Pages

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο ...

Του Γ.Γ.

Πριν αρκετά χρόνια είχα ακούσει μια ιστοριούλα που δεν ξέρω αν είναι μύθος ή το γεγονός έχει συμβεί στην πραγματικότητα.

Στο χωριό μου, στην Λέσβο, έχουμε μια μεγάλη εκκλησία. Σ' αυτή δεσπόζει μια εικόνα με την Παναγιά να κρατάει τον Χριστό, παιδάκι.

Στα παλιά χρόνια, λοιπόν, συνήθιζαν οι θρησκευόμενες γυναίκες να φιλάνε την εικόνα και να κολλάνε στο τζάμι της, δίφραγκά, τάλιρα. δεκάρικα,  

Ενας αλαφροΐσκιωτος χωριανός μας είχε βρει το κόλπο. Πήγανε μπροστά στην εικόνα και αφού την προσκυνούσε έλεγε:
- Να τα πάρω Παναγιάμ;
- Πάρτα, πάρτα, απαντούσε μόνος του, κει έτσι θεωρώντας ότι έχει την έγκριση της Μεγαλοδύναμης, ξεκολλούσε τα κέρματα και τα παντελώνιαζε.

Κάποια στιγμή ο παπάς, αγανάκτησε και αποφάσισε να αντιδράσει. Κάθετε στο "ιερό" και περιμένει τον κλέφτη. Οταν μπαίνει στην εκκλησιά ο δικός μας για να επαναλάβει την συνηθισμένη πράξη του και ξεκινάει τον διάλογο:
- Να τα πάρω Παναγιάμ; Πριν όμως απαντήσει ο ίδιος ακούγεται ο παπάς να λέει -Οχι ρε, άστα κάτω! Και τότε στο εκνευρισμένο ο πιστός απαλλοτρίωτης λέει: -Τι μλας σε ρε μουρέλιμ; Τ' μάνας ρώτσα ...  Εδωσε, λοιπόν, μόνος του, την γνωστή απάντηση, πήρε τα κέρματα και πούλεψε.

Από τότε, που λέτε, δεν έχω ξανακούσει κανέναν να έχει διάλογο με τους θαμώνες στο υπερπέραν. 

Τώρα, φίλη αναγνώστρια με το ηλεκτρονικό μήνυμα που στέλνει μας ενημερώνει ότι και  "άγιος" Καλαβρύτων Αμβρόσιος έχει τέτοια τσαμπασλίκια. 

Ο εθνικός μας ιεράρχης λοιπόν, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Αεχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδορόρου, γιατί αυτός ο ρασοφόρος βάφτισε δυο  υιοθετημένα παιδάκια ενός gay ζευγαριού. 

Προφανώς ο "άγιος" βαριέται να περιμένει να αποδοθεί στον Ελπιδοφόρο θεία δίκη και έκανε τα κουμάντα του να αποδοθεί γήινη. Το ωραίο της υπόθεση είναι ότι ο Αμβρόσιος επικαλείται τον "Νομοθέτη Θεό" που άμα λάχει αναλαμβάνει κα τιμωρήσει τους "παραβάτες" των νόμων του φέρνοντας σαν παράδειγμα το ότι "κατεδίκασε διά τοῦ ἐξ Οὐρανοῦ πεμφθέντος πυρός, διά τοῦ ὁποίου καί κατέκαυσε τά Σόδομα καί τά Γόμορρα!". 

Οπότε σύμφωνα πάντα με τον "άγιο" Αμβρόσιο  "... ὁ Σεβ. κ. Ἐλπιδοφορος ἐμμέσως πλήν σαφῶς ἀναγνωρίζει καί νομιμοποιεῖ τήν ἀναίσχυντον καί ἀφύσικον συζυγικήν σχέσιν καί τήν παρά φύσιν σαρκικήν μῖξιν δύο προσώπων τοῦ αὐτοῦ φύλου, σχέσιν τήν ὁποίαν ὁ Δημιουργός Θεός κατεδίκασεν ἀπεριφράστως! . 

Και άιντε να μην χαλάσουμε το χατίρι του Αμβρόσιου ο οποίος μας μεταφέρει τον λόγο του Θεού, που υποτίθεται ότι έχει πρόβλημα με τα πλάσματά του, που έκαναν μια σεξουαλική επιλογή που δεν την εγκρίνει ο Πανάγαθος, ο οποίος άμα λάχει ρίχνει  "ἐξ Οὐρανοῦ πυρ" και κάνει πυρανάλωμα τα δημιουργήματά του. Τόσα χρόνια μέσα στην "Ιερά" Σύνοδο, δεν έχει ακούσει πώς αυτοαποκαλούνται οι δεσποτάδες;  Δεν έχει ακούσει για καμιά Σουλτάνα, για καμιά "Μαιρούλα" και δεν συμμαζεύεται; Εδώ ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτός κυφό καμάρι. Αλλά όμως είπε και ο Κουτσούμπας "τέτοιοι είναι". Υποκριτές και Φαρισαίοι ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου