Pages

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Τα "μασάν" οι Γερμανοί αρνούμενοι ότι οι "θεσμοί" έστειλαν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση

Σίγουρα θα εξελιχθεί πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση στην βουλή με θέμα την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να το σημειώσουμε είναι η αντίδραση της Γερμανικής κυβέρνησης όπως εκφράστηκε από τον αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος δήλωσε ότι «ένα δημοσίευμα θα είχε νόημα αν ήταν ξεκάθαροι οι όροι του προγράμματος βοήθειας», αφήνοντας να εννοηθεί δηλαδή ότι οι προτάσεις που έλαβε απ’ τους «θεσμούς» η ελληνική κυβέρνηση δεν είχαν την μορφή τελεσιγράφου, όπως τόνισε στο διάγγελμα του ο Τσίπρας.

Ο ίδιος πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Γιούγκερ έχει κάνει «γενναιόδωρες προτάσεις στην ελληνική κυβέρνηση για να γίνουν επενδύσεις και ανάπτυξη στην Ελλάδα».  

Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστέψουμε τον Γερμανό αξιωματούχο και θεωρούμε αδύνατο να μην ισχύει ότι υπήρξε «πρόταση- τελεσίγραφο προς την ελληνική δημοκρατία και τον Ελληνικό λαό», όπως είπε ο πρωθυπουργό.

Σε ένα άλλο θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα είναι αν το δημοψήφισμα αντιβαίνει του Συντάγματος. Έγκριτοι συνταγματολόγοι πάντως που τοποθετήθηκαν δήλωσαν ότι αυτό είναι ανύπαρκτο θέμα. «Συνταγματικά άψογο και πολιτικά αναγκαίο» χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο Ανδρέας Δημητρόπουλος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ενώ απ' την πλευρά του ο Αντώνης Μανιτάκης ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ δήλωσε ότι ο τρόπος προκήρυξης δημοψηφίσματος «ανταποκρίνεται στο γράμμα του Συντάγματος» και «δύσκολα μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς αντισυνταγματικό.
Πρόβλημα θα προκύψει αν οι "θεσμοί" αποσύρουν την τελευταία πρόταση που έκαναν στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου