Pages

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Εκβιασμοί και μηνύματα με απρόβλεπτη εξέλιξη

Πηγή: Σπύρος Παναγιώτου – «Δρόμος της Αριστεράς»

Οι καταγγελίες Πανούση, το θέατρο των αποκαλύψεων και η κορυφή του παγόβουνου

Η υπόθεση είναι παλιά, δοκιμασμένη και αποτυχημένη. Η προσπάθεια διασύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ ή μελών του ΣΥΡΙΖΑ με την «τρομοκρατία» και τους «τρομοκράτες» δοκιμάστηκε στο παρελθόν και απέτυχε. Δοκιμάστηκε όχι μόνο από τη δεξιά πτέρυγα του πολιτικού φάσματος. Έμεινε, άλλωστε, στην Ιστορία η δήλωση της Α. Παπαρήγα, τον Δεκέμβριο του 2008, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αφτιά των κουκουλοφόρων».

Βέβαια, αυτά αφορούσαν άλλες εποχές. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα αντιπολίτευση, όταν διατηρούσε ένα ριζοσπαστικό λόγο και ήταν χρήσιμη η επίκληση «όλων των Μέσων» για να αποκοπεί ο ίδιος από το ριζοσπαστισμό που τον τροφοδοτούσε και, κυρίως, να τρομοκρατηθεί ο ίδιος ο ριζοσπαστισμός που δυνάμωνε στην ελληνική κοινωνία. Όλα αυτά ήταν κατανοητά.

Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει τις επιλογές του, αποτελεί τη βασική αιχμή μιας κεντροαριστερής διαχείρισης της κρίσης στη χώρα. Συνομιλεί και εφαρμόζει, κατά γράμμα, τις εντολές του κουαρτέτου των δανειστών, ενώ η ανάμνηση της παλιάς καλής συνταγής προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου