Pages

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Οταν οι Δάσκαλοι ...

Της Τ. Γ.

Οταν οι Δάσκαλοι, Διδάσκουν και Εμπνέουν... 

Οταν τα παιδιά, Ακούν και Νιώθουν,,,                             
Οταν οι γονείς, Στηρίζουν...                                         
Τότε ναι, υπάρχει ελπίδα...                                               
Ελπίδα πως το αύριο θα βαδίσει μ' ανθρώπους  που όσο κι αν "φυσάει κόντρα" αυτοί "θα 'χουν μαζί τους, την αυταπάρνηση τους, το μαγικό ραβδί τους", για να γκρεμίσουν τοίχους κι "ένα όνειρο ατόφιο" να χτίσουν...

20' περίπου διαρκεί η ταινία του Γενάδιου δημοτικού σχολείου. 20' πλημμυρισμενά ανθρωπιά, αγάπη, συγκίνηση και υπεροχή μουσική...

Συγχαρητήρια από καρδιάς, στους συντελεστές της!

1 σχόλιο:

  1. Ερωτεύτηκα πολλές φορές. Ένας μεγάλος μου "έρωτας" ήταν το ποδόσφαιρο. Ένας άλλος το μπάσκετ. Οι ΠΑΕ κατόρθωσαν να γυρίσουν τα συναισθήματα για το άθλημα σε αηδία, τόσο που... κάθε φορά που έχει αγώνα, ν' αλλάζω κανάλι. Εγώ, που πήγαινα γήπεδο, που πανηγύριζα έξαλλα για κάθε επιτυχία της ομάδας, που έκλαιγα για τις ήττες. Τους μισώ γι αυτό που έκαναν στον αθλητισμό. Πήραν ομαδικά αθλήματα, προσπάθειες, κόπους, συγκινήσεις και τα καπέλωσαν. Τα έκαναν όλα σαν τα μούτρα τους.
    Χθες, αναγκάστηκα να δω τον αγώνα μπάσκετ ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (σε επανάληψη), για να σχηματίσω γνώμη. Όπως το υποψιαζόμουν από την αρχή, οι ΠΑΕ δεν νοιάζονται παρά μόνο για τα συμφέροντα των προέδρων και των ιδιοκτητών. Πάνω απ' όλα δεν σέβονται τον κόσμο και κόσμο δεν εννοώ τους χαχόλους, τους χούλιγκαν, τους πληρωμένους αλήτες του ενός ή του άλλου ιδιοκτήτη, αλλά τους πραγματικούς φιλάθλους.
    Όταν έχεις παράπονα από τη διαιτησία, αν αποφασίσεις να φύγεις, σηκώνεσαι και φεύγεις τη στιγμή που γίνεται η αδικία. Αν ο Ολυμπιακός έφευγε στα πρώτα λεπτά, θα έλεγα πως πράγματι τα έχει με τους συγκεκριμένους διαιτητές. Μέχρι το πρώτο πεντάλεπτο ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, το σκορ σχεδόν ισόπαλο. Από το 5ο λεπτό μέχρι και το 10ο, ο Παναθηναϊκός πέρασε πολύ μπροστά κι αυτό δεν είχε σχέση με τα πόσα φάουλ σφυρίχτηκαν, αλλά με το πως έπαιξαν. Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τον Ολυμπιακό. Συνολικά έκανε 12 λάθη. Η δε αστοχία του ήταν φοβερή. 2 στα τρία σουτ εντός περιοχής ήταν άστοχα. Οι διαιτητές έφταιξαν και γι αυτό; Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και με τη διοίκηση, έτσι η αποχώρηση έγινε ολοφάνερα για να καλυφθούν αυτά τα σοβαρά προβλήματα. "Φταίει η διαιτησία, οι άλλοι, ποτέ εμείς".
    Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ΑΟ από την άλλη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έβαλε ένα κόκκινο κιλοτάκι στις θέσεις που κάθονταν ο Ολυμπιακός! Ο "ευφυής" αυτός κύριος ζήτησε συγνώμη για την άθλια, απαράδεκτη και σεξιστική συμπεριφορά του. Συμπεριφορά που προσβάλει όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά και τον πολιτισμό μας. Αν κάνει τέτοια ο πρόεδρος, τι θα κάνει μετά ο χουλιγκάνος; Θα ξεβρακώσει τον αντίπαλο; Θα δείξει το περιεχόμενο του δικού του εσώρουχου, όπως έκανε κάποιος "μακεδονομάχος";
    Τόσο οι μεν όσο και οι δε πρέπει να τιμωρηθούν. Όχι οι ομάδες, οι πρόεδροι. Οι διάφοροι επιχειρηματίες πήραν στο λαιμό τους όχι μόνο τον Ολυμπιακό τον ΠΑΟ την ΑΕΚ κλπ, αλλά το ίδιο το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Αθλητισμός και ευγενής άμιλλα δεν νοούνται χωριστά. Χωρίς την ευγένεια, το άθλημα καταντά πεδίο αντιπαράθεσης, πεδίο μάχης και τελικά συναλλαγής. Όσοι υποστηρίζουν γελοιότητες είναι οι πληρωμένοι κόλακες. Οι υπόλοιποι κατανοούν ότι πρόεδροι και ιδιοκτήτες δεν είναι σε καμία περίπτωση φίλαθλοι. Είναι αδίστακτοι που χρησιμοποιούν την ιστορία και τον κόσμο των ομάδων ως μοχλό πίεσης, ώστε να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς. Όλοι αυτοί κοροϊδεύουν.
    Αμφιβάλω, αν ποτέ εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τα υπόλοιπα αθλήματα. Οι ξένοι διαιτητές δεν είναι παρά μια προσωρινή "λύση". Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Όσο κάποιοι εκμεταλλεύονται τον κόσμο, τα προβλήματα όχι μόνο δεν θα μειώνονται, θα γίνονται χειρότερα. Σκοπός τους είναι να θολώσουν τη σκέψη μας. Να μας φορτίσουν συναισθηματικά, ώστε να πάρουμε το μέρος του ενός ή του άλλου. Για να μπορούν να μας χρησιμοποιούν... Ας μην τους κάνουμε το χατήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή