Pages

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ονομα δεν έχει ο δημοσιογράφος που απέκρυψε από τα εισοδήματά του πάνω από μισό εκατ. ευρώ;

Χτες είδε την δημοσιότητα η είδηση ότι κατά τους ελέγχους από συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ανακαλύφτηκαν «τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής». Ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση μεγαλοδημοσιογράφου ο οποίος απέκρυψε εισοδήματα πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ  (518.305,75 ευρώ, συγκεκριμένα).

Και ενώ η συγκεκριμένη περίπτωση έχει ανακυκλωθεί από ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ η ΑΑΔΕ δεν θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει το όνομα του.  Οι φήμες που κυκλοφορούν –και φυσικά δεν μπορούμε να τις ανακυκλώσουμε- κάνουν λόγο για ένα πασίγνωστο δημοσιογράφο και κατά καιρούς ραδιοφωνικό παραγωγό, ο οποίος με τα κείμενα του καθώς και τον προφορικό του λόγο σε ΜΜΕ, ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση.

Το δικό μας το ερώτημα είναι απλό: Γιατί δεν δίνεται το όνομα του στην δημοσιότητα; 
Αυτή η δικαιολογία  που ακούσαμε –κάνοντας τηλεφωνικό ρεπορτάζ- ότι πρόκειται για «προσωπικά δεδομένα» δεν μας καλύπτει καθόλου. Την θεωρούμε αστεία.
Εδώ δεν πρόκειται για κάποια επιχείρηση που ενδεχομένως  να δυσφημιστεί αν γίνει  γνωστή η φοροκλοπή της. Εδώ έχουμε έναν «λειτουργό της ενημέρωσης» απ’ αυτούς που διαμορφώνουν την λεγόμενη «κοινή γνώμη» και το ενδιαφέρον να μάθουμε την προέλευση των χρημάτων του είναι εύλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου