Pages

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Κόλπα με κοτούλες.

Γράφει ο mitsos175.
Κοτούλες της βουλής, χαίρομαι ιδιαιτέρως, όταν ένα από τα βρώμικα σχέδια σας αναστέλλεται. Δεν λέω "ματαιώνεται" ή "ναυαγεί", γιατί δυστυχώς οι διατάξεις για τα χαράτσια στους αγρότες και το πετσόκομμα της πρόωρης συνταξιοδότησης πάνε για αργότερα, τον Αύγουστο, όπου σε κάποιο άσχετο νομοσχέδιο ή όταν συμφωνήσουν για το νέο Παπα-δήμιο και μοιράσουν τις καρέκλες σε όλες τις αποχρώσεις του μνημονίου, οι κοτούλες θα κάνουν κι αυτό το αβγουλάκι.

Εδώ όμως έχουμε ένα ξεβράκωμα, που αφορά τα προαπαιτούμενα. Αν δεν ήταν "προαπαιτούμενα" τα μέτρα που απέσυραν, γιατί τα έφεραν τώρα; Γιατί να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο, ώστε να φέρουν μια δύσκολη διάταξη, αν δεν ήταν αναγκασμένοι από τους δανειστές; Και - προσέξτε - μήπως στα προαπαιτούμενα δεν υπάρχουν κι άλλα μέτρα τα οποία όμως θα ψηφίσουν τώρα; Δηλαδή μας δουλεύουν όλοι όταν λένε ότι τάχα δεν θέλουν μνημόνιο, αλλά "αμάρτησαν για το παιδί τους";

Το θέλουν, το λιγουρεύονται και το ζαχαρώνουν το μνημόνιο. Ποια διαπραγμάτευση, σικέ είναι όλο το παιχνίδι. Όταν έλεγα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δούλευε για το ΝΑΙ από τη μεριά του, νόμιζαν πως έκανα πλάκα. Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ κι οι υπόλοιποι (ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ - ΑΝΕΛ) είναι στην ίδια συμμορία. Θα το δείτε όταν θα ανταλλάσουν γλωσσόφιλα κι υπουργεία.

Επικοινωνιακό κόλπο η απόσυρση, καθώς οι διαφωνούντες δεν θα το ψήφιζαν, σκεπτόμενοι πως μετά θα έπρεπε να κλειστούν μέσα στο σπίτι με καύσωνα. Γιατί αν πήγαιναν παραλία και τους έπαιρναν πρέφα, ενώ ψήφιζαν τέτοια, θα γίνονταν δόλωμα για κάθε λογής ψάρι. Οι εκλογές είναι κοντά, ζέστη κάνει, δεν πάει να κάνεις περιοδεία και να έχεις ψηφίσει τον ανασκολοπισμό συνταξιούχων κι αγροτών, καθόσον μάλιστα οι αγρότες έχουν το γιαούρτι πρόχειρο. Θα εξαντλούσαν το στοκ στα ακριβά κουστούμια των απατεώνων της βουλής. Ωραίο θέαμα κι υγιεινό, καθώς το γιαούρτι με το αυγό, σφίγγει την επιδερμίδα του προσώπου.

Άλλωστε έχουμε και την καψούρα. Κυρία Τσίπρα, δεν ήθελα να το μάθετε από μένα, αλλά ο Αλέξης είναι ερωτευμένος με το Μειμαράκη. Δείξτε κατανόηση. Δεν ξέρω, αν τον σαγήνευσε το μουστάκι του, πάντως μιλάμε για αίσθημα, όχι αστεία. Με το δίκιο του φυσικά, αφού ο Βαγγέλης στήριξε τον Αλέξη, όπως δεν το στήριξε ούτε ο Λαφαζάνης. Θυσία έκανε τη ΝΔ για το ΣΥΡΙΖΑ. Εντάξει, και για να περάσει το μνημόνιο, καλά, κι επειδή το είπαν οι δανειστές, αλλά οι ευγένειες κι οι γλύκες δείχνουν τα πραγματικά αισθήματα. Αφού από τα σορόπια έχει κολλήσει ο διάδρομος της βουλής.

Κι ο Αλέξης όμως, σπαθί του φέρθηκε του Μειμαράκη. Και το Σαμαρά έδιωξε με τη μανούβρα του δημοψηφίσματος, ώστε να γίνει αρχηγός ο Ευάγγελος και τώρα αποσύρει τη διάταξη για να μη φέρει σε δύσκολη θέση τον μόνιμο αρχηγό της ΝΔ. Γιατί ως γνωστό, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Ακούς Ντόρα; Αφού οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν τις σαχλαμάρες, πως τάχα δεν θέλουν τα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τα δικά τους κι ας είναι τα ίδια, ο Αλέξης απέσυρε τη διάταξη κι έτσι έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον γαλάζιο τσοπάνη. Γιατί τα γίδια ήταν έτοιμα να βάλουν άλλο αρχηγό, φορτώνοντας τα όλα στον τράγο, (τον προσωρινό και τον προηγούμενο τον "καταλληλότερο"), όμως τώρα ο Βαγγέλης θα κάνει τον έξυπνο στους δελφίνους. "Είδατε πως ξηγιέται το αμόρε μου; Είδατε τι καλός τσέλιγκας είμαι γατάκια;"

Μόνο στον κόσμο μην πάτε, γιατί αυτά τα κόλπα είναι πολύ γνωστά και θα πέσει μπόλικη φάπα με ΦΠΑ 100%. Ου να μου χαθείτε όλοι σας, γελοίοι. 

1 σχόλιο: