Pages

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ακούς τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα στην βουλή να σου λέει ότι «H χώρα μας δεν θα μετατραπεί σε φιλικό υποδοχέα κάθε κατατρεγμένου με αυτήν την κυβέρνηση», εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και ανατριχιάζεις. Κάτι ανάλογο αισθάνεσαι και από όλη την ακραία ακροδεξιά ρητορική του στις προθέσεις της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού/Μεταναστευτικού ζητήματος.

Ενημερώνεσαι για την αποκάλυψη που προαναγγέλλει η Κυριακάτικη εφημερίδα "Documento" για σημερινό υπουργό, της ΝΔ, θαυμαστή της δικτατορίας του Παπαδόπουλου, ο οποίος φωτογραφίζεται αγκαλιά με το πουλί της χούντας και αναλογίζεσαι σε τι σκοτεινές εποχές επανερχόμαστε, με την έγκριση του εκλογικού σώματος -έστω της μειοψηφίας του- για να μην ξεχνιόμαστε.

Βλέπεις τουιτάρισμα ενός εκ των "αρίστων" που στελεχώνουν την κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν μπορείς παρά να "συγχαρείς" τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.
Μέσα σε μόλις τρεις μήνες κατόρθωσε να μας γυρίσει δεκαετίες πίσω.  

Και το ποιο απογοητευτικό από όλα. Ενα μεγάλο μέρος της τάξης μας "Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!", που έλεγε και ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου