Επειδή πολύ πιθανόν να μην γίνει αντιληπτό από κάποιους αναγνώστες/ιες μας τι είναι εννοεί με το σκωπτικό του τουίτ που παραθέτουμε, ο Κώστας Βαξεβάνης, να κάνουμε μια σχετική τηλεγραφική αναφορά.
Στην ειδησεογραφία δεσπόζει τα όσα συνέβησαν στην συνάντηση που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Ελληνας πρωθυπουργός έθεσε σαν αίτημα στον Βρετανό ομόλογου του να επιστραφούν ελληνικές αρχαιότητες που υπάρχουν σε βρετανικό μουσείο προβάλλοντας "την ανάγκη επανένωσης με τα Γλυπτά του Μουσείου Ακροπόλεως".
Ο εκδότης, λοιπόν, του Documento, κάνοντας μια πρόσφατη ιστορική αναδρομή θυμήθηκε μια αποκάλυψη που είχε γίνει το 2017, αν δεν κάνουμε λάθος.
Τα δημοσιεύματα τότε ανέφεραν ότι ο γεννήτορας του σημερινού πρωθυπουργού είχε στην κατοχή του μια συλλογή η οποία περιλάμβανε "1.062 αρχαία αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται από το τέλος της 4ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι τον 3ο αιώνα μ.Χ. Το μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από την Κρήτη και έχει εξακριβωθεί ότι πολλά από τα αντικείμενα προέρχονται από λαθρανασκαφές του 1979 – 1980 στην περιοχή της Μονής Οδηγήτριας".
Προκλήθηκε σάλος, -μέχρι την λέξη "αρχαιοκάπηλος" πρόσθεταν σε δρόμους οι οποίοι έφεραν το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη-, και κάτω απ' αυτή την πίεση αναγκάστηκε ο Μητσοτάκης να ανακοινώσει ότι δωρίζει την συλλογή του στο κράτος, "κρατώντας 27 στοιχεία μόνο για να διατηρήσει την άδεια του συλλογέα".
Ετσι η υπόθεση έληξε χωρίς κανένας να γνωρίζει πόσα ήταν πραγματικά τα αντικείμενα αρχαιοκαπηλίας που είχε στην κατοχή του ο Κ. Μητσοτάκης και πόσα παρέδωσε. Ολα όσα γνωστοποιήθηκαν βασίζονται σε δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού. Τώρα κατά πόσο μπορείς να θεωρήσεις αξιόπιστο τον μακαρίτη ....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου