Pages

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Χαιρετίζουμε κάθε πράξη αντίστασης και αγώνα για κοινωνία Ισότητας Δικαιοσύνης κι Αλληλεγγύης.

 Γράφει ο mitsos175

 Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Τα ροζ συνολάκια του καπιταλισμού δεν άλλαξαν στο ελάχιστο την ασχήμια του. Οι ομάδες των πραιτοριανών κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης, παρδαλής ή μονόχρωμης, χτύπησαν πάλι. Δουλειά τους είναι να δέρνουν και μια τέτοια "δουλειά" γι αυτούς είναι "καλή".

Δεν θα γίνουμε αριστερή παρένθεση είπε ο Αλέξης. Όχι γιατί δεν είστε αριστεροί. Είστε χειρότεροι κι από τη ΔΗΜΑΡ, τόσο χάλια. Αν δεν κατάλαβες τι έκανες, να στο εξηγήσω. Ενώ είπαμε ΟΧΙ στα Μνημόνια, ενώ αναλάβαμε εμείς την ευθύνη, που τόσο απέφυγες να αναλάβεις και να προχωρήσουμε, μας πούλησες. Μέσα σε λίγες ώρες με την προδοσία σου, μετέτρεψες την ελπίδα σε αγανάκτηση.

Για την ακρίβεια έκανες χειρότερα κι από τη ΝΔ, όχι όσον αφορά το μνημόνιο που είναι η συνέχεια των προηγούμενων κι όποιος δοσίλογος ήταν αυτό θα έκανε, αλλά όσον αφορά τη συμπεριφορά. Λύκος με προβιά προβάτου και με μόνο σκοπό την απογοήτευση και το σπάσιμο της Αντίστασης.
Αλλά αποτύχατε. Η στωικότητα κι η ψυχραιμία των εργαζομένων πριν το δημοψήφισμα σας χάλασε τα τρομοκρατικά σχέδια και τα μνημόνια απορρίφθηκαν. Τώρα υπάρχει αποφασιστικότητα να τελειώσουμε με αυτή την πολιτική κανιβαλισμού.

32 βουλευτές του σύριζα (64 συνολικά) ψήφισαν όχι στο κατάπτυστο κείμενο υποτέλειας. Άλλοι 6 είπαν παρών. Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι πως η μειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων έχει συνείδηση. Οι περισσότεροι ΝΑΙ σε όλα. Χωρίς καμιά ντροπή, χωρίς μνήμη.
Αλλά δεν έχει καμιά σημασία ο συσχετισμός μέσα στη βουλή, που είναι ακόμα μια φορά εντελώς αναντίστοιχος με την πραγματική θέληση του κόσμου. Η ΝΔ ως τσόντα του υπολοίπου του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα άλλα δεκανίκια του μνημονίου, θα προσπαθήσει να μην γίνουν εκλογές, καθώς θα φουντάρουν όλοι μαζί.

Ο κόσμος όμως κατάλαβε πως η λύση δεν βρίσκεται μέσα στη σαπίλα της αστικής τρομοκρατίας γιατί "Δημοκρατία" σε καμιά περίπτωση δεν είναι, αλλά στο να πάρει ο ίδιος τις αποφάσεις. Το δημοψήφισμα ήταν προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για να μην αναλάβει τις ευθύνες του. Όμως το αποτέλεσμα έδειξε, γιατί το φοβούνταν τόσο οι τοκογλύφοι.Έδειξε το αληθινό τους πρόσωπο, φανέρωσε την ωριμότητα των εργαζομένων και τη θέληση τους για ουσιαστική αλλαγή.

Το νερό μπήκε στ αυλάκι, ο κόσμος δεν θα ανεχτεί πισωγυρίσματα. Η "πλειοψηφία" τους και η "συναίνεση" τους βρίσκεται μόνο μέσα στους τοίχους της βουλής, έξω υπάρχει η δίψα για Ελευθερία.
Θα νικήσουμε. .

3 σχόλια:

  1. συγγνώμη ρε μήτσο αλλά η μειοψηφία που καταψήφισε το μνημόνιο, δεν τα καταψήφισε λόγω του οτι θα υπερψήφιζε η ν.δ. και το πασοκ?
    και σε ένα πλαίσιο στηρίζω τη κυβέρνηση αλλά όχι το μνημόνιο! που την βρήκες τώρα την συνείδηση απορω!!! είναι συνένοχοι όλοι πλην κκε σε ένα έγκλημα!
    πραγματικά απευθύνονται σε ηλίθιους γι'αυτό λύνουν και δένουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κόσμος γενικά δεν είναι ανόητος. Υπάρχουν διαφορετικά συμφέροντα. Όταν μια άποψη δικαιώνεται αργά ή γρήγορα, όλο και περισσότεροι προσχωρούν σε αυτή.
    Στους κηφήνες της βουλής όμως δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη. Προφανώς κάποιοι που αρνήθηκαν το έκαναν εκ του ασφαλούς, αφού ούτως ή άλλως θα περνούσε, για να κάνουν το κομμάτι τους. Στις επόμενες κινήσεις θα φανεί η αλήθεια. Δεν αποκλείεται πάντως και μερικοί να πιστεύουν όσα λένε αν και είναι ελάχιστοι. Το θέμα είναι να πάρουμε εμείς τις αποφάσεις για μας, δεν χρειαζόμαστε αντιπροσώπους. mitsos175.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο συριζα μπορει να εκανε και λαθη αλλα ειναι στην πρωτη γραμμη και παλευει για να κανει και καποια σωστα πραγματα. αντιθετα με τους κομμουνιστες του καναπε που χαιρονται με ολα αυτα μπας και παρουν κανα ψηφο παραπανω. βεβαια θα προτιμουσαν να εξαθλιωθει κι αλλο ο κοσμος για να συστρατευτουν με το κκε γιατι μονο ενας εξαθλιωμενος που το μυαλο του εχει σαλεψει θα εδινε την ψηφο του σε σταλινικους δικτατορισκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή