Pages

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Αλλο φτωχός νεολαίος αναρχικός και διαφορετικό είναι να είσαι τραμπούκος μπάτσος.


Του Σ.Λ.

Μια σύγκριση φωτογραφία της κατάστασης που επικρατεί σε ΜΜΕ και στην λειτουργία των κατασταλτικών μηχανισμών
Πριν λίγο καιρό συνελήφθη ένας νεολαίος αναρχικός όταν προσπαθούσε να απαλλοτριώσει από ένα πολυκατάστημα κάποια μικροπράγματα ευτελούς αξίας,
Κουκουλοφόρος ασφαλίτης τον ξυλοφορτώνει άγρια, τα ΜΜΕ γράφουν το όνομα του και το συνοδεύουν με φωτογραφία του.
Ο "κλέφτης" οδηγείται αμέσως σε κελί της φυλακής.

Χτες, ασφαλίτες αστυνομική φρουρά κάποιου "υψηλά ιστάμενου προσώπου", όχι απλώς παραβίασαν τον κόκκινο σηματοδότη με τα οχήματα στα οποία επέβαιναν και παρά λίγο να σκοτώσουν έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι, αλλά στην συνέχεια τον ξυλοκόπησαν βάναυσα.

Και ενώ υπάρχει ολοκάθαρο οπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται το περιστατικό, την στιγμή που ιστοσελίδα -η ζούγκλα- παρουσιάζει τον αριθμό της μηχανής στην οποία επέβαιναν οι τραμπούκοι, η όλη υπόθεση παραπέμπεται στις καλένδες. Ούτε το όνομα του "επισήμου" - κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες "στενού συνεργάτη του πρωθυπουργικού γραφείου"- μάθαμε ούτε τα ονόματα αυτών των τραμπούκων που τον "προστάτευαν" (ένας μπάτσος και ένας ιδιώτης σεκιουριτάς), έγιναν γνωστά.

Και έχει δίκιο η καθεστωτική ιστοσελίδα που αναφέραμε να σημειώνει σε κείμενο της: "Το ζήτημα ούτε αρχίζει ούτε και τελειώνει στην εμπλοκή του αστυνομικού και του ιδιώτη μπράβου στον ξυλοδαρμό του πολίτη. Για την ακρίβεια η υπόθεση ξεκινά από την στιγμή που κάποιος «επίσημος»  ο οποίος μετακινείται με υπηρεσιακό  όχημα και με φρουρά, παραβιάζει τον ΚΟΚ προκαλεί ατύχημα και στη συνέχεια η φρουρά του ξυλοκοπά  ένα πολίτη και καθυβρίζει έναν άλλο πολίτη ωσάν η Ελλάδα να είναι Μπανανία της Λατινικής Αμερικής και η οδός Μιχαλακοπούλου όπου συνέβη το γεγονός ένας κεντρικός δρόμος της πρωτεύουσας της Κολομβίας.
Αν λοιπόν μάλιστα ο «επίσημος» αυτός είναι στέλεχος στο Μαξίμου και ανήκει στην στενή ομάδα του πρωθυπουργού τότε το ζήτημα προσλαμβάνει μείζονος σημασίας πολιτικές διαστάσεις. Κυρίως δε μετά από την στιγμή που παρήλθαν τόσες ώρες από το συμβάν και η εξουσία εξακολουθεί να αποκρύπτει την ταυτότητα του περίφημου πλέον «υψηλά  ιστάμενου» προσώπου – πρωταγωνιστή αυτής της πολιτικής αθλιότητας.". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου