Pages

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η Αντιγόνη των φτωχών

Πηγή: "Ημεροδρόμος"

«Η εμπειρογνώμων της απασχόλησης», Αντιγόνη Λυμπεράκη, προτείνει: «Λίγοι κανόνες στην αγορά εργασία, αλλά να τηρούνται παντού».

Η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει «εμπειρογνώμων της απασχόλησης». Κι έχουμε και μια ένσταση: Θεωρούμε την εργασία δικαίωμα και όχι ευκαιρία, όπως την παρουσιάζουν οι υποστηρικτές των ιδεών της κυρίας Λυμπεράκη. Δεν πιστεύουμε σε «κανόνες στην αγορά εργασίας», αλλά σε δικαιώματα εργαζομένων.

Καταλάβαμε καλά όλοι γιατί η λέξη «απασχόληση» αντικατέστησε, πριν χρόνια, τη λέξη εργασία, στην ορολογία της «αγοράς». Με τη λέξη απασχόληση μας είπαν ακριβώς τι θέλουν από τους εργαζόμενους: Να απασχολούνται όποτε και όταν τους χρειάζονται και να τους αντικαθιστούν όποτε γουστάρουν. Λες και οι εργαζόμενοι ψάχνουν τρόπο να περνούν την ώρα τους, να «απασχολούνται».

Καταλάβαμε τι εννοεί η Αντιγόνη Λυμπεράκη όταν λέει «λίγοι κανόνες στην αγορά εργασία, αλλά να τηρούνται παντού». Λίγοι κανόνες και από εκεί και πέρα είναι θέμα …επιλογών.  Οι φτωχοί – σύμφωνα με την κυρία Λυμπεράκη – «κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές». Έτσι, λοιπόν, εάν κάνουν (πάλι) τις «λάθος επιλογές» (ως φτωχοί), τότε κακό του κεφαλιού τους! E;


2 σχόλια:

  1. Τελικά αποδείχθηκε ότι η φωτογραφία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ την Κίνα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ από την Ρωσία, ΑΛΛΑ από την Ιαπωνία!!
    Relief Efforts Coming Up Short for Japan Disaster Victims, March 16, 2011 8:00 PM
    https://inconue.files.wordpress.com/2015/09/relief-efforts-coming-up-short-for-japan-disaster-victims-march-16-2011-8-00-pm.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοψε φατσα !! Σημερα ,14 Σεπτεμβριου ,ειναι και η μερα που ανακοινωσε η Ευη Στατηρη οτι ξεκινα απεργια πεινας,με αιτημα την αποφυλακιση της !Να σας προλαβω....δεν αναφερω το γεγονος ,για να σας κανω υποδειξη . Μην παρεξηγηθουμε . Το αναφερω ,για να αντιπαραβαλω ,προσωπα ,ηθη και πραγματικη αγωνιστικοτητα. Εχει γεμισει ο πολιτικο μας χωρος,απο κατακαθια ,δευτερους και ελαχιστους . Οι συγκρισεις τσακιζουν !!Απο την κ. Στατηρη ,ζητουν μεσα σε ολα να ''αποκηρυξει'' τον συζηγο της!! Δεν θα σταθω σε ιδεολογιες ,η ,πρακτικες ,μα......ας το σκευθουμε για μια στιγμη.....Να ζητουν απο μια γυναικα , που την εχουν φυλακισει, χωρις κανενα αλλο αποδεικτικο στοιχειο , μονο και μονο ,επειδη εξακολουθει να ''συντροφευει '' τον συζηγο.....να αποκηρυξει ......τι;;; Τα συναισθηματα της;;; Τα ιδια ειχαμε με τον νεαρο Ρωμανο.......Λοιπον !! '' Ποτε δεν στοχευουν στα ποδια.....στο μυαλο ειναι ο στοχος '' οπως μας εμαθε και η Γωγου !! Ας αντισταθουμε λοιπον ,και ας κρατησουμε μυαλο και ψυχη ...μακρυα τους!! Τετοιες θειτσες και κλαρινογαμπροι, τυπου Ντινοπουλος....ουου....θα υπαρχουν παντα ! Τους γεννα το συστημα . Εμεις οι υπολοιποι ,ετσι και ετσι....δεν ειμασταν ποτε δικοι τους! Αντε καλημερες σε ολους μας, και καλη δυναμη,να βγαλουμε αυτη την ''τιμημενη ''βδομαδα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή