Pages

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΚΕ: Δικαίωση χωρίς ανατροπή

Πηγή: Γιώργος Κρεασίδης – «Πριν»

Στόχος ο σοσιαλισμός, αλλά δεν κρίνεται τώρα

Μιλώντας για τη θέση του ΚΚΕ σε σχέση με την έξοδο από ΕΕ και ευρώ, ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο του Μέγκα πως «εμείς μιλάμε σε άλλες συνθήκες, με τον λαό στην εξουσία, όταν θα υπάρχει κοινωνική ιδιοκτησία, για να μπορείς εσύ να σχεδιάσεις την οικονομία σου, την κοινωνία γενικότερα, με βάση συγκεκριμένους στόχους, να μπορείς να αποδεσμευτείς απ’ την ΕΕ, το νόμισμα, να βρεις άλλους συμμάχους κ.λπ. Είναι ένα ολόκληρο πρόγραμμα, ένα ολόκληρο σχέδιο. Αυτό είναι – να το πω αλλιώς, γιατί είναι γνωστό - η σοσιαλιστική κοινωνία, αυτός είναι ο στόχος μας, δεν το κρύβουμε. ·Άλλο αν δεν είναι αυτή τη στιγμή ζήτημα των εκλογών, δεν κρίνει αυτό».

Ενώ για πλατιά στρώματα εργαζομένων ευρώ και ΕΕ έχουν ταυτιστεί με τα μνημόνια, το ΚΚΕ (περιφρονώντας ακόμα και το 61,3% του όχι) επιμένει να μεταθέτει αυτό το στόχο στη λαϊκή εξουσία ή και το σοσιαλισμό, για να διαπιστώσει ότι δεν κρίνεται κάτι τέτοιο στις εκλογές. Άρα η εκλογική του ενίσχυση που γίνεται αυτοσκοπός...

Παράλληλα το ΚΚΕ εξακολουθεί να απορρίπτει τη σημασία του λαϊκού ΟΧΙ και να επιμένει ότι η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δικαιώνει την επιλογή του άκυρου. Υποτιμάει το γεγονός ότι τα πράματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν η ασφυκτική κοινοβουλευτική συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ-ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ του τρίτου μνημονίου είχε και τη λαϊκή επιδοκιμασία με ένα φοβισμένο ΝΑΙ. Εξάλλου και το ΚΚΕ στον κόσμο που ψήφισε «Όχι» και προδόθηκε απευθύνεται για να ενισχύσει τη θέση του.

Η ηγεσία του ΚΚΕ υπερτονίζει τη δικαίωσή της για την εκτίμηση που είχε -όπως και το ΝΑΡ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι- ότι η δογματική προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο λεγόμενο «ευρωπαϊκό πλαίσιο», θα οδηγήσει σε σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές.

Αλλά από μόνη της μια τέτοια εκτίμηση δε συγκροτεί πρόταση ανατροπής. Ο αρνητικός συσχετισμός δε θα αμφισβητηθεί όταν οι εργαζόμενοι απλώς «βγάλουν συμπεράσματα», αλλά όταν ο λαός αμφισβητήσει με τον αγώνα του το συσχετισμό. Χρειάζονται στόχοι και όραμα που απαντούν στο ερώτημα πώς θα υπερασπιστούν οι εργαζόμενοι δικαιώματα και ελευθερίες, παλεύοντας για τους αναγκαίους πολιτικούς στόχους που είναι προϋπόθεση γι’ αυτό, όπως διαγραφή χρέους και έξοδος από ευρώ-ΕΕ.

13 σχόλια:

  1. Μεγαλυτερες υπηρεσίες στο αστικό σύστημα από αυτούς που προώθησαν τη λογική της ανάθεσης μέσω του δημοψηφισματος-φιασκου δεν υπάρχουν...

    Και αυτό δεν αποδείχτηκε από τη στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (που ήταν αναμενόμενη) αλλά από τη στάση όσων ψήφισαν ΟΧΙ που δεν έκαναν τίποτα για να υπερασπιστουν τη ζωή τους, όταν το 3ο μνημόνιο ήρθε στη βουλή για ψήφιση. Γι'αυτο δικαιώθηκε το ΚΚΕ. Γιατί ορθώς είπε ότι το να πάρει θέση ο λαός σε ένα δημοψήφισμα-φιασκο οδηγεί στο μούδιασμα και στην παθητικοτητα του λαού. Και σε αυτό ευθύνεται και η φραξια Λαφαζανη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η πρόεδρος της βολής και ο Γλέζος και τα λοιπά γκρουπουσκουλα που εσπερναν αυταπάτες για τα όρια της αστικής δημΙοκρατιας αποκοιμιζοντας και ευνουχιζοντας το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά ψέματα-μισές αλήθειες σε τόσο λίγες αράδες...
    1ο ψέμα:
    "η εκλογική του ενίσχυση γίνεται αυτοσκοπός": πού το είδες αυτό ρε μεγάλε αναλυτή; Ίσα ίσα που το ΚΚΕ λέει ότι η ενίσχυσή του είναι ΜΕΣΟ για να ενισχυθεί η εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση, να παλέψει ο λαός από καλύτερες θέσεις τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που έρχεται από 21/9.
    Το οτι η επιλογή του διπλού ΟΧΙ απέναντι και στα 2 προτεινόμενα μνημόνια, που ΜΟΝΟ το ΚΚΕ έκανε στην πράξη, δικαιώθηκε δε χωράει αμφιβολία- ακόμα κι όσοι σύρθηκαν πίσω από τα επικοινωνιακά κόλπα του Τσίπρα (όπως το ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης το έκαναν λέγοντας ότι το δικό τους όχι δήθεν δεν ταυτίζεται με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά περιλαμβάνει και το ευρώ και την ΕΕ και τη λιτότητα και την αξιοπρέπεια και ότι άλλο ήθελε να προσθέσει ο καθένας- μόνο που ψηφίζοντας ΟΧΙ το ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαντούσε αντικειμενικά στην κάλπικη ερώτηση της κυβέρνησης και στοιχιζόταν αντικειμενικά πάλι πίσω απ' αυτήν, ενώ συνέβαλε με τις όποιες δυνάμεις έχει στο να μαντρωθεί κόσμος στα ψευτοδιλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ και να ξεπουληθεί στο ΝΑΙ λίγες ώρες μετά.

    2ο ψέμα:
    Λέει ο συντάκτης του πριν: "Η ηγεσία του ΚΚΕ υπερτονίζει τη δικαίωσή της για την εκτίμηση που είχε -ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΡ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ότι η δογματική προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο λεγόμενο «ευρωπαϊκό πλαίσιο», θα οδηγήσει σε σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές." Ψεύδεται ασύστολα. Καμιά τέτοια εκτίμηση δεν είχε το ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, ίσα ίσα σκόρπιζε κι αυτό στο μέτρο των δυνάμεών του αυταπάτες.
    Το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν πανηγύριζε για δήθεν "Νίκη του Λαού" στις 25 γενάρη μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ; ΝΑΙ
    Το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έτρεχε στις κυβερνητικές συγκεντρώσεις το Φλεβάρη για "πίεση στους δανειστές" και για ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας του Τσίπρα; ΝΑΙ
    Το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν συνεχίζει ακόμα και σήμερα να συνεργάζεται τόσο με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ όσο λαι του ΣΥΡΙΖΑ2- ΛΑ.Ε σε μια σειρά χώρους, κυρίως του δημοσίου αλλά όχι μόνο; ΝΑΙ
    Οπότε αφήστε τα παραμυθάκια για κανέναν που δε σας έχει μάθει...
    3. Ο συντάκτης μας πληροφορεί ότι τα πράγματα θα αλλάξουν όταν "ο λαός αμφισβητήσει με τον αγώνα του το συσχετισμό". Σοβαρά; Μόνο που όταν κατέβαζαν οι σύντροφοί σας του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφιση το μνημόνιο 3, μόνο το ΠΑΜΕ κατέβασε το λαό στο δρόμο, την ώρα που οι "αντικαπιταλιστές" του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ χέρι-χέρι με τους λαφαζανέους και κάτι ρετάλια του ΣΥΡΙΖΑ υπό την αιγίδα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΑΔΕΔΥ στην κοινή συγκέντρωσή τους δε μάζευαν ούτε μια 500αριά...

    ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ στην 3η ΘΕΣΗ για ΙΣΧΥΡΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΊΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει το καταλάβαμε σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το δικό σας ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που έγινε ΝΑΙ με την επιστροφή του Τσίπρα από τας ευρώπας έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το να ήταν κατευθείαν ΝΑΙ, τώρα για το μεγάλο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχατε θα το δείξουν οι ερχόμενες εκλογές για το που πραγματικά θα πάει το 63% του υποτιθέμενου ΣΥΡΙΖΑικου ΟΧΙ.
    ΥΓ μια παρατήρηση, που είσαστε στις 13 Αυγούστου στις κινητοποιησεις για την ψήφιση του 3ου μνημονίου?, Το ΚΚΕ πάντως ήταν εκεί που θα έπρεπε να είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η ηγεσία του ΚΚΕ υπερτονίζει τη δικαίωσή της για την εκτίμηση που είχε -όπως και το ΝΑΡ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι-"
    ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα και οριζόντια.
    Μόνον το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ(γιατί το κρύβουμε;), το plan B, ο Κατσανέβας, και τόσοι άλλοι είχαν την σωστή εκτίμηση να υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ("Χωνί"-Χριστοφορίδης) ώστε να φανεί η προδοσία τους και το ξεπούλημα του λαού.
    Μόνον αφοσιωμένοι στον αγώνα υπερ πάντων σύντροφοι όπως ο Λαφαζάνης τόλμησαν και πολέμησαν το σύστημα από "τα μέσα" έστω και αν χρειάστηκε να κάνουν βαθιά υπόκλιση σε έναν δύο εκπροσώπους του τάχατες Διεθνούς Κεφαλαίου.
    Το ΚΚΕ μέσα στα μυωπικά γυαλιά του κοιτούσε μόνο το συμφέρον των εξαθλιωμένων που του έχουν μείνει και και δεν στήριξε καμία κίνηση της μεσαίας τάξης που δοκιμάζεται στην χώρα μας. Έπαιξε λότο και το κέρδισε λέγοντας πως η σοσιαλδημοκρατία (ΠΑΣΟΚ παλιά, ΣΥΡΙΖΑ σήμερα) θα προδώσει τα Λαικά συμφέροντα. Δυστυχώς μόνον στην Ελλάδα υπήρξε τέτοια προδοσία και σε αυτήν την έκταση από αριστερές δυνάμεις που έκαναν το ΚΚΕ να κουνάει το δάχτυλο.
    Αν όμως είχε αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και είχε πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα ίσως να είχαμε την "πρώτη αριστερή κυβέρνηση" ακόμα. Ποτέ αυτό το κόμμα δεν αρπάζει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται. Ως πότε;
    Για αυτό η επιμονή μας να δίνουμε εμπιστοσύνη και τις δυνάμεις μας σε αριστερούς συντρόφους θα μας δικαιώσει κάποτε. Κάποτε θα βρούμε τον φυσικό μας ηγέτη που δεν θα μας προδώσει και θα μας ξαναδώσει την ζωή μας πίσω που τα μνημόνια μας υπέκλεψαν και μας έχουν οδηγήσει σε μία χαμοζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ναρίτες γι' άλλη μια φορά κάνουν το άσπρο-μαύρο:
    Ενώ το ΚΚΕ είναι το ΜΟΝΟ που μιλάει για ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των μέσων παραγωγής, για πέρασμα του πλούτου και της εξουσίας στα χέρια της εργατικής τάξης και του λαού με κεντρικό σχεδιασμό κι εργατικό έλεγχο, την ίδια στιγμή κάτι ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ-ΣΥΡΙΖΑ2/ΛΑΕ κλπ τσαλαβουτάνε σε διαχειριστικές ενσωματώσιμες νεοκευνσιανές σοσιαλδημοκρατικές θέσεις. Κατά τα άλλα, η πρόταση του ΚΚΕ είναι "χωρίς ανατροπή"... φιδέμπορες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την "σημασία του λαϊκού όχι" την εκφράζει ο ίδιος ο "λαός", αυτό το ~62%, που ψήφισε το "ΟΧΙ" σύμφωνα με την υπόδειξη του Τσίπρα, και όχι οι διάφοροι αυτόκλητοι "διερμηνευτές" του.
    "Τι ήθελε να πεί ο μπούλης; Αυτό ήθελε να πεί ο μπούλης!"
    Είστε σοβαροί;
    Ακριβώς την επομένη το "ΟΧΙ" χρησιμοποιήθηκε από τον Τσίπρα, με το τρόπο, που όλοι είδαμε. Ακριβώς όπως ο ίδιος είχε νοηματοδοτήσει από πριν την πρότασή του προς τον ελληνικό λαό: "ΟΧΙ" στην συγκεκριμένη πρόταση Γιούνκερ, για να διαπραγματευτώ εγώ μια "καλύτερη".
    Και είδαμε ΟΛΟΙ ποια ήταν η "καλύτερη".
    Και δεν άνοιξε μύτη, ούτε καν μια διαμαρτυρία, από όσους θα θεωρούσαν τον εαυτό τους εξαπατημένο. Γιατί απλά ΔΕΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ στο ραγιάδικο-ευρωληγούρικο δημ(ι)οψήφισμα. Οσοι ψήφισαν "ΟΧΙ" ήξεραν πολύ καλά τα ασφυκτικά ευρωπαϊκά/καπιταλιστικά πλαίσιά του, και μην παριστάτουν τώρα τις αγαθομούνες, που τάχα δεν ήξεραν ότι ξεπαρθενιάζονται.
    Πείτε καλύτερα, ότι δεν θέλατε να κόψετε τις γέφυρες με τις αυταπάτες του υποταγμένου "λαού", και προφανώς και με τους παπατζήδες του.
    Αλλά αυτό δεν είναι κομμουνιστική πολιτική, δεν είναι καν ούτε αριστερή. Είναι "αριστερός" μαυρογιαλουρισμός της κακιάς ώρας, ό,τι πιο παληό και σάπιο έχει να δείξει η ιστορία της ρεφορμιστικής αριστεράς στη χώρα μας, η παράδοση της ΕΔΑ στα χειρότερά της.
    Την Κυριακή θα πάρετε μια πρώτη γεύση, από την απήχηση αυτού του καιροσκοπισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΚΚΕ Εχοντας μελετήσει την ιστορία του έχει βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα τα οποία Χρησιμοποιεί για να μη συμβούνε ξανά οι ίδιες Τραγωδίες. Τα Πολιτικά Μέτωπα με τον Οπορτουνισμό είναι ο Καλύτερος τρόπος για να αυτοκτονήση ένα Κ.Κ και ο Καπιταλισμός να Σωθεί για πάντα. Απόδειξή Το ΕΑΜ σαν Πολιτικό Μέτωπο Εγκλόβισε τον λαό με τις Εγκληματικές συμφωνίες Λίβανος Καζέρτα με αποτέλεσμα τον Οκτώβρη του 1944 να χάσουμε την Εξουσία επειδή δεν μετατράπηκε ο Πόλεμος σε Ταξικό και η Αστική Τάξη μας οδήγησε στην σύγκρουση τον Δεκέμβρη φέρνοντας Στρατό απο την Ιταλία ενώ το ΕΑΜ έδωσε την μάχη μόνο με το Εφεδρικό ΕΛΑΣ και ακολούθησε το εγκλήμα στην Βάρκιζα. Τα ίδια ακριβώς και στην Δ.Ευρώπ[η την στιγμή που το 1943 είχε διαλυθεί η Κ.Δ επειδή τάχα μου υπήρχανε ιδιομορφίες και κάθε Κ.Κ έπρεπε να το δει μόνο του.................. Η ΕΔΑ κατέστρεψε το ΚΚΕ με την διάλυση των Κ.Ο 1958 1974 με καταστρεπτικά αποτελέσματα στην πορεία μας απο το 1974 μέχρι το 1991. Το ΚΚΕ στο 15ο Συνέδριο το 1996 κατάργησε Πολιτικά Μέτωπα και Ενδιάμεσα Στάδια Εξουσίας. Μιλάμε για την Κοινωνική Συμμαχία με στόχο την Ε.Ε απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Δεν υπάρχει καμμία κυβέρνηση μέσα στον Καπιταλίσμό που μπορεί να βοηθήση των λαών. Μετά απο τόσο εμπειρία του ΚΚ όποιος τα λέει αποτελεί εχθρο του λαού και είναι 5η Φάλαγγα του Καπιταλισμού Λίβανος Καζέρτα Βάρκιζα ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλλαγή Νομίσματος ακόμα και έξοδος απο την Ε.Ε έχοντας Καπιταλισμό αποτελεί την Απόλυτη Καταστροφή και εξαθλίωση για τον λαό χειρότερη και απο αυτή που ζούμε σήμερα. Κλειστά Σχολεία Νοσοκομεία Αδεια Μαγαζιά μαύρη Αγορά και το Σύνολο του λαού να ψάχνει στους Κάδους για Φαί. Απο όλο αυτό το χάος θα ωφελήθούνε Ξενοδόχοι Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανοι και η Χρυσή Αυγή με συμφέροντα σε άλλο Ιμπεριαλιστικό Οργανισμό Ρωσία Κίνα. Μοναδική λύση είναι η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ για Ενίσχυση της Λαικής Συμμαχίας με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Την άλλη Κυριακή στην Αστικες Κάλπες ψηφίζουμε ΚΚΕ για Ισχυρή Εργατική Λαικη Αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο 8.50 έτσι ο Λαφαζανης η Ζωη και όλη αυτή η αριστερή παρέα που τώρα βγαίνει και καλά να διαμαρτυρηθει κατά της πολιτικής του Τσιπρα και του Σύριζα είναι συνυπεύθυνη για το τρίτο μνημόνιο, αποκοιμιζωντας το λαό αντί να τον έχουν στα κάγκελα, δημιούργησαν αυταπάτες με την ανοχή τους και τα προεκλογικά (25 Γεναρη) ψέματα τους και αφού λοιπών δεν τους βγήκε ο οπορτουνισμος τώρα πήραν τα βουνά για την διαφορετική πολιτική που ευαγγελίζεται η ΛΑΕ, αυτά ο λαός δεν πρέπει να τα ξεχνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. επαναστατες της πλακας κκεδες γιατι δεν καλειτε 1.500.000 ανεργους για καταληψεις ολων των επιχειρησεων του ιδιωτικου τομεα; μεσα παραγωγης στα χερια των εργατων δε λετε; πες το κοτες. ή και αυτο στη 2α παρουσια;
    ουστ γραφειοκρατες επαγγελματιες του περισσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "επαναστατες της πλακας κκεδες γιατι δεν καλειτε 1.500.000 ανεργους για καταληψεις ολων των επιχειρησεων του ιδιωτικου τομεα; μεσα παραγωγης στα χερια των εργατων δε λετε; πες το κοτες. ή και αυτο στη 2α παρουσια;"
    Πες τους τα αδερφέ μου!

    Έτσι μου έρχεται τώρα που σε βρήκα και πήρα κουράγιο να ξεκινήσουμε εμείς την επανάσταση, τώρα από εδώ. Έλα να καλέσουμε εμείς τους 1.500.000 ανέργους για καταλήψεις και επανάσταση Τώρα.
    Οι γραφειοκράτες του περισου που δεν έχουν ιδέα από συνδικάτα και σωματεία θα μάθουν από εμάς. Όπως έλεγαν πριν λίγο καιρό τα αληθινά συντρόφια μας χρειάζονται μόνο 200 - 300 ταλιμπάν για να μην μπουν στα εξεταστικά κέντρα και η γενική απεργία θα πετύχει αυτοστιγμή. Οι γνήσιοι συνδικαλιστές και όχι οι ιμιτασόν ταξικοί του ΠΑΜΕ έχουν ήδη δείξει τον τρόπο για την αρχή της επανάστασης που δεν είναι άλλος από τις αναρρωτικές άδειες στις μέρες των απεργιών. Οι μισοί μόνον να πάρουν η απεργία πετυχαίνει και δεν χάνει κανείς ούτε ένα ευρώ.
    Τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ πριν διαλυθούν μας έμαθαν την αλφαβήτα της Ανυπακοής με τις φρέσκες ιδέες τους αφού οι απεργίες είναι χιλιοπαιγμένο έργο χωρίς αποτέλεσμα. Το πρωί στην δουλειά και το βράδυ Σύνταγμα και δράσεις σε κάθε πλατεία, γιατί η επανάσταση είναι σαν τα αυγά δεν βάφεται με πορδές.
    Όλοι οι εραστές της εργαζόμενης μάζας μας γνωστοποίησαν αυτό που οι Παμίτες σιχαίνονται: την Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους. Αν κάποιοι απεργούν για πολλές μέρες κάνουν Αλληλεγγύη στους συναδέλφους τους που δουλεύουν είτε στον ίδιον εργοδότη, είτε σε ανταγωνιστικό εργοστάσιο για να δουλεύουν υπερωρίες και να πηγαίνουν στην οικογένειά τους περισσότερα λεφτά. Αυτό είναι που δεν δέχτηκαν ποτέ αυτοί οι ακατανόμαστοι του ΠΑΜΕ και προσπαθούσαν στον Βόλο και αλλού να διασπείρουν το μικρόβιο και να δηλητηριάσουν την επιθυμία για εργασία και δημιουργία στα εργοστάσια όπως πολύ σωστά απόδειξε η ΟΑΚΚΕ πως έκαναν.
    Όπως λέει και η διαφήμιση "έλα πες μας τώρα εσύ πως τα κατάφερες να έχεις τόση γνώση και να έχεις κάνει τόσα πολλά για τους εργάτες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 5.42
    φιλαρακο ο συριζα-ανταρσυα-αλαβαμος- και πολλοι αλλοι συμφωνα με την αποψη σου σαν κκε ειναι οπορτουνιστες και αντεπαναστατες.Αρα το βαρους πεφτει στις πλατες του επαναστατικου κκε!!! 5 χρονια τεραστιας κρισης στην ελλαδα και σαν κκε αποτελεσμα μηδεν!! πολυ κλο-κλο απο κουτσουμπα-μαιλη-γοντικα και απο αβγο τιποτα. !!
    καλεστε 1.500.000 ανεργους για καταληψεις ολων των επιχειρησεων του ιδιωτικου τομεα και των μεσων παραγωγης στα χερια των εργατων! εχετε σαπισει στη νομιμοτητα και στον καθωσπρεπισμο 40 χρονια τωρα!! ποτε προβλεπεις τη λαικη εξουσια; στη 2α παρουσια; αν ο λαος σοτ δωσει το 40% την κυριακη τι θα κανεις; θα συνεχισεις πορειουλες συνταγμα-ομονοια; ή συμβολικες καταληψεις υπουργειων για 2 ωρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "αν ο λαος σοτ δωσει το 40% την κυριακη τι θα κανεις; "
    Αυτή η ερώτηση είναι καρφωμένη πάνω στην ουσία.
    ΑΝ έτσι στα ξαφνικά ο Ελληνικός λαός δείξει "ωριμότητα" και δώσει στην μόνη εναλλακτική λύση ένα 30% εγώ σε λέω πως θα κάνει κυβέρνηση. Ποιο 30%, με 28% το ΚΚΕ ότι στοίχημα θέλεις θα πάρει την εντολή από τον Παπούλια(τον νέο) και θα συζητήσει με τον Μποτάμι για να συγκυβερνήσουν. Μάλιστα για να ψήσει τον Σταύρακα θα έχει μαζί του τον Καζάκη γιατί εγκάθετος του ΚΚΕ είναι ο τελευταίος με στόχο να αλώσει τις πατριωτικές ψυχές και να τις οδηγήσει στον αριστερό μεσαίωνα.(μη δεχτείτε εμβολιασμούς και μην δίνεται αίμα)
    Λοιπόν θα έχουμε μία κυβέρνηση του βουνού, sorry, του λαού ήθελα να πω που θα λύσει όλα τα προβλήματα σαν τις κυβερνήσεις Μαδούρο και Τσάβες.
    Το ΚΚΕ είναι ανίκανο να καταλάβει τέλος την μεγάλη αλήθεια που λες. Αν χάσει την νομιμότητα και τον καθωσπρεπισμό που αναφέρεις δεν μπορεί να καταλάβει πως θα νικήσει όλους εκείνους που ένα απλό κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε 24ώρη το κάνουν: Μισό λεπτό να φωνάξω τους ταλιμπάν να απεργήσουν, δώστε μου λίγη ώρα να πάω στον γιατρό για αναρρωτική, εγώ σιχαίνομαι τις απεργίες γιατί γίνονται δεκαετίες τώρα και μόνο στην πλατεία θέλω να πηγαίνω.
    Το ΚΚΕ κοντόφθαλμα κοιτώντας δε καταλαβαίνει πως άμα βγει στην παρανομία και καθως-ρέπει σε αυτήν θα λυθούν όλα τα οργανωτικά προβλήματα μίας απεργίας.
    Δε ρωτάει και εμάς τι εστί κλο κλο για να καταλάβουμε τι αυγό θέλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή