Pages

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Κοίτα ρε γμτ ποιοι μιλούν για «ξενοκίνητους»!!!

Του Γ. Γ.

Υπήρξε μια εποχή που ο αρχιστράτηγος του ελληνικού μοναρχοφασιστικού στρατού και μετέπειτα πρωθυπουργός Αλ. Παπάγος δεν δίσταζε να διακηρύσσει δημόσια, απευθυνόμενος στον αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ, «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας». Μια εποχή που οι υπουργοί χτυπούσαν προσοχή στον αμερικανό πρέσβη Πιουριφόι και που τις μυστικές υπηρεσίες διοικούσε ο πράκτορας της CIA Τομ Καραμεσίνης. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος Τζόνσον έλεγε στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου (παρουσία του γιου του και υπουργού Α. Παπανδρέου) «στ' αρχίδια μου το γαμημένο σύνταγμα σας». Κι αυτός το βούλωνε.

Από περασμένη ανάρτησή μας

Πέσαμε σε μια διαφήμιση –και μάλιστα στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι- που ασυναίσθητα μας έφερε στην μνήμη τα «Επίκαιρα», τα σποτάκια που προβαλλόταν στους κινηματογράφους την εποχή της χούντας πριν την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας.
Υπόκρουση ένα στρατιωτικό εμβατήριο και τον εκφωνητή να μας διαφημίζει ένα πόνημα με το οποίο κυκλοφορεί την Κυριακή η έντυπη πατσαβούρα που κατ’ ευφημισμό λέγεται «Δημοκρατία». «Οι μάχες του Γράμμου-Βίτσι & η συντριβή της ξενοκίνητης αριστερής ανταρσίας», είναι ο τίτλος αυτού του ρυπαρογραφήματος και προφανώς δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις ανάλογες εκδόσεις που έκανε η «υπηρεσία Διαφώτισης» του μετεμφυλιακού καθεστώτος και τα έντυπα που κυκλοφορούσε το υπουργείο προπαγάνδας της Απριλιανής χούντας.

Φυσικά και δεν μας εντυπωσιάζει το γεγονός. Η φυλλάδα "Δημοκρατία" "αγιοποιεί" φασίστες, συκοφαντεί το ΕΑΜικό κίνημα, παραχαράζει την ιστορία, όπως γράφαμε και σε προηγούμενο κείμενο μας.
Αλλά να μιλάνε αυτά τα φασιστοειδή για «ξενοκίνητη αριστερή ανταρσία» -και μάλιστα η κρατική τηλεόραση να διαφημίζει αυτό το αίσχος- ξεπερνάει κάθε πρόκληση.

Αφού προτείνουμε στους αναγνώστες μας να διαβάσουν την ανάρτησή μας «Ετσι ξεκίνησε ο εμφύλιος» να συμπληρώσουμε ότι μόνο οι βόμβες ναπάλ του Τρούμαν και τα δολάρια του Μάρσαλ είχαν καταφέρει να δαμάσουν ένα μεγαλείο ψυχής, τα ιδανικά που ατσάλωναν τους μαχητές του ΔΣΕ.

Κοίτα ρε γμτ ποιοι μιλούν για «ξενοκίνητους»!!! 

1 σχόλιο:

  1. Γ.Γ θα διαφωνήσουμε. Το δογμα Τρούμαν και τα Ναπάλμ ήταν μετά το 1947. Ολα μπορούσαν να είχανε τελειώσει με νίκη τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944.... Η ακόμα και τέλη 45 αρχές 46 αν είχε πέσει όλο το βάρος εκεί απο την 1η Μέρα όπως πίεζε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ απο την 1η μέρα. Η ...ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ.... ομως πρόσφερε καλό ....πλατύσκαλο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή