Pages

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

«Tρόμος στην διεθνή κοινότητα», για τις "πυρηνικές επιδόσεις" της Β. Κορέας.

Σπάνια ηγέτης μιας μικρής χώρας έχει προκαλέσει τόσο πανικό στην πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ όπως το κατόρθωσε σήμερα ο  Κιμ Γιονγκ Ουν. O ανώτατος ηγέτης και δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, φαίνεται να αισθάνεται τόσο ισχυρός να μην του περνάει καν απ’ το μυαλό ότι μπορεί να έχει την τύχη του Σαντάμ Χουσεϊν ή του Μουαμάρ Καντάφι και παρά τις συνεχόμενες απειλές που δέχεται από παντού προχωράει και με επιτυχία όπως φαίνεται, στο να αποκτήσει η χώρα του πυρηνικό οπλοστάσιο.

Μετά το δημοσίευμα της «Washington Post», το οποίο επικαλείται εμπιστευτική έκθεση της υπηρεσίας πληροφοριών του Πενταγώνου (DIA) και αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα έχει πλέον κατορθώσει να κατασκευάσει πυρηνική κεφαλή η οποία  είναι αρκετά μικρή ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε βαλλιστικό πύραυλο, έχει δημιουργηθεί «τρόμος στην διεθνή κοινότητα» σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά της να αναδειχθεί σε πυρηνική δύναμη, κάτι που έχει εξοργίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Με δηλώσεις ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε τέτοιου μεγέθους απειλές προς την Β. Κορέα που δεν έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν.  «Εάν η Βόρειος Κορέα μάς απειλήσει τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή τέτοια που δεν έχει δει ξανά ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Εδώ να συμπληρώσουμε ότι δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αιφνιδιάστηκαν από την πρόοδο που έχει στο πυρηνικό της πρόγραμμα η Β. Κορέα αφού εκτιμούσαν ότι θα χρειαζόταν ακόμα αρκετά χρόνια «για να πετύχει την σμίκρυνση μιας ατομικής βόμβας, κάτι που αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία». 

1 σχόλιο:

  1. Γιατί ...δικτάκτορας.... παιδιά. Την είδαμε την ...δημοκρατία στον Καπιταλισμό. Φτώχια εξαθλίωση και απο την άλλη η απόλυτη χλιδή. ΜΑΛΙΣΤΑ...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή