Pages

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Συνέντευξη με τον Κώστα Καταραχιά, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου "ο Άγιος Σάββας"

Από την Ταξική Πορεία λάβαμε και παραθέτουμε:

Ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη στην Ταξική Πορεία, σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, αλλά και τη συνδικαλιστική δίωξη με την οποία είναι αντιμέτωπος.

Ερώτηση: Ξεκινώντας, δώσε μας μια εικόνα της κατάστασης στην οποία βρήκε το νοσοκομείο «Αγ. Σάββας» η πρώτη έξαρση της πανδημίας, τι συνέβη κατά τη διάρκειά της και πώς είναι σήμερα, με τη νέα έξαρση.

Απάντηση: Η έξαρση της πανδημίας από το πρώτο κύμα βρήκε τον «Άγιο Σάββα», το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας, με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, υποχρηματοδότηση και μεγάλες δυσκολίες στη δυνατότητά του να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια των μνημονίων και τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε η προσέλευση στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις, ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες περίπου 30%, ενώ σύμφωνα με τον πετσοκομμένο οργανισμό του 2012 τα κενά σε μόνιμο προσωπικό ξεπερνάνε τα 400 άτομα. Είχε προηγηθεί επί Λοβέρδου και ολοκληρώθηκε επί Γεωργιάδη το κλείσιμο του 6ου ογκολογικού νοσοκομείου ΙΚΑ. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, για πάνω από δυο μήνες σταμάτησε όλη την τακτική λειτουργία του. Στο μεσοδιάστημα του καλοκαιριού, η πίεση για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος ήταν αφόρητη, με τους καρκινοπαθείς καθημερινά να στοιβάζονται έξω από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου σε απάνθρωπες συνθήκες. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου