Pages

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Επίδειξη ρατσισμού και ανοησίας από τον Κούλη

Γράφει ο mitsos175

Κούλης: Άλλο πρόσφυγες άλλο μετανάστες. Κι αυτό δεν μας κάνει ρατσιστές.
Ένωση Κανιβάλων: Άλλο να τρως εργαζόμενο, κι άλλο συνταξιούχο. Αυτό δεν μας κάνει ανθρωποφάγους!

Δεν είστε εσείς ρατσιστές, αυτοί είναι μαύροι. Όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο.

Ο Μητσοτάκης είναι troll; Αναρωτιούνται στο ΣΥΡΙΖΑ. Κοιτάξτε. Φέρνει λίγο σε ψηλό καλικάτζαρο, αλλά προτιμά τον τίτλο του βρικόλακα.

Το να πεις τους πρόσφυγες μετανάστες σημαίνει πως δεν ξέρεις τη σημασία των λέξεων. Πρόσφυγας ονομάζεται, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες, κάθε άνθρωπος που βρίσκεται έξω από το κράτος του οποίου είναι πολίτης εξαιτίας δικαιολογημένου φόβου ότι εκεί θα υποστεί διωγμούς λόγω της φυλής, της θρησκείας ή της εθνικότητάς του, ή ακόμα εξαιτίας της ιδιότητας του μέλους μιας ιδιαίτερης κοινωνικής ομάδας ή των πολιτικών του απόψεων (πολιτικός πρόσφυγας), και επιπλέον τού είναι αδύνατο να εξασφαλίσει προστασία από τη χώρα του, ή, εξαιτίας του φόβου αυτού, δεν επιθυμεί να τεθεί υπό αυτή την προστασία.

Μετανάστης αυτός που μεταναστεύει, που αλλάζει τόπο διαμονής, συνήθως για να βρει δουλειά.

Ότι δηλαδή οι ξένοι που έρχονται εδώ, είναι για να βρουν δουλειά; Στην Ελλάδα με το ρεκόρ ανεργίας;

Βέβαια η άγνοια δεν σε κάνει ρατσιστή, αλλά άσχετο. Ρατσιστή όμως, Κούλη, σε κάνει η πολιτική που ακολουθείς.

Οι δηλώσεις του μίσους, η υιοθέτηση της φασιστικής ορολογίας, προκλητικές και διχαστικές φράσεις, όπως "να κάνουμε το βίο αβίωτο" στους πρόσφυγες και βέβαια τα έργα.
Η φυλάκιση αθώων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι επιχειρήσεις ξεσπιτώματος μικρών παιδιών, οι συνεχείς ξυλοδαρμοί από τους μπάτσους, οι αδικαιολόγητες συλλήψεις, το αίσχος με τις συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η πρόθεση αφαίρεσης του ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες και ένα σωρό άλλα που τα έχει στο πρόγραμμά της η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Χώρια που δεν συμμαζεύεις τα κομματόσκυλά σου τα οποία προκαλούν αλυχτώντας κατά των εξαθλιωμένων προσφύγων που ζητάνε, διωγμούς, φράκτες, νάρκες, πνιγμούς, εκτελέσεις. Ξέχασα το φράχτη στα σύνορα και τα ναρκοπέδια, αν και νομίζω πως έχουμε ως χώρα υπογράψει κατά της χρήσης ναρκών. Προφανώς για τους εχθρούς όχι για τους προσφυγές!

Βλέπεις Κούλη, δεν είσαι ανθρωποφάγος των λόγων, είσαι ανθρωποφάγος των έργων. Και ρατσιστής του κερατά. Αλλά όλοι τέτοιοι είστε στη γαλάζια συμμορία, απάνθρωποι και ελεεινοί. Ξεχνάτε την ίδια την Ιστορία μας. Πως οι Έλληνες υπήρξαν και πρόσφυγες και μετανάστες. Πως πολλοί πρόκοψαν στο εξωτερικό ενώ βοήθησαν τις οικονομίες και την ανάπτυξη εκείνων των χωρών.

Ρατσισμός και ανοησία συνδυάζονται πάντα. Άλλωστε ο φασισμός είδος βλακείας είναι. Η μεγαλύτερη και η πιο επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου