Pages

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Κύριε Πρέσβη των ΗΠΑ, πείτε τι κυρώσεις θα κάνετε στην Τουρκία; Δε θα φάτε μπακλαβά το βράδυ;

Γράφει ο mitsos175  

Μια και θα σχολιάσουμε τη νέα Τουρκική επίθεση στη Συρία, να πούμε πως οι Σύριοι έχουν 1 κρούσμα κορονοϊού και 4 που αναρρώσαν. Εμείς εδώ όλα καλά; Έρχονται τουρίστες, ναύτες του 6ου Στόλου, οπότε καλά.

Να δούμε τώρα που οι Τούρκοι κάνουν χειρότερα από τους Ρώσους, πόσοι Δυτικοί θα επιβάλουν κυρώσεις στο Σουλτάνο και τους πασάδες του. Κανείς; Κανένας, ούτε οι Αμερικάνοι που υποτίθεται είναι σύμμαχοι των Κούρδων. Εμείς και οι Κύπριοι ξέρουμε καλά από τέτοιες συμμαχίες.

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν θέσεις των Κούρδων σε πολλά σημεία της Συρίας σε ένα μέτωπο εκατοντάδων χιλιομέτρων. Οι άμαχοι στις πόλεις Abu Rasayan, Ayn Isa, Kobani, Tall Rifat, και πολλές άλλες χτυπιόνται σκληρά από τους Τούρκους εγκληματίες πολέμου.

Στο μεταξύ και καθ’ όλη τη διάρκεια των βομβαρδισμών, όπως και πριν από αυτούς Τουρκικά drone πετούν συνέχεια πάνω από τον Ουρανό της Συρίας. Τα μη επανδρωμένα είναι μεγάλο πρόβλημα. Δίνουν στόχους, πλήττουν Κουρδικές θέσεις χωρίς ουσιαστική απάντηση. Γιατί το πρόβλημα έγκειται στον αριθμό και το πόσο σχετικά φθηνά και αναλώσιμα είναι.

Στην Ουκρανία καταστρέφονται κατά εκατοντάδες κι όμως πάλι υπάρχουν άλλα να αντικαταστήσουν τα προηγούμενα. Τα drones αντικαθιστούν ως ένα βαθμό τα αεροπλάνα εγγύς υποστήριξης. Οι Κούρδοι δυστυχώς δεν έχουν αντιαεροπορικά. Οι δήθεν σύμμαχοί τους Αμερικάνοι δεν τους έχουν δώσει. Γιατί άραγε;

Για να κάνει αυτή την κίνηση η Τουρκία σημαίνει πως έχει αν όχι την άδεια την ανοχή ΗΠΑ και Ρωσίας. Τα παζάρια που λέγαμε.

Όμως ήδη οι ηρωικοί Κούρδοι μαχητές αντιστέκονται σθεναρά και προκαλούν απώλειες στον εχθρό. Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Οι συσχετισμοί είναι πολύ αρνητικοί και οι Κούρδοι είναι ουσιαστικά μόνοι τους. Όμως οι άντρες και οι γυναίκες του Κουρδιστάν παλιότερα με διέψευσαν την απαισιοδοξία μου εκπλήσσοντας με ευχάριστα. Ελπίζω να το ξανακάνουν.

Οι Κούρδοι αξίζουν δικό τους κράτος και τελικά θα πετύχουν. Καμιά δύναμη δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα ένα λαό σκλαβωμένο. Να υποθέσω πως καμία βοήθεια ούτε καν ανθρωπιστική δε θα στείλουμε στους γενναίους μαχητές του Κουρδιστάν. Όχι, δε λέω να στείλουμε όπλα, αλλά τρόφιμα και φάρμακα στους αμάχους. Μη δυσαρεστήσουμε όμως τη γείτονα και σύμμαχο.

Αλήθεια, πως του ήρθε του Σουλτάνου να αρχίσει επιχειρήσεις στη Συρία ενώ υποτίθεται πως έχουμε σοβαρό πρόβλημα μεταξύ μας; Δεν διάβασε τα σενάρια πολέμου μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας κάποιων στρατηγών που πετάνε στο διάστημα; Ή μήπως μας δουλεύουν κι αυτοί και τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση πειθήνιων σκλάβων του ΝΑΤΟ;

Κύριε Πρέσβη των ΗΠΑ, πείτε τι κυρώσεις θα κάνετε στην Τουρκία; Δε θα φάτε μπακλαβά το βράδυ; Μην είστε τόσο σκληρός, Κούρδοι σκοτώνονται εξάλλου, δεν σκοτώνονται ψηλοί ξανθοί ουκρανοί για να στενοχωρηθείτε.

1 σχόλιο: