στρατεύματα συνέχιζαν να αμύνονται μέσα στο Βερολίνο, το γεγονός είχε ξεχωριστή σημασία.
Ηταν πια φανερό πως ο πόλεμος στην Ευρώπη από στιγμή σε στιγμή τελείωνε οριστικά. Αλλά η σημαία πάνω στο Ράιχσταγκ είχε διπλή σημασία. Δε φανέρωνε μόνο το τέλος του πολέμου. Ταυτόχρονα αποκάλυπτε στα ματιά ολόκληρης της ανθρωπότητας, στο παρόν, αλλά και στο μέλλον ως ιστορία, τον πραγματικό νικητή του πολέμου. Την επομένη ξημέρωνε Πρωτομαγιά. Η Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Τάξης.
Εκείνη ακριβώς τη μέρα, η κόκκινη σημαία πάνω στο Ράιχσταγκ, έδειχνε στο παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας πως η νίκη κατά του φασισμού ήταν πρωτίστως νίκη ενός λαού και ενός κράτους. Του σοβιετικού λαού και του πρώτου εργατικού κράτους στην ιστορία, της Σοβιετικής Ενωσης. Ας δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες αυτό το ιστορικό
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
9η Μαη είναι μια πολυ σημαντική νίκη της ΕΣΣΔ με επικεφαλής τον ΣΤΑΛΙΝ απέναντι στην Καπιταλιστική Φασιστική Γερμανία. Με αυή την νίκη δόθηκε η δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμό με την βοήθεια του Κόκκινου Στρατού που Απέτρεψε την Οπορτουνιστική αντεπανάσταση που το 1918 είχε πνίξει τα πάντα στο αίμα. Ο Πόλεμος ήτανε Ιμπεριαλιστικός και η ΕΣΣΔ πολέμησε μέχρι το τέλος μόνη της. ΟΙ Δυτικοι καπιταλιστές κάνανε απόβαση στην Νορμανδία τον Ιούνη το 1944 οταν ο Κοκκινος Στρατός ήτανε στην Κεντριή Ευρώπη και τρέχανε να φτάσουνε πρώτη στο Βερολίνο για να σώσουνε οτι προλάβουνε για τον Καπιταλισμό. Σε αυτή την βάση ανοίγανε το Μέτωπο στην δύση η Γερμανοί Στρατηγοι και έγινε η συνάντηση στην Ελβετια. Προχωρουσανε μετά το 1943 σε Ταξική βάση παρά τους ΕΛΙΓΜΟΥΣ. Ακριβώς σαν ΕΛΙΓΜΟΥΣ το έβλεπε και ο ΣΤΑΛΙΝ ολο αυτό το σκηνικό. Αυτοί που είχανε Θεωριτικοποιήση τον ΕΛΙΓΜΟ ήτανε οι Οπορτουνιστες που το κάνανε συνειδητά ωστε να μη μετατραπεί ο Πόλεμος σε Ταξικό στην δύση προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στον Καπιταλισμό. Σε αυτή την βάση ειχανε διαλύσει το 1943 την Κ.Δ ωστε κάθε ΚΚ ξεχωριστα να δει τη θα κάνει γιατί λεει υπήρχανε εθνικές ιδιαιτερότητεςς...... Το συμπέρασμα που βγαίνει ειναι οτι σε περίπτωση Ιμπεριαλιστικού πολέμου το ΚΚΕ θα ηγηθεί με αυτοτέλεια της Εργατικής Τάξης και του λαού για την ηττα της Ξένης και ντόπιας Αστικής Τάξης σαν Εισβολεα με νίκη της Εργατικής Λαικής Εξουσίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η Μεγάλη νίκη της ΕΣΣΔ με τον ΣΤΑΛΙΝ ηρθε γιατί κατάφερε να διασπάση το Ενιαίο καπιταλιστικό μπλοκ που φτιάξανε με την Συμφωνία του Μονάχου το 1938 που Αμερικάνοι Αγγλοι και Γάλλοι με κυβέρνηση Λαικου Μετώπου παραχωρήσανε την Τσεχοσλοβακία στον Χίτλερ για να χυπηση την ΕΣΣΔ. Και το κατάφερε χαρη στο Μολοτοφ Ριμπεντροπ που κέρδισε 22 πολύτιμους μήνες για την άμυνα μετά μάλιστα και την Συνομωσία στον Κόκκινο Στρατό απο τους ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΚΑΜΕΝΕΦ ΤΡΟΤΣΚΙ σε συνεργασία με τον Χίτλερ. Αν είχε βασιστεί η ΕΣΣΔ στα Λαικα Μέτωπα θα είχε χάσει τον Πόλεμο.
ΑπάντησηΔιαγραφή