Pages

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Η "προδοσία" των ΗΠΑ και ο ηρωικός αγώνας των Κούρδων στο Αφρίν

Γράφει ο mitsos175.

Οι γενναίοι άνδρες και γυναίκες του Αφρίν συνεχίσουν να προκαλούν μεγάλες φθορές στους Τούρκους εισβολείς και τις συμμορίες τους.
Παρά την ηρωική αντίσταση αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από κάποιες περιοχές, αφού αντιμετωπίζουν πολλαπλάσιους αντιπάλους, που έχουν την υποστήριξη αρμάτων, πυροβολικού, αεροσκαφών, και το χειρότερο, ενισχύονται καθημερινά αναπληρώνοντας τις βαρύτατες απώλειες. Έτσι οι Τούρκοι ελέγχουν πλέον πάνω από το 1/3 του μικρού Καντονιού.
Βέβαια το πλήρωσαν πανάκριβα. Έχουν πάνω από 50 νεκρούς ημερησίως, έχασαν εκατοντάδες άρματα κι οχήματα, αρκετά αεροσκάφη (ελικόπτερα και μη επανδρωμένα) και όλα αυτά από ένα σχεδόν άοπλο αντίπαλο, που είναι σε αριθμούς 6-7 φορές μικρότερος! 

Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Ο αγώνας του Κουρδικού λαού, που είναι αποφασισμένος να ζήσει Ελεύθερος, συνεχίζεται αμείωτος. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε, ότι οι Κούρδοι μπορούν να νικήσουν κι ότι τελικά αυτό θα συμβεί, πέρα από ευχές και συναισθηματισμούς. 

Υπάρχει πράγματι μια υποχώρηση από κάποια σημεία. Η υποχώρηση αυτή έγκειται στην σωστή τακτική του ανταρτοπόλεμου εναντίον ενός πολύ ισχυρότερου υλικά αντιπάλου.

Ο Κουρδικός στρατός του Αφρίν, σε αντίθεση με τα ψέματα των Τούρκων, είναι αλώβητος, πλήρως αξιόμαχος, με ακμαιότατο ηθικό. Που σημαίνει, ότι δεν κάνει το χατήρι στους ιμπεριαλιστές να αναλωθεί σε μάχες κάποιων υψωμάτων ή χωριών δευτερευούσης σημασίας. Χτυπά σκληρά, μετακινείται και ξαναχτυπά. Δεν μπορεί κανείς λογικός στρατιωτικός να κάνει συμβατικό πόλεμο με τις συνήθεις τακτικές, υπό τέτοιες δυσμενέστατες αναλογίες. Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση του πολεμικού χάρτη.

Οι Κούρδοι του Αφρίν ως τώρα ήταν μόνοι τους. Κι όταν λέω "μόνοι", εννοώ εγκαταλελειμμένοι κι από τους Κούρδους Ανατολικά του Ευφράτη! Με πενιχρές ενισχύσεις κυρίως μερικών εκατοντάδων εθελοντών, χωρίς βαριά όπλα, μοιραία θα υποκύψουν στους τεράστιους αριθμούς των Τούρκων.
Ο πόλεμος δεν είναι μονό θέμα ψυχικών αρετών, που αναμφισβήτητα υπερτερούν οι Κούρδοι. Είναι θέμα χρημάτων, όπλων κι αριθμών.
Πολλές φορές βέβαια μικροί στρατοί υπερίσχυσαν πολύ μεγαλύτερων, είχαν όμως κάποια υλικά πλεονεκτήματα (πχ υποστήριξη, τεχνολογική υπεροχή κοκ) ή οι αντίπαλοί τους έκαναν τεράστια σφάλματα.

Για πρώτη φορά από τη σύγκρουση λοιπόν φαίνεται πως οι Κούρδοι στρατιώτες στις άλλες περιοχές της Συρίας, αντιλαμβανόμενοι την "προδοσία" των ΗΠΑ, αφού με την προτροπή τους γίνεται η εισβολή της “συμμάχου Τουρκίας”, ετοιμάζονται επιτέλους να χτυπήσουν τους Τούρκους και τους μισθοφόρους τους, όχι κατ' ανάγκη στο Αφρίν.
Αν υπάρξει πλήρης κινητοποίηση, θα είναι μια μεγάλη ανατροπή στα βρωμερά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Το σχέδιο των ΗΠΑ είναι πάντα η παγκόσμια κυριαρχία μέσω του ελέγχου του Πετρελαίου.
Όσον αφορά τη Συρία, θέλουν διακαώς να ανατρέψουν το Άσαντ, κάνουν ότι μπορούν να τον πλήξουν, προσπαθούν να γλυτώσουν τους τρομοκράτες μισθοφόρους, που έχουν "υπό ομηρεία" τη Δαμασκό, ενώ τους Κούρδους τους θεωρούν "αναλώσιμους επιστάτες" των συμφερόντων τους, χαρίζοντας τα Κουρδικά εδάφη στην πλήρως ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ Τουρκία.

Θα δουν τώρα πόσο λάθος κάνουν. Θα ηττηθούν ολοκληρωτικά. Τζάμπα τα 4 δις το χρόνο που δίνουν στους φονιάδες τους, να συνεχίσουν τον άδικο κατακτητικό πόλεμο.

1 σχόλιο:

  1. αντιλαμβανόμενοι την "προδοσία" των ΗΠΑ, αφού με την προτροπή τους γίνεται η εισβολή της “συμμάχου Τουρκίας”

    Πάλι κουβέντα για τη Ρωσία που απέσυρε τα στρατεύματά της και έδωσε την συγκατάθεσή της στην τουρκική εισβολή για δικούς της λόγους. Καλή δουλειά βλέπω κάνουν Περισσός (στο παρασκήνιο) και εντελώς φανερά χωρίς να ντρέπονται ΛΑΕ, Δελαστίκ, Παπακωνσταντίνου και λοιποί. Αλά καρτ αντιιμπεριαλιστές αλλά διαχρονικό και κλασσικό τα έχουμε ξαναδεί και παλιότερα έτσι και αλλιώς και επί σοσιαλιμπεριαλιστικής ΕΣΣΔ. Ζούμε μεγάλες στιγμές '60, ΄70 και '80 εμείς οι γεννηθέντες του '90 που δεν προλάβαμε Αφγανιστάν, Τσεχοσλοβακία, Ουσούρι κλπ.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή