Pages

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Όταν έχεις δήμαρχο…

Γράφει ο
mitsos175

«Κινητοποίηση στην πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, Σωματεία και φορείς με αφορμή την παρουσία του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια για τα εγκαίνια της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, διεκδικώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Ήταν απολαυστικό το ότι οι εργαζόμενοι επιφύλαξαν παρόμοια «θερμή» υποδοχή στον υπουργό κορονοϊού και διάλυσης του ΕΣΥ με αυτή που είχαν επιφυλάξει στον καταλληλότερο επιβιώνοντας πως οι δημοσκοπήσεις λένε… μπούρδες! Από νεοδημοκράτες πήγαν μόνο οι διορισμένοι στην Αστυνομία οι οποίοι φυσικά δεν άφησαν τον κόσμο να πλησιάσει.

Ο δήμαρχος – γιατρός – κομμουνιστής Κώστας Πελετίδης δήλωσε:

«Όταν αγωνιζόμαστε και απαιτούμε τα αυτονόητα, αυτά ικανοποιούνται, έστω και αργά. Στο θέμα της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, που τη ζητούμε από το 2017, οπότε και σταμάτησε να λειτουργεί, μπήκε σήμερα το νερό στο αυλάκι. Όλο αυτό όμως, για να έχει αποτέλεσμα, όπως το περιμένει ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα, πρέπει να λειτουργήσει σωστά, αλλά και να παρθούν όλα τα υπόλοιπα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, γιατί τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε Νοσοκομεία Covid. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει επιτέλους να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος και να αξιοποιηθεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς Covid-19 στη Δυτική Ελλάδα, να γίνει πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού και να αυξηθούν οι ΜΕΘ, για να μη βρεθούμε μετά από λίγες μέρες και τα σημερινά εγκαίνια, μπροστά στο φαινόμενο να μη λειτουργεί η Καρδιοχειρουργική ή να υπολειτουργεί».

Όπως καταλάβατε, ο Υπουργός πήγε να κάνει παράσταση με τα εγκαίνια της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής αλλά δεν πάτησε ψυχή! Ίσως γιατί δεν είχε ένα γνωστό σκηνοθέτη, καθώς έναν που είχαν προγραμματίζει περιοδεία στις φυλακές. Είναι και άλλα βέβαια, ο αυταρχισμός, η καταστροφή της οικονομίας, εσωκομματικές γκρίνιες για το μοίρασμα της λείας, πάντως ο Κικίλιας ένιωσε μια απέραντη μοναξιά. Τρόπος του λέγειν με τόσους μπάτσους γύρω σου, αλλά είναι αλήθεια.

Αντιπροσωπία επέδωσε επείγουσα ανοικτή επιστολή που θα τη δείτε εδώ

Φυσικά ο δήμαρχος διαδήλωσε μαζί και με φοιτητές που διαμαρτύρονται για το ρημαδιό στην Παιδεία.

ΥΓ Κάτι άλλο καθώς τα φασιστάκια της ΝΔ μας λένε παραμύθια όπως πχ ένα κομματόσκυλο που λέει πως δεν κολλάμε στα σχολεία και ακούει τα σχολιανά του.

Είχαμε πει πως όταν άνοιξαν τα σχολεία το ποσοστό ανηλίκων με κορονοϊό ήταν 6%. Πήγε στο 7% και ανεβαίνει δείχνοντας πως οι μικρές ηλικίες που πάνε σχολείο κολλάνε τώρα περισσότερο από τους μεγαλύτερους. Όσο για τα κρούσματα δεν έχει νόημα να πούμε αριθμούς, είναι ξεκάθαρα ανάλογα των τεστ που γίνονται ή δε γίνονται, αν συμφέρει ή όχι τη ΝΔ! Λαμόγια σε όλα τους οι νεοδημοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου