Pages

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών (Βίντεο)

Όπως παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε, εργαζόμενοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παράσταση έξω από το υπουργείο οικονομικών καθώς και έξω απ το κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας. Βασικά αιτήματα των συγκεντρωμένων να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί καθώς και οι διακοπές ρεύματος.

Οι διαμαρτυρίες εστιάζονται κατά του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που συζητείται από το πρωί σήμερα στην Ολομέλεια της βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί το απόγευμα. Να σημειώσουμε ότι στο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνονται οι διατάξεις για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας καθώς και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Ανάμεσα στα συνθήματα  που ακούμε από τα συγκεντρωμένα μέλη του ΠΑΜΕ διακρίναμε: «Είμαστε σε πόλεμο, μην παραδοθείς. Εφτασε η ώρα να ξεσηκωθείς» και «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Να συμπληρώσουμε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί των διατάξεων για τους πλειστηριασμούς, το φόρο στο κρασί και τις εκατό δόσεις.

4 σχόλια:

  1. Περιμένω σχόλια απο τους τιμητές του ΚΚΕ, στις θεωρίες περί άμεσων και μακρινών στόχων, αλλά και στις ΝΑΡιτικες "αναλύσεις" για την έλλειψη σχεδίου κλιμάκωσης απο ΠΑΜΕ / ΚΚΕ.
    Jim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους ανεργους τους οποιους η εφιαλτική κυβερνηση τσιπρα τους καταδικάζει σε μονιμοτητα της ανεργίας τους θα διαμαρτυρηθεί κανείς? Η προτιμουν τις φωτογραφικές δικαιωσεις υποκατηγοριων ( βλεπε βοηθεια στο σπιτι, καθαριστριες κλπ)? Για το οτι δεν ξεκινησε η τριτη δοση της κοινωφελους εργασίας των 5 μηνων των 500 ευρω θα ιδρωσει το αυτί κανενός γραφειοκράτη?
    Φυσικά και αυτη η κυβερνηση δεν θα ξεφυγει απο την μοιρα όλων των κυβερνησεων των μνημονιων, των παση θυσία ευρώ. Η καταρρευση του πολιτικού συστηματος θα είναι ασυντακτη και θα παρασυρει και τα δεκανικια και τους μανδαρινους.
    Με τα μεσοστρωματα και το ευρω σας ως το τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειχες εστω μιση επαφη με το κινημα θα ηξερες οτι τα 5μηνα ειναι ηδη σε κινητοποιησεις. Δεν περιμεναν τον επαναστατη του πληκτρολογιου οι δυναμεις του ΠΑΜΕ να τους κανει υποδειξεις.
      Για την ανεργια το ΠΑΜΕ εκανε καμπανια ολοκληρη για μηνες που ειχε καταληξει στο Πανελλαδικο Συλκαλητηριο 1000 φορεων που σαμποταρατε ως κομματικο τη στιγμη που συμμετειχαν γυρω στους 300 φορεις και σωματεια που δεν ηταν πλειοψηφια το ΠΑΜΕ.

      Ασε λοιπον τα περι μεσοστρωματων. Μεσοστρωματα ειναι οι εργατες που τους αφορα το ασφαλιστικο? Ή μηπως οι ανεργοι στην πλειοψηφια τους δεν ειναι εργατικων οικογενειων.
      Ασε και τα περι Ευρω επισης γιατι οταν το ΚΚΕ μιλαγε για την ΕΟΚ, την ΕΕ, την ΟΝΕ οι περισσοτεροι αριστερουληδες το θεωρουσατε δογματικο και κολλημενο που δεν εβλεπε την κοσμογωνια που συντελουνταν...

      Διαγραφή
  3. 7.15 Δεν αποτελεί λύση η Επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό και η αλλαγή Ιμπεριαλιστικού οργανισμού. Είναι η απόλυτη καταστροφή για τον λαό. Μοναδική λύση είναι η ενίσχυση της Λαικής Συμμαχίας για έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή