Pages

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Με αφορμή τα δρώμενα του "Μακελάρη", θυμόμαστε τα πεπραγμένα ενός άλλου δεξιού εκβιαστή εκδότη.


Κανένας δεν μπορεί να εντοπίσει από που "κρατάει" ο σαλταρισμένος Στέφανος Χίος τον Κυρ. Μητσοτάκη και έχει το ακαταδίωκτο. 

Τα πρωτοσέλιδα του συνεχώς είναι απίστευτα προκλητικά και είναι επίσης αξιοπερίεργο ότι ούτε οι θιγόμενοι -κάποιοι εμφανίζονται στην αρχική φώτο- αλλά ούτε και κανένας εισαγγελέας δεν ασκεί αυτεπάγγελτη δίωξη.  

Το σημερινό δε πρωτοσέλιδο του "Μακελάρη", είναι αδιανόητο. (Στην διπλανή φώτο). Κι αν μπορείς να υποθέσεις ότι κανένα ΜΜΕ δεν ασχολείται με τα γραφόμενα του Σ. Χίου, γιατί τον θεωρούν -και είναι- ένα γραφικό, αναξιόπιστο άτομο, δεν είναι αξιοσημείωτο ότι η είδηση της δολοφονίας του πέρασε στα εντελώς "ψιλά"; Ν

Θα επανέλθουμε όμως στο θέμα μας και η αναπάντητη ερώτηση είναι μια: Από που αντλεί την ασυδοσία και το ακαταδίωκτο ο Στέφανος Χίος; Υπάρχει περίπτωση να έχει στην κατοχή του "χαρτιά κα ντοκουμέντα", ώστε να εκβιάζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό; 

Κατηγορηματική απάντηση δεν μπορούμε να δώσουμε. Γνωρίζουμε όμως ότι στο παρελθόν υπήρξαν έντονες φήμες ότι κάποιος εκδότης εκβίαζε τον τότε πρωθυπουργό της χώρας. 

 Να αναφέρουμε κάποια γεγονότα. Αμέσως μετά την πτώση της Απριλιανής δικτατορίας, ο ακροδεξιός δημοσιογράφος –εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. βρέθηκε να έχει στην κατοχή του, το αρχείο του Ρουφογάλη -επικεφαλής της ΚΥΠ επί Απριλιανής δικτατορίας- που περιελάβανε τα άπλυτα κάποιων καπιταλιστών και δεσποτάδων

Με όχημα τις φυλλάδες «Ελεύθερη Ωρα», «Νέοι άνθρωποι», και το τηλεοπτικό κανάλι που είχε για ένα φεγγάρι «Τηλε Τώρα» -ο «τιμημένος» με το «δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση» για να μην ξεχνιόμαστε για το επίπεδο της ελληνικής δημοσιογραφίας-, Μιχαλόπουλος, άρχισε τις λαμογιές του. Μιλάμε ότι είχε εκβιάσει δεκάδες άτομα ενώ είχε γίνει γνωστό ότι ανάμεσα σ' αυτά υπήρξαν τρεις δεσποτάδες οι οποίοι είχαν υποφέρει απ' το οικονομικό ξεζούμισμα που τους έκανε. 

Στην αρχική οκταετία της κυβέρνησης "εθνάρχη", δεν τολμούσε κανείς να τον ακουμπήσει γιατί όπως κυκλοφορούσε, είχε στην κατοχή του στοιχεία -απ' το ΚΥΠατζίδικο αρχείο που του είχε δώσει ο Ρουφογάλης- που αποδείκνυαν ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ομοφυλόφιλος

Αν πράγματι εκβίαζε τον τότε πρωθυπουργό ο Μιχαλόπουλος ή ήταν φήμες τα όσα κυκλοφορούσαν, κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα. 

Ηταν όμως άπληστος ο ακροδεξιός εκδότης και εκεί την πάτησε. Αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια εκβιασμών με την ΚΥΠατζίδικη λίστα, επέλεξε να στήσει άλλη παρακινδυνευμένη φάμπρικά. Παρουσιαζόταν ότι είχε σχέση με την Ε.Ο 17 Νοέμβρη και εκβίαζε μεγαλοκαπιταλιστές να του δώσουν τεράστια ποσά για να τους διαγράψει από τις υποτιθέμενες λίστες υποψήφιων θυμάτων της 17 Ν.  Αυτό οδήγησε και την καταδίκη του το 2005 για τις υποθέσεις Αγγελόπουλου και Λάτση. 

Για πάνω από δυο δεκαετίες όμως, με "εργαλείο" τα ΚΥΠατζίδικα στοιχεία ο Μιχαλόπουλος εκβίαζε ανενόχλητος. 

Προφανώς και δεν μπορεί να ισχυριστούμε ότι ο Σ. Χίος είναι κάτοχος σχετικών "ντοκουμέντων" και δεν τολμάει κανείς να τον αγγίξει, ότι μαλακία και να γράφει. Το ερώτημά μας πάντως εξακολουθεί να μένει αναπάντητο: "Από που αντλεί την ασυλία του ο Μακελάρης;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου