Οσο και να προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις –μετά και τις αιχμές που είχε αφήσει εναντίον της ο Τσίπρας για το θέμα της ΕΡΤ- η επιλογή της να ψηφίσει «παρών» στον διορισμό του Λ. Ταγματάρχη, σαν διευθύνοντα συμβούλου (μια καθοριστική στάση αφού του στέρησε την απόλυτη θετική πλειοψηφία των ψήφων) έδειξε ότι ο «κομματικός πατριωτισμός» δεν θα την εμποδίσει να διαφοροποιείται από κυβερνητικές επιλογές στις οποίες δεν συμφωνεί και μάλιστα να εκφράζει δημοσίως τις αντιρρήσεις της.
Κι αυτό γίνεται ακόμα ποιο καθαρό σε αντιπαραβολή με την θέση που διατύπωσε ο Νίκος Φίλης: «Είμαι σε δυσχερή θέση. Παρακάμπτω τις προσωπικές μου απόψεις, καθώς εκπροσωπώ το κόμμα μου ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Η ψήφος είναι θετική γνώμη υπό δοκιμή και με πολλές αιρεσιμότητες. Θέλω να ανοίξει η ΕΡΤ άμεσα σε μια κρίσιμη στιγμή με τους εταίρους και δεν θέλω να δώσω μήνυμα ότι οποιαδήποτε δική μου διαφωνία είναι αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό ή την κυβέρνηση», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Οσο και να θέλει να μετριάσει τις εντυπώσεις η Ζ. Κωνσταντοπούλου δηλώνοντας ότι η διαφωνία της με τον κ. Ταγματάρχη «δεν σηματοδοτεί σύγκρουση ή βαθύ ενδοκυβερνητικό ρήγμα αν και πολύ θα το ήθελαν τα δελτία ειδήσεων και ο κ. Πρετεντέρης», το μήνυμα που στέλνει στην κυβέρνηση είναι ένα. Δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένη την συμπόρευση της σε κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες διαφωνεί.
Να συμπληρώσουμε ότι απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχει απλώς συμβουλευτικό χαρακτήρα ενώ οι τελικοί ψήφοι είχαν ως εξής: Για τον Διονύση Τσακνή θετική γνώμη διατύπωσαν 9 βουλευτές, αρνητική 4 και παρών 2 ενώ για τον Λάμπη Ταγματάρχη θετική γνώμη διατύπωσαν 7 βουλευτές, αρνητική 5 και παρών 3.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου