Pages

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ενημέρωση από Μόρια

Πηγή: Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου

Το απόγευμα της Κυριακής ξέσπασαν δύο φωτιές, η μία εκτός του hotspot η οποία σβήστηκε σε λίγα λεπτά και η άλλη λίγο μετά εντός του hotspot από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σίγουρα όμως όχι από επεισόδια .

Η φωτιά ξεκίνησε κοντά ή μέσα σε ένα κοντέινερ. Επεκτάθηκε γρήγορα και έκαψε ολοσχερώς 8 κοντέινερ και 12 στο σύνολο.
Επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 2, μία μητέρα και ένα παιδί, αλλά είναι πολύ πιθανόν να είναι παραπάνω.

Οι πρόσφυγες προσέτρεξαν να σβήσουν τη φωτιά και η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα για να τους διώξει, την ώρα που έμπαινε ένα πυροσβεστικό.
Αυτό εξόργισε τον κόσμο ο οποίος επιτέθηκε στο πυροσβεστικό. Έγιναν επεισόδια σε διάφορα σημεία του ΚΥΤ με την αστυνομία, τα οποία συνεχίζονται σποραδικά μέχρι τώρα στους ελαιώνες (όπου υπάρχουν σκηνές).

Ο κόσμος εκκένωσε τον χώρο και πολλοί νοσηλεύονται στο ιατρείο των Ιατρών Χωρίς Σύνορα που βρίσκεται ακριβώς απέξω. Επίσης πολλά άτομα έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Από την Αθήνα έρχονται με στρ/κό αεροσκάφος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο υφυπουργός ΠροΠο Οικονόμου και δυο διμοιρίες.
Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι σχετικά ήρεμα, αλλά η αστυνομία διώχνει τον κόσμο που έχει μαζευτεί για να βοηθήσει (εργαζόμενες, διερμηνείς και αλληλέγγυοι) και έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο hotspot από την πόλη.

1 σχόλιο:

  1. Στη δίκη της Νυρεμβέργης οι ναζί εγκληματίες, τα απάνθρωπα τέρατα που έστειλαν εκατομμύρια στο θάνατο, προσπαθούσαν φοβισμένοι να δικαιολογήσουν τα αμέτρητά εγκλήματα τους. Ψέλλισαν πολλές γελοιότητες, οι οποίες φυσικά δεν έπεισαν κανένα, αλλά δεν τόλμησαν ούτε αυτοί να πουν ένα πράγμα: Πως οι Εβραίοι κι όλοι οι υπόλοιποι που εκτελεστήκαν μπήκαν μόνοι τους φούρνους! Πως ήθελαν να καούν!
    Αυτή την απίστευτη αθλιότητα την υπονόησαν τα Ελληνικά ΜΜΕ για τα θύματα της Μόρια! Διαβάστε και ξεράστε: Πρώτο Ψέμα: Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόσφυγες και μετανάστες έβαλαν φωτιές ζητώντας να φύγουν! Δήμαρχος Μυτιλήνης: Οι πρόσφυγες επιτίθονταν σε αστυνομικούς και πυροσβέστες! Ότι δηλαδή τι; Ήθελαν οι πρόσφυγες να καούν;
    Τι έγινε πραγματικά. Ξέσπασε φωτιά, η οποία επεκτάθηκε λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούν, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Φυσικά έγινε πανικός. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν στους πρόσφυγες που φώναζαν, ακόμα και σε αυτούς που προσπάθησαν όπως - όπως να σβήσουν τη φωτιά. Πρόκειται για οργανωμένο από την κυβέρνηση έγκλημα. Και εξηγώ.
    Όταν στοιβάζονται 13.000 άνθρωποι σ' ένα χώρο που με τα βίας χωράει 3.000, τότε πρόκειται περί εσκεμμένης δολοφονίας. Πρόκειται περί φρικτού βασανιστηρίου. Μοιραία θα υπάρξουν τέτοια και χειρότερα περιστατικά. Πριν λίγες μόνο μέρες ένα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του από ένα φορτηγό, γιατί είχε αναζητήσει καταφύγιο σε ένα χαρτόκουτο. Χθες τουλάχιστο μια μητέρα κι ένα βρέφος καήκαν ζωντανοί. Πρόκειται για ναζιστική μέθοδο. Την ίδια ώρα που απελπισμένοι πνίγονται κατά δεκάδες στα νερά του Αιγαίου.
    Κάθε άνθρωπος πρέπει να ξεσηκωθεί. Η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμα 13 τέτοια στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σε πρώτη φάση. Έχει αποφασίσει, να γίνει η φυλακή της Ευρωπαϊκής (ναζιστικής) Ένωσης. Με το αζημίωτο φυσικά. Απαιτούμε την απελευθέρωση των κρατουμένων των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Είναι αθώοι, που κρατούνται φυλακισμένοι, μόνο και μόνο εξ αιτίας της καταγωγής τους. Ο ορισμός του ναζισμού. Απαιτούμε την άμεση παραίτηση αυτών που διέταξαν τους μπάτσους να χτυπήσουν ανθρώπους που φώναζαν για βοήθεια. Οι μπάτσοι δεν ενεργούν χωρίς εντολή. Και η εντολή ήρθε μέσα από την κυβέρνηση.
    Στο μεταξύ ακόμα δεν ξέρουμε πόσα τελικά είναι τα θύματα. Οι ανακοινώσεις των πουλημένων φασιστικών ΜΜΕ λένε μόνο πως για όλα φταίνε οι πρόσφυγες! Πως έγιναν επεισόδια. Έτσι βαφτίζουν την εγκληματική ενέργεια των μπάτσων, να δείρουν και να πνίξουν στα δακρυγόνα ανθρώπους (μεταξύ των οποίων και παιδιά) που φώναζαν "βοήθεια"! Αυτή την αθλιότητα, ούτε ο Γκέμπελ δεν την είχε πει!
    Αναρωτιέμαι, αν οι υποκριτές της Ευρωπαϊκής ναζιστικής Ένωσης, δώσουν κάτι παραπάνω για φέρετρα. Τα λεφτά τους πάντως πιάνουν τόπο. Τόσοι άνθρωποι νεκροί σε λίγες μόνο μέρες. Άλλοι πνιγμένοι, άλλοι καμένοι...
    Αν η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ βγάλει κάποια ανακοίνωση πως δήθεν λυπάται. Αλλά που θα χτυπήσει φιλικά την πλάτη των δεσμοφυλάκων - δημίων της Ελλάδας.
    Ο ναζισμός ξαναζεί. Σκοπός μας είναι να σκοτώσουμε και πάλι το κτήνος πριν κάνει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή