Είχαμε αναφερθεί προχτές–παραθέτοντας ηχητικό από την ραδιοφωνική εκπομπή της «Ελληνοφρένειας»- ποια ήταν η άποψη και πώς χαρακτήριζαν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που περνούσαν κατά κόρο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ο Α Τσίπρας και η Ζ. Κωνσταντοπούλου. (Αλήθεια, που εξαφανίστηκε η λαλίστατη πρόεδρος της βουλής και τώρα δεν βγαίνει να τοποθετηθεί για την ΠΝΠ της κυβέρνησης σχετικά με τα αποθεματικά των ταμείων και των ΟΤΑ, κ.α;)
Σ’ αυτή την ανάρτηση θέλουμε να εστιαστούμε σε κάτι άλλο. Πώς γίνεται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με δημόσιες δηλώσεις τους να καταφέρονται δριμύτατα σ’ αυτή την τακτική της κυβέρνησης αλλά «στο δια ταύτα» … να την ψηφίζουν;
Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Προχτές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης μιλώντας σε ρ/σ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δήλωσε «Είναι πραξικοπηματικές πράξεις που δεν συμβαδίζουν με τον χαρακτήρα μας και τις αριστερές συνειδήσεις .. Στο τέλος θα γίνουμε καταντήσουμε Κομανέντσι! Αυτά που κοροϊδεύαμε κάνουμε». Χτες ο ίδιος βουλευτής δήλωσε ότι θα ψηφίσει την ΠΝΠ.
Σήμερα η Ελένη Σωτηρίου, βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο f/b δεν αρκείται να χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη ενέργεια «προβληματική απόφαση», αλλά προχωράει και ένα βήμα παραπάνω στρεφόμενη ενάντια στην γενικότερη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα όμως είναι –το προβλέπουμε με σχετική βεβαιότητα- ότι κι αυτή θα συνταχτεί και θα ψηφίσει τις κυβερνητικές επιλογές.
Η ανάρτηση της Ελένης Σωτηρίου
Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες για την απόφαση μεταφοράς των ταμειακών αποθεματικών στην ΤτΕ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για μια προβληματική απόφαση.
Το ζήτημα δεν είναι καθαυτή η διαδικασία της ΠΝΠ, παρόλο που και αυτή έχει τη σημασία της, αλλά το αν εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο που να ανταποκρίνεται στην περίοδο που ζούμε και σε όσα διακυβεύονται. Πιο απλά, πως προετοιμαζόμαστε ως κυβέρνηση, ως κοινωνία και ως χώρα στον εκβιασμό και στην κλιμακούμενη ασφυξία που μας επιβάλλουν, μέρα τη μέρα, βήμα το βήμα, οι ισχυροί της Ευρώπης. Η ΠΝΠ μπορεί να δίνει μια ανάσα για λίγες μέρες, αλλά δεν αρκεί. Μετά τι;
Μετά την εφαρμογή της, ποια είναι τα επόμενα βήματα; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό αλλά πραγματικό και αμείλικτο. Και απ’ ότι φαίνεται, σε καμιά περίπτωση, δεν ξορκίζουμε το κακό σενάριο με το να εξαγγέλλουμε το καλό. Επιπλέον, πρέπει να απαντήσουμε στις φήμες που θέλουν την ΠΝΠ να προωθείται ως έξωθεν υπόδειξη. Τέλος, αυτοί που δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν, είναι οι υποτακτικοί της Μέρκελ που βούλιαξαν τη χώρα.
Αυτα τα ανθρωπακια του αστειου κυβερνητικου μορφωματος τα βρισκω ακριβη ομοιωματα των
ΑπάντησηΔιαγραφήψευτοεπαναστατων της πενταρας της κλεφτοσυμμοριας του Πασοκ τυπου Κουκουλοπουλου
που βροντουσαν και τρανταζαν τον τοπο σημερα οτι θα καταψηφιζαν και την επομενη ψηφιζαν
οτι τους εφερναν προς ψηφιση οι λεχριτες Σαμαρας και βενιζελος melito
Αφού τα ψηφίζουν συμφωνούν,δεν διαφωνούν.Τα ψυχολογικά τους δεν μας ενδιαφέρουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει ένα ενδιαφέρον για το πως "ανακάλυψε" μετά από μέρες και πως προσεγγίζει και το βαθύ κόκκινο τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης "εθνικής σωτηρίας": μέσα από τις δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών που θα τις ψηφίσουν ενώ διαφωνούν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπί τις ουσίας ουδέν. Σφυράμε αδιάφορα. Άραγε που θα πάνε τα χρήματα που μαζεύουν από σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, δήμους, ταμεία κ.α.; Στα νοσοκομεία, στην παιδεία, στους ανέργους, σε κρατικά έργα; Ή θα "αξιοποιηθούνε" για τους δανειστές; τους θεσμούς; την ΕΚΤ; Για την εξυπηρέτηση του καλού χρέους; Αυτά τα ερωτήματα προφανώς είναι δευτερέυοντα για το Βαθύ μπροστά στον πόνο των κυβερνητικών βουλευτών.
Συμβάλετε κύριοι στο αποκοίμισμα του Λαού και του κινήματος. Ποιο ΣυριζΑΝΕΛ δεν γίνεται.
Καλά κάνουν και τα ψηφίζουν. Διαφωνίες υπάρχουν παντού αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να διαλύσει την κοινοβουλευτική του ομάδα για τις διαφωνίες τι θα έπρεπε να κάνουν άλλα κόμματα που πλακώνονται στο ξύλο στα συνέδριά τους;
ΑπάντησηΔιαγραφή