Pages

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Για όσους έχουν αυταπάτες ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί "εκδημοκρατίζονται"

Του Γ. Γ.

 «Η χωροφυλακή και η αστυνομία πόλεων και τις ασφάλειες τους όντας στην υπηρεσία της ντόπιας πλουτοκρατίας και του ντόπιου φασισμού πάντα πολεμούσαν τον λαό μας στον αγώνα του για το ψωμί και τις ελευθερίες του. Και όταν η πατρίδα μας σκλαβώθηκε στον ξένο επιδρομέα δεν δίστασαν να γίνουν και αυτουνού όργανα και να χτυπήσουν με μεγαλύτερη απ’ αυτουνού αγριότητα το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα. Το ίδιο επαναλαμβάνουν και σήμερα με τους νέους αγγλοαμερικανούς κατακτητές».

Από εγχειρίδιο της Λαϊκής Πολιτοφυλακής – Ιούνης 1944

 «Το Κράτος με τους μηχανισμούς του (Σώματα Ασφαλείας, Αστυνομία πόλεων, κλπ.) είναι ένα όργανο στα χέρια της άρχουσας τάξης, που σκοπός του είναι να καταπολεμήσει την αντίσταση αυτών που είναι αντίθετοι σε αυτήν την τάξη».

Ι.Β.Στάλιν

Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πω ότι "ήμουνα νιος και γέρασα" από τότε που πρωτοάκουσα την προτροπή να "παλέψουμε για εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας", αφού και οι αστυνομικοί "αποτελούν παιδιά του λαού μας", μπλα μπλα ....

Δεν θέλω να γράψω τις δικές μου διαπιστώσεις και τα προσωπικά μου συμπεράσματα για το τι αποτέλεσμα είχε αυτή η "πάλη" δεκαετιών. Το μόνο που θέλω να προσθέσω σ' αυτή την κατεύθυνση είναι ότι ασπάζομαι πλήρως το σύνθημα των αναρχικών που απευθύνεται στους μπάτσους και τους χαρακτηρίζει "σκυλιά που φυλάνε τα αφεντικά τους".

 Μια καλοπροαίρετη όμως ερώτηση, προς όσους/ες έχουν την αυταπάτη -κατά την γνώμη μου- ότι αυτοί οι μηχανισμοί του αστικού κράτους μπορεί να "εκδημοκρατιστούν" και να απαρνηθούν την ιστορική τους αποστολή.

Μπορείτε να μας πείτε τι αποτελέσματα είχε αυτός ο αγώνας σας τόσες δεκαετίες για να αποκτήσουν "δημοκρατική λειτουργία" οι κατασταλτικοί μηχανισμοί; 

Σταμάτησαν ή έστω μείωσαν την βαρβαρότητα και καταστολή τους. ενάντια σε απεργούς και διαδηλωτές; 

Είχε καμιά διαφορά η τακτική τους να στήνουν σκευωρίες, ενάντια σε αγωνιστές;

Μπήκε κάποιο φρένο στο να δολοφονούν, να βασανίζουν, να εξευτελίζουν κάθε έναν που θεωρούν αντίπαλο του καθεστώτος;

Ευπρόσδεκτη κάθε απάντηση από τους θιασώτες του
"εκδημοκρατισμού των σωμάτων ασφαλείας".

2 σχόλια:

  1. Μ αυτα τα αιμοβορα και αντιλαικα στοιχεια καποιοι ``Κ``ΚΕ συνδιαλεγονται και δηλωνουν
    οτι θα υποστηριξουν τα ``δικαια αιτηματα τους``

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε σηκώνουν κανένα εκδημοκρατισμό ούτε οι ένστολοι πραιτωριανοί ούτε οι δικαστές πραιτωριανοί του αστικού κράτους. Αυτά τα σώματα καταστολής αφοπλίζονται άμεσα και διαλύονται συλλήβδην από μια επαναστατική εργατική- λαϊκή κυβέρνηση. Η απόλυση χωρίς καμία αποζημίωση για όλους τους τωρινούς πραιτωριανούς είναι η αυτονόητη προκαταρκτική πράξη της νέας λαϊκής εξουσίας, που συγκροτεί λαϊκή πολιτοφυλακή και νέα απολύτως αιρετά λαϊκά δικαστήρια, βάσει του επαναστατικού δικαίου, το οποίο στην πορεία παίρνει το χαρακτήρα νέου συντάγματος και νέας νομοθεσίας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Κι όσοι από αυτούς τους νυν πραιτωριανούς, κυρίως μεγαλόσχημοι, αλλά όχι μόνο, ευθύνονται για καταγεγραμμένα αντιλαϊκά εγκλήματα παντός είδους, στέλνονται κατευθείαν στη φυλακή και στο επαναστατικό δικαστήριο για την ετυμηγορία και την επιμέτρηση της ποινής που αντιστοιχεί στο καθένα από τα καταγγελλόμενα εγκληματά τους. Ο νόμος της εργατικής -λαϊκής εξουσίας για τέτοιους εγκληματίες είναι ο μόνος δίκαιος και επιβάλλεται άμεσα και δραστικά. Ως άτομα μπορεί οπωσδήποτε να βρεθούν στο πλευρό και στην υπηρεσία της νέας λαϊκής εξουσίας ορισμένοι που ήδη σήμερα ακόμη και μέσα στους μηχανισμούς αυτούς της αστικής τάξης δουλεύουν ως άνθρωποι της επανάστασης και τους υπονομεύουν συστηματικά κι οργανωμένα από τα μέσα, όντας το μάτι και το αφτί της εργατικής τάξης μες στη σφηκοφωλια του εχθρού. Τέτοιες μειοψηφίες αγωνιστών ποτέ δεν έχουν λείψει στην πορεία της ιστορίας, ακόμη και μέσα στα νυν πραιτωριανά σώματα του εχθρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή