Pages

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Η "κανονικότητα" της Ν.Δ μέσα από την ανισοκατανομή μισθοδοσίας της ΔΕΗ - Αναλυτικά στοιχεία.

Ισως δεν απαιτείται τίποτα περισσότερο απ' αυτά που ακούστηκαν στην μεταμεσονύχτιο εκπομπή της Γιάμαλη, στο κανάλι ΚΟΝΤΡΑ σχετικά με την απίστευτη ανισοκατανομή μισθοδοσία που υπάρχει στην ΔΕΗ για να σχηματίσει μια εικόνα για το πώς εννοεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., την "κανονικότητα" που θέλει να επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία.

Ακούσαμε λοιπόν, από τον Γιώργο Αδαμίδη πρόεδρο ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ και τους υπόλοιπους καλεσμένους στο τηλεοπτικό πάνελ να επικαλούνται αναμφισβήτητα στοιχεία για τις αμοιβές των εργαζομένων της ΔΕΗ

Εχουμε, και λέμε.

Ενας εναερίτης -απ' τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα επαγγέλματα- μετά από 30 χρόνια προϋπηρεσίας πληρώνεται με 1400 ευρώ.

Η Ν.Δ από την αρχή του 2020 απελευθέρωσε το όριο του πλαφόν που υπήρχε για τους μισθούς των στελεχών της ΔΕΗ. Και έτσι σήμερα λαμβάνουν

200 000 ευρώ είναι ο ετήσιος μισθός του προέδρου της ΔΕΗ.
120.000 ευρώ το ετήσιο εισόδημα του διευθύνοντος συμβούλου
100.000 ευρώ των 11 γενικών διευθυντών
70.000 ευρώ των 61 απλώς διευθυντών

Για τους γενικούς διευθυντάς προβλέπετε μπόνους κάθε χρόνο που μπορεί να φτάσει μέχρι 50.000 ευρώ.
Για τους απλούς διευθυντές μπόνους 25.000 ευρώ.

Επίσης προβλέπετε αμοιβή 400 ευρώ για την συμμετοχή όλων αυτών στα διοικητικά συμβούλια με το ποσό αυτό να φτάνει ετησίως στις 23 χιλιάδες.

Αυτό για τα  golden boys. Για τους εναερίτες που δουλεύουν για λογαριασμός της ΔΕΗ και αμείβονται από τα αφεντικά εργολαβικών συνεργείων, για τους εργάτες της τάξης μας, τα 600 ευρώ που παίρνουν το μήνα τα θεωρούν αρκετά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου